29 Mart 2013 Cuma

Burak Yılmaz, Cristiano Ronaldo ve Şampiyonlar Ligi


Burak Yılmaz'ın yükselişi malumunuz. Kendisi de açıklamış zaten, en iyi sezonunu geçiriyor. Gösterdiği gelişim geç bir gelişim belki ama 27 yaşında da olsa çok önemli bir seviyeye geldi. Bu seviye onun zirvesi mi yoksa çok daha yukarısı mı var, onu da bizlere zaman gösterecek. Söz konusu Burak Yılmaz olduğunda, yarın hangi yeni özellikle karşımıza çıkacağını kestiremiyoruz.

Bu geldiği nokta için de sırasıyla; Tigana, Şenol Güneş ve Fatih Terim'e teşekkür etmeli.

Real Madrid eşleşmesi öncesinde de Cristiano Ronaldo karşılaştırmaları vardı ama bu eşleşme sonrasında işe Uefa da el attı. İki futbolcunun karşılaştırmasını, istatistikleri okuyoruz günlerdir. Gol krallığında zirveyi paylaşan iki isim ama karşılaştırmaların asıl nedeni, Burak Yılmaz'ın Cristiano Ronaldo vari hareketleri.

Bunu da yadırgayamazsınız. Şaşırdığım nokta da bu zaten. Messi denilince herkes ceketinin önünü ilikliyor. Cristiano Ronaldo denildiğinde ise sürekli bir beğenmeme çabası. Dünya'nın en iyi iki futbolcusu oldukları konusunda karşıt görüş asla yok ama yadırganan isim Cristiano Ronaldo oluyor hep. Burak Yılmaz da onu andırınca aynı kategoriye Burak Yılmaz'ı da dahil ediyorlar.

Tarz meselesi bu. Bazısı kendi tarzını yaratıyor, bazısı olan tarzı benimsiyor. Futbol tarzları farklı ama başka konularda birbirlerini çok andıran iki isim. Bu yüzden de bu ikilinin karşılaşmasını merakla bekleyeceğim.

Burak Yılmaz, Real Madrid'le eşleşmek için çok hevesliydi. Sanırım o da bu karşılaşmayı bekliyor. Çok büyük bir vitrin ve Şampiyonlar Ligi düşünüldüğünde Drogba, Sneijder gibi transferler konuşuluyor ama Galatasaray'ın vitrininde Burak Yılmaz var...

1 yorum:

  1. Burak yilmaz da belki kendine ronaldoyu rol model aliyor olabilir bu cok da iyi bisey.ama burak yilmazin bu sene sadece tek bi hareketini begenmedim o da deplasmandaki cluj macinda attigi gollerden sonra ronaldonun gol sevincini taklit etmesiydi.o ara zaten sosyal medya ve basinda da ufak capta buraga bu konuyla ilgili bir laf carpmalar oldu.o da bundan sebep midir bilinmez bi daha o sewinme seklini yapmadi.onn haricinde cidden ve cidden bu takimda en sevdigim bikac oyuncudan biridir burak.umit ediorm ki buragin gelisimi kesnlikle dewm etcktir.bi hakan sukur belki olamicaktir ama eger gitmz ve gondermzsek bizde kalirsa untlmazlara adini yazdirir.belki de yazdirdi biz suan tam farkedemiyoruz ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir