19 Nisan 2013 Cuma

Galatasaray 3-1 Elazığspor, Orantısız Güç Drogba


Şampiyonluğu belirleyen haftalarda, kazanma alışkanlığını hatırlamaktı mesele. Galatasaray da bunu hatırladı. Schalke 04 deplasmanında geçilen yeni düzen ve o maçtan bu yana gelen iyi futbol, daha önemlisi de kazanma alışkanlığı.

Melo'nun performansı belirleyecek diyordum yeni sistemi, bu görüşüm güçlenerek devam ediyor. Melo'nun son haftalarda yükselişini izliyoruz, hemen hemen oynadığı her maçta maçın adamı neredeyse. 

Karabükspor maçında rakibe de önlem alarak oynadı Galatasaray. Elazığspor karşısında ise temposundan pek ödün vermedi. Elazığspor'un da hızlı isimleri var, tempo futbolunu seviyorlar. İlk yarıda da müthiş bir tempo oluştu, rakibin de risk aldığını gördük. 0-0 veya skorun 3-1'e gelmesi Elazığspor'un oyununu pek değiştirmedi.

Elazığspor'un da hızını kesen en temel unsur, Melo'nun savunma performansıydı. Rakibi ilk karşılayan isim o oldu, organize olmalarına pek izin vermedi ve Dany'den kaynaklı oluşmaya uygun savunma hatalarının da bir bölümden sonra tamamen önüne geçti.

Savunma performansları da, temponun yanında bu maçın temel belirleyicilerindendi. Dany'nin hatasıyla Elazığspor'un golü geldi ama Dany'nin toparlaması uzun sürmedi. Bilica ise sürekli hata yaptı. Zaten eksik olan savunmasına, bir de Bilica'nın hataları eklenince Elazığspor hiç doğrulamadı.

Drogba'yı Bilica'yla durdurmayı planlamış Yılmaz Vural ama Drogba'yı Bilica'yla durdurmak imkansıza yakın. Drogba da Bilica'yı sürekli hataya zorladı. 

Bir de bunun yanına, Yekta Kurtuluş'un akıncı beyliği eklenince Elazığspor savunması kendisini pek toplayamadı. Yekta Kurtuluş müthiş bir mücadele koydu ortaya, özellikle de hücum presi anlamında.

Maç öncesinde, Selçuk İnan'ı ön tarafa çekip, Yekta Kurtuluş orta sahanın derinliklerinde oynar diye bir düşünce vardı ama Sneijder'in yerinde oynadı. Tek eksiği de, rakibin sürekli uyguladığı ofsayt taktiğinde, ince işleri yapamamış olması. İlk yarıda, Sneijder ve Amrabat olsa daha farklı şeyler de olabilirdi belki. Ortam tam olarak onlara uygundu.

Rahat kazanmak, yine kavga etmeden, kendimizi psikolojik olarak yıpratmadan kazanmak güzel. TT Arena'da 100. golümüzü de Drogba attı bu arada. Ayrıca, bu sezon ilk defa 5 maç üst üste kazanmış olduk. Şampiyonluk için kritik haftaların içerisindeyken, üst üste galibiyetlerin gelmesi olması gereken en önemli şey.

1 yorum:

  1. Melo gerçek mevkisine, ön libero, dönünce gerçek Melo ortaya çıktı.Drogba'ya gelince, zaten onun için çok fazla yazmaya gerek yok.Yazsam heralde sabahlarım.35 yaşında ancak bence hala dünyanın en iyi 5 santroforundan biri.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir