21 Nisan 2013 Pazar

Kiralıklar, Dönme İhtimali Olanlar ve Olmayanlar


Geçen gün, sözleşmesi bitecek isimler üzerinde durup, hangi isimler kalmalı, gitmeli gibisinden sormuştum sizlere. Bugün de, başka takımlarda kiralık oynayan futbolcularımız üzerinde durayım diyorum.

Ceyhun Gülselam'la başlayalım, en formda olan o çünkü. Prosinecki ile birlikte yükselen bir Kayserispor var. Futbol anlamında bunu söylüyorum, lig sıralamasına hiç bakmadan. Ceyhun Gülselam'ın da bu yükselişte payı çok büyük.

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon yakalanan kadro istikrarında forma şansı bulamadı. Bu sezon ise neredeyse hiç düşünülmedi, devre arasında da Kayserispor'a kiralandı. Beğendiğim bir futbolcudur aslında, Galatasaray forması altında daha fazlasını bekliyordum, olmadı. O formu, Kayserispor formasıyla gösteriyor ve müthiş bir istikrar yakalamış durumda.

Yeni sezonda da Galatasaray forması altında şans bulabilecek tek isim bana göre Ceyhun Gülselam. Ben onun yerinde olsam Kayserispor'da kalırım ama, yeniden yükseldiğim yerde devam ederim. Galatasaray'a dönmesi durumunda bile 11 şansı zor olacak, alternatif bir isim olarak kalacak. Kayserispor'un da onu takımlarında tutmak isteyeceğini düşünüyorum ama ortada belirlenmiş bir opsiyon yok.

Kazım Kazım'ın da hakkının yenildiğini düşünüyorum. Hiç de fena olmayan bir Galatasaray dönemi geçirdi. Geçen sezonun ilk yarısına bakın, önemli bir etkisi vardı Kazım Kazım'ın. Ama o bir anda çıktı ve ayrılmak istiyorum dedi, gönderildi. Bunun için yapacak bir şey yok, gitmek isteyen gider.

Takımı yarı yolda bıraktığını düşünüyorum, sanırım Fatih Terim de böyle düşünüyor ve bu sezonun başında onu kadroda görmek istemediğini belirtti. O da Türkiye'yi hiç düşünmeden, yeniden İngiltere yollarını tuttu ve Blacburn Rovers günlerini başlattı. Fena da gitmiyor orada.

Ben onun, ülkemiz takımları açısından önemli bir alternatif olacağını düşünüyorum. Hatta şu an Galatasaray kadrosunda olsa, yine iyi bir alternatif olabilir ama Galatasaray'da kalma ihtimali artık yok gibi. Türkiye'de de devam etmek istemiyor olabilir, ligin devre arasında Bursaspor söylentileri vardı ama aslı çıkmadı bu olayın.

Yeni sezonda ne yapacağını merak ediyorum. Hala Galatasaray'la bir sezon daha kontratı var ve transfer döneminde de çeşitli takımların gündemine gelecektir.

Sercan Yıldırım konusunu hiç açmamak lazım aslında. Çok büyük bir hayal kırıklığı. Geçen sezonu da, bu sezonu da. Şans da buldu ama değerlendiremedi. Ligin devre arasında da Sivasspor'a gönderildi. Sürekli oynuyordu aslında, 11 başlıyordu, sonradan giriyordu ama her maçın içerisinde vardı. Futbol anlamında yine yokları oynamasına rağmen oynama istikrarı kazanması beni umutlandırdı ama orada da rahat durmadı ve kadro dışı bırakıldı. Yeni sezonda da Galatasaray'a dönme ihtimali zor diyorum.

Yiğit Gökoğlan da diğer bir hayal kırıklığı ve bir anlamda etkisiz eleman. Beni bu kadar fazla yanıltan bir futbolcu çok olmamıştır. Sezon başında kamp döneminde ayak parmağında kırık vardı, kamp dönemini kaçırdı. Bu bir handikap oldu onun için. Sonrasında Orduspor'a kiralandı, o da şans buluyordu, sürekli oyuna sonradan alınarak ama futbol anlamında yokları oynadı. Yeni sezonda da onun da dönme ihtimali çok zor.

Culio da kiralık olarak forma giyiyor. Stancu ve Culio transfer edilirken, Rumen futbolunun yıldızları olarak gelmişlerdi Galatasaray'a ama bugün ikisinin oynadığı takım da küme düşüyor, Mersin İdman Yurdu düştü hatta. Yaşadıkları düşüş inanılmaz. Galatasaray'da forma giyme hayalleri kuruyorlarken, bir anda Anadolu adına önemli alternatifler oldular. Bu yüzden de boşta kalmazlar, onları alan bir Anadolu takımı mutlaka olur.

Stancu'dan 2.5 milyon avro bonservis kazanmıştık, o konuda zararından neresinden dönsek mantığı geçerli ama Culio da hayal kırıklığı oldu. Geçen sezon başında da, bu sezon başında da kadroda düşünülüyordu aslında ama sürekli kiralık olarak gönderildi. Bu saatten sonra da takımda kalma şansı yok, kamp dönemi kadrosuna da dahil edilmez diyorum.

Mehmet Batdal var bir de, Bucaspor'da kiralık oynuyor, eksi takımına geri döndü ve gördüğümüz üzere de Mehmet Batdal oraların iyi futbolcusu. Bir üst seviyede çok sırıttığını düşünüyorum, hele ki Galatasaray'da falan imkansız oynaması. Bucaspor'da kalmaya devam edecektir, Süper Lig bile fazla onun için.

3 yorum:

  1. ceyhun iyi yedek olur sorun da çıkarmaz gelsin bekleriz.

    sercan alınırken olmayacağını biliyorduk zaten.
    yiğit olmadı olamadı.
    culio rotasyon oyuncusu olur ama bu sistemde yeri yok.
    mehmet batdal 2.lig için ideal forvet üstünde sırıtıyor çok zorda kalındıgında oynatılacak (senede 2-3 maç) bir oyuncu olabilir

    YanıtlaSil
  2. eğer ki Burak Yılmaz satılacaksa Colin Kazım'ın mutlaka takıma geri getirilip Drogba'nın yanında Burak gibi santrofor oynatılması lazım. Burak'tan bile daha iyi olacağından eminim. Sağ açık oynayamaz ama çok iyi bir second striker olur kendisinden. Drogba varken de onunla oynamayı ister muhtemelen. colin kazım bana hep henry'i hatırlatıyor nedense. ayrıca yaşı da çok genç sayılır daha. forvet oynadığı iki maçı hatırlıyorum. bir tanesi 2008 yılındaki türkiye almanya maçı ki rakip defansı çok zorlamıştı. diğeri de fenerbahçenin chelsea ile oynadığı maçtı. o maçta da çok iyi oynamıştı. bu çocuk tıpkı burak gibi kanatta değil santrofor mevkisinde second striker olarak daha fazla iş yapar. dışarıda forvet aramaya gerek yok. sadece mental olarak hazırlanması şart.

    YanıtlaSil
  3. @selaminko çoook iyi yorum! kesinlikle katılıyorum! topa daha hakim ve futbol zekası daha yüksek olduğu kesin...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir