17 Mayıs 2014 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Kayseri Erciyesspor; Şampiyonlar Ligi


Sezonun değerlendirmesini uzun uzun yaparız, önümüzde uzun günler var sonuçta. Kısaca şunu söyleyeyim, ligde şampiyonluğun gelmediği her sezon başarısızlıktır ama Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım (3 sezon üst üste oluyor ve bu konuda yakalanan istikrar çok önemli), Juventus'lu gruptan çıkabilmek, hakir görülen ama uzun yıllardır yakınından geçemediğin Türkiye Kupası'nı kazanmakta sezonu belki başarılı kılmadı ama anlamlı kılmayı başardı.

Kayseri Erciyesspor maçına gelirsek, bu maçlar rahat geçilmesi gerekilen maçlar. İlk yarıya bakıyoruz, rakibin şut girişimi dahi yok. Hedefini yakalamış bir takım Erciyesspor ve bu maça da son derece rahat çıktılar ama şu maçı bile rahat geçemiyoruz. Belki oyun anlamında rahattık, 2-1'lik skor da yanıltmasın, zorlanmadık bile diyebilirim ama vurup geçemiyoruz, gol yolları sıkıntı. 

Zaten geçen sezonun da en büyük sorunu bu değil miydi, gol yolları hep sıkıntı. Kolay olanı yapamamak ve kaçan puanlar.

Galatasaray orta sahasının en rahat maçıydı. Erciyesspor orta sahası yoktu hatta, adı güzel Vleminckx oyuna girdiğinde takımını hücuma kaldırmaya başladı, orta sahada pres direnişini başlattı. Oysa ondan beklenmedik özellikler bunlar, zaten bu da rakibin durumunu ortaya koyuyor.

Selçuk İnan ve Melo ikilisiyle kazanılan bir maç bana göre. Chedjou'yu da ekleyelim aslında, stoperdir kendisi ama bugün defansif oyun kurucu rolünü mükemmel uyguladı ve çoğu Galatasaray hücumunun, hatta golün de yaratıcısı kendisidir.

Bunun dışında maça yönelik konuşacak bir durum yok. Akıllar zaten Soma'da, şu kötü günlerde futbol yüzümüzü güldüren tek şey belki de ve gelen Şampiyonlar Ligi bileti, Atletico Madrid'in şampiyonluğu derken belki yine gülemiyoruz ama en azından tebessüm etmeyi başardık...

2 yorum:

  1. Hacı Chedjou'nun asıl mevkisi defansif orta saha yani ön libero bir ara ihtiyaçtan dolayı Lille'se stoper oynatıldı ve güzel iş çıkarınca devam etti ve biz onu savunma oyuncusu olarak tanıdık. Ama asıl mevkisi ön libero. (bence hiç bir futbolcunun asıl mevkisi diye bir yeri yoktur sadece iyi oynadığı yeri vardır). bu arada hoş geldin. geçmiş olsun :))

    YanıtlaSil
  2. Tekrar hoşgeldin çok sevindim aylardır sitede yazı bekliyor günlük girip çıkıyordum bugün görünce ayrı bir sevinç oldu. Maça gelirsek maçtanda öte aslında kötü olmayan bir sezon büyük beklentiler ve bir çok çalkantı yüzünden bu noktaya geldi Şampiyonlar ligi bizim ligimiz ve bence lig şampiyonluğunde daha değerli Galatasaray ın bayrağımızı dalgalandırmasındansa fenevin sıfır çekmesi veya bjk nin 8 tane daha yemesini tercih edenler var bu ülkede yazık. Bu takım 3 yıldır bir arada ve ciddi bir tecrübe var şampiyonluklar, finaller, büyük maçlar gelecek yıl bu takımın başında ister Mancini ister Luce şampiyonluğu kimseye bırakmayacağını düşünüyorum doğru bir kaç hamle ile de Devler liginde son iki yılın üzerine çıkabiliriz bu takımdaki potansiyelin çok yüksek olduğu iddaasındayım yeterki dış faktörlerle uğraşmayalım ve iyi bir kamp geçirip sağlıklı kalalım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir