29 Mayıs 2014 Perşembe

Gelecekleri Galatasaray'da

 
Her sezon üzerine biraz daha koyarak ilerleyen isimlerden biri Burak Yılmaz. Aslında geç keşfetmediğimiz ama yükselmek adına doğru noktalara ulaşması zaman almış bir futbolcu. Şenol Güneş'le birlikte yükseldiği bu yolda Galatasaray formasıyla çok daha ileriye gitmiştir.

Bu sezonun sadece Burak Yılmaz için değil, çoğu futbolcumuz adına kötü geçtiğini düşünüyorum ama Burak Yılmaz kadar hakkı yenen başka bir futbolcumuz da Yekta Kurtuluş herhalde ama konumuz o değil. Mancini'nin arayış evresinde daha çok önce sol, sonra da sağ kanatta denenmiş, Drogba'nın sakatlığında yeniden kendi bölgesine geçmiştir ama geçen süreçte de büyük bir düşüş yaşamıştır.

Ligin ilk yarısının son haftalarında Burak Yılmaz'ın çok fazla gol kaçırdığı bir dönem var, o dönem de şampiyonluk yolunda kırılma noktalarımızdan biridir ama her futbolcunun kötü bir dönemi olabiliyor. O da bu sezonu çok iyi geçirmemiştir ama baktığımızda Galatasaray'ın en çok gol atanı yine Burak Yılmaz.

Bu sezon daha çok kendi bölgesinde oynatılsa gol kralı da olurdu mutlaka ama ısrarla hakkını yiyoruz. Attığı golden, gösterdiği performanstan öte Galatasaray'a, giydiği formaya çoğu Galatasaraylıyım diyen adamdan daha fazla değer verdiğini düşünüyorum.

Galatasaray'ı yaşayan, hisseden bir futbolcu Burak Yılmaz ve geleceğini Galatasaray'da görüp, futbolu da Galatasaray formasıyla bırakma idealine çok büyük saygım var.

Selçuk İnan'a gelirsek, onun Galatasaray'a transferi Türk futbolunun seyrini değiştiren en büyük etmendi belki de. Galatasaray'a kazandırdıklarını hepimiz biliyoruz ve bu formaya da en çok yakışan futbolculardan biri de o. 

Geçtiğimiz sezonu o da kötü geçirdi (son haftalarda müthiş bir çıkış yakalamasına rağmen) ve Fenerbahçe maçında yaptığı hatalı hareketlerle de güven erezyonu yaşattı ama Selçuk İnan gibi bir adamı kazanmaya değer. 

Galatasaray'ın Selçuk İnan duruşuna, karakterine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Galatasaray'ın da Selçuk İnan'a kattığı değerler çok fazla ve bu iki olgunun bir arada kalabilmesi önemli. Bu yüzden, Burak Yılmaz için söylediklerim Selçuk İnan için de geçerli ve onun da futbolu Galatasaray formasıyla bırakmak istemesi çok güzel.

Kazanacakları para da sonuna kadar helaldir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir