27 Haziran 2014 Cuma

İade-i İtibar


"Galatasaray benim evim gibi. Her zaman gönlümde yatan kulüp. Bana gel derlerse hem maddi hem de manevi anlamda, hiç düşünmeden kapıdan gireriz. Ama bu konuda karar başkan ve yöneticilerimizin. Bunlar anlık şeyler. Süreç ne getirir bilemeyiz. Olabilir, anlık gelişen durumlar. En son Galatasaray'a geldiğimde istediklerini kabul ettim ve her şey hemen oldu. Galatasaray'a mâl olmuş bir oyuncu olarak ne zaman çağırırlarsa hazırım; ama sonuçta bu benim istememle olacak bir şey değil"

Son 15-20 yıla inip bakalım, Galatasaray'da en çok kimin hakkını yedik diye. Benim vereceğim cevap, Necati Ateş olur. Bir forvet için attığı gol sayısına bakarsınız, istatistik olayı futbol dünyasında daha çok forvetler için geçerli aslında ve attığı gollerle de Necati Ateş başı çeker ama ısrarla her dönem hakkı yenmiş bir adam.

Kalli zamanında neden gönderildiğine aklım ermemişti mesela. Devamında Kalli gitti, belki bir şansı olur dedik ama Real Sociedad'a kadar süren bir sürgün dönemi yaşadı, sürekli kiralık gönderildi, takımda tutulması hiç akla gelmedi belki de ve 29 yaşında gittiği Antalyaspor'dan 32 yaşında geri dönmeyi başardı Galatasaray'a.

Gelen şampiyonlukta da gösterdiği katkıyı hepimiz hatırlarız, yakın tarih. Ama o Necati Ateş'e iade-i itibar vermek yerine Eskişehirspor'a gönderdik ve bu adam hala ben Galatasaray'ın evladıyım, orası benim yuvam diyebiliyor.

Böyle bir futbolcuya artık iade-i itibar vermek zorundayız. Tecrübesiyle yine katkı vereceği anlar mutlaka olur ama en azından bir ağabey rolüyle, bu takımın içerisinde yerinin olduğunu düşünüyorum. Herkesin saygı duyduğu, inandığı bir isim. Özellikle de Galatasaraylı futbolcular arasındaki yerini haberlerde görüyoruz zaten.

Duygusal bakmayı seviyorum futbola ve Necati Ateş'i de tekrar Galatasaray forması altında görmek istiyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir