27 Haziran 2014 Cuma

Yaşanan Gerçek "Kaos"


Teknik direktör konusunda yaşanan kaosun bir izahı yok. 27 Haziran itibariyle gerçekleşen bir transfer yok, gönderilen bir futbolcu yok, bunları gerçekleştirmek adına da bir plan yok. Çünkü takımın teknik direktörü belli değil ve Galatasaray'ın geleceğinin nasıl şekilleneceği konusunda kimsenin bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü, kafalarda bir c planı yoktu. Lucescu'nun geleceğine o kadar odaklandık ki, Lucescu eğer olmazsa gibisinden bir şey akıllarda dahi gelmedi. Mancini'nin gönderilme nedeni Lucescu'ydu ama şu konumda Mancini'yi Ünal Aysal'ın dahi aradığını düşünüyorum.

Lucescu gelmeyeceğini açıkladığında da ortada plansız bir durum oluştu. Alman ve Hollanda ekolleri dendi, bu uğurda da çalışmaların devam ettiği söyleniyor ama bu ne derece doğru bilmiyoruz.

Beşiktaş'ın Samet Aybaba'yı takımın başına geçirdiği bir süreç vardı. Fikret Orman, birçok teknik adamla görüşmüş ama en sonunda fazlasıyla mecburiyetten Samet Aybaba'yı takımın başına getirmişti. Bizim de fazlasıyla mecburiyetten diye kenarda tuttuğumuz isim bence Mustafa Denizli ve süreç oraya doğru ilerliyor sanki.

Benim istediğim teknik adam, genç ve dinamik bir isimdi. Simeone örneği misali şeyler herkesin hayali aslında ama Türkiye'de gerçekleşme ihtimali düşük durumlar. Tuchel bu anlamda önemli bir heyecandı ama o da olmadı ve o olmadığında da Galatasaray'ın ne kadar plansız hareket ettiğini tekrar gördük aslında.

Şimdi ise Klinsmann, Löw ve Hitzfeld üzerinde durulduğu söyleniyor. Hitzfeld teknik direktörlüğü bırakacağını açıkladı, Klinsmann desek ABD'de yaşamak için orada ve Löw de boşa çıkması halinde çok önemli takımların radarına girecektir. Yani imkansızın peşinde koşuyoruz biraz ve bu mücadele de fazlasıyla zaman kaybı demek. Oysa Galatasaray'ın kaybedecek zamanı olmamalı, söz konusu 4. yıldız ve rakipler ne yapacağını çok iyi biliyorken.

David Moyes iddiası da ortaya atıldı mesela. O durumun da Haldun Üstünel kaynaklı olduğunu düşünüyorum, Ünal Aysal'la görüşmesinin sonucunda. Bülent Tulun'ları danışman olarak kabul edeceğimize, Haldun Üstünel'e danışmanın çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Moyes iyi bir teknik adam, Everton'dan doğru buraya gelse herkesin destanlar yazacağı ama Manchester United kariyeri sonrası herkesin yerin dibine soktuğu teknik direktör.

Ama anlaşılan Moyes de öncelik değil ve asıl öncelik kim bunu bilen yok. Tek bildiğimiz çok geç kaldığımız ve ortada müthiş bir kaosun olduğu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir