6 Ağustos 2014 Çarşamba

Galatasaray 0-0 Atletico Madrid, #Soma


Son La Liga şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti bir takıma karşı gol yememek, iyi bir savunma performansı göstermek, hücumda sorun yaşanmasına rağmen olumlu izlenimler vermek önemli. Her ne kadar güç kaybetmesine, yeniden kendini bulma çabası içerisinde olsa da rakip Atletico Madrid'di ve Prandelli'nin de dediği gibi yüzde 50 hazır olan bir takım olarak bu oyunu oynayabilmek değerli.

Hücumda sorun tamamen Sneijder'in yokluğu ve forvetten kaynaklı. Burak Yılmaz'ı çok sevmeme ve tutmama rağmen Galatasaray'ın oynamak istediği bu oyun tarzında iş yapması güç. Galatasaray, rakip sahada kalmaya çalıştıkça Burak Yılmaz iyi bir duvar değil, rakip savunma arasında kayboluyor. Rakip savunma arasına atılacak toplarda veya hızlı hücumlarda etkili bir silah ama Sneijder'in yokluğunda da ne kadar hızlı oynamaya çalışırsanız çalışın organize olmakta sorun yaşadık. Haliyle de Burak Yılmaz'ın katkı verme ihtimali kalmadı. Huntelaar tarzı bir forvete ihtiyaç var.

Bruma'ya nazar değmesin, iyi başladı, yükselerek devam ediyor. Şu ana kadar da Galatasaray hücumlarının heyecan kaynağı diyebilirim. Olcan Adın da kendini bulmaya başladığında kanatlarda iyi bir etki izleyeceğiz ama maçın ilk yarısında Olcan Adın'ı ortada, Hamit Altıntop'u sağ kanatta izledik ve bu da tutmadı. İkinci yarıda da Emre Çolak denendi ama tüm bu isimler forvet arkası pozisyonu anlamında yetersiz. Her yol Sneijder'e çıkıyor.

Kısacası, Atletico Madrid gibi bir takım karşısında Sneijder'in eksikliği daha çok ortaya çıkıyor. Sneijder geldiğinde takımın tüm çehresi değişecektir ama yukarıda da dediğim gibi, Galatasaray'ın forvete alternatif ve tarz yaratma ihtiyacı var. Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisiyle sezon gitmeyeceği gibi, ikisinin oyun tarzı da şu an Galatasaray'in ihtiyaç duymadığı tarzlar.

Galatasaray'ın bir diğer ihtiyacı da sağ bekten öte sol bek olmaya başladı. Veysel Sarı oynanan son iki hazırlık maçında oldukça iyiydi, bugün de Arda ve Koke gibi isimler karşısında aman vermedi. Telles & Bruma uyumu da oluşmaya başladı aslında ama her iki futbolcunun da alternatifi olmadığı gibi, şu aşamada kesilmeye daha yakın olan isim Telles. Yabancı kontenjanından da ödün vermek anlamında, Telles yerine bir yerli isim gerekiyor ve alın size Tarık Çamdal için bir sebep daha.

 
Atletico Madrid ise büyük başkalaşım içerisinde. O kazanmaya alışan takımı bulmak için bir süre daha gerekecek, çünkü önemli yıldızları kaybettiler ve onlar adıma uyum dönemi olacak. Bu süreçte Arda Turan, Koke, Gabi gibi takımda kalan isimlerin ne vereceği onlar adına önemli. Ayrıca Mandzukic'i izledikçe, içimdeki forvet sevdası daha da yükseldi. Mandzukic karşısında önemli bir sınav verdiğini düşünüyorum Galatasaray savunmasının. Chedjou'nun böyle hata yapmadan oynadığını görmek çok güzel..

Benim Galatasaray adına düşüncelerim pozitif, giderek daha iyi oluyor bu takım, bugün de önemli bir sınav verdi. Sneijder'in de dönüşü takımı daha ileri taşır ama şu hücum sorununu aşmak lazım ya da Burak Yılmaz'a göre oyunu evirmek..

2 yorum:

  1. sisteme uygun forvetten ziyade bitiricilik konusunda ortalamanın biraz üstüne bir forvetimiz olsa yeter duruma geliyoruz bazen. burak tamam bazen kendini aşıyor bu konuda ama 10 maçın dokuzunda insanı çıldırtacak işler yapabiliyor. umut bulut ise sarfettiği efora saygı duysamda felaket bitiriciği ile kanser sebebi olacak cinsten.

    YanıtlaSil
  2. Bu takımın sağ bekine Veysel yeter abi tarık 6 değil 3 etmez . Telles inde üstüne gitmeliyiz yatırım yaptık sonuçta o da bu maçta hücumda etkiliydi bir kaç pozisyon versekte Prandelli yavaş yavaş sistemini oturtuyor oyunun hakimiydik bazı noktalarda sakin hareket etsek kazanabilirdikte Olcan hala uyum sorunu yaşıyor . Hamit bu takımın oyuncusu değil hatta futbolu bırakmış artık sadece para için devam ediyor. Birde duvar forvet lazım bize sırtı dönük top alma konusunda Burak berbat. Ayrıca Tarık ın alınmasını sizin kadar isteyen yok o da bir ayrı şaşırtıcı nokta muhtemelen elimizde patlayacak bir oyuncuya bu bütçesizlikte neden 6 felan verelim yabancıdan ödün vericeksek Şejudan veririz Hakan oynar Koray oynar . Tarık olduğunun iki katı iyi oyuncu bile olsa Telles in yerini dolduramaz net söylüyorum 4 yıl sonra dünya kupasında Brezilyanın sol beki Telles olacak.
    Bizim Antepten Muhammet Demir e ihtiyacımız var hem genç sayılır hem maliyeti düşük ayrıca bir şansı hak edecek kadar yetenekli tek sorunu sakatlıklar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir