11 Eylül 2014 Perşembe

Bu Ülkenin En İyi Yerli Kalecisi


Bu tip algı operasyonlarına son dönemde alıştık. Melo mevzusu malum, İzlanda maçının ardından bile İzlanda hezimetini unutturma kapsamında Ünal Aysal'ın Melo'ya verdiği desteğin üzerine gitmişler ve bunun gibi birçok konu var.

İzlanda maçının faturasını da Onur Kıvrak'a kesmeye kalkmışlar. Bir maçtan yok etme çabaları, Volkan Demirel'in kadroda olmaması bir anda İzlanda maçının kaybedilmesine bağlanmış. Oysa unutulan birşey varsa, 2014 Dünya Kupası'na gidemememizin temel nedenlerinden biri Volkan Demirel'in hatalarıdır. O tecrübede bir kalecinin Romanya ve Macaristan maçında yediği golleri unutmadık.

Olabilir tabii bunlar, hatadır, futbol hatalar oyunudur. Sıkıntı olan, o dönem Volkan Demirel'in üstüne kimse gitmezken, bugün ihale Onur Kıvrak'a bırakılmış durumda. 

İş saha içi boyutunda değil, başka meseleler var ama biz yine de saha içerisinde kalalım. Onur Kıvrak'a kadar Fatih Terim'in İzlanda'yı küçümsemesini, daha önce örneğini görmediğimiz 3-4-2-1 taktiğini, Selçuk İnan'ın kötü oyununu, Burak Yılmaz'ın topla dahi buluşamamasını, Olcan Adın tercihini, Hakan Çalhanoğlu'nun neden 11'de olmadığını, Ömer Toprak'ın yediği kırmızı kartı, Onur Kıvrak'ın yediği ilk golde Ersan Gülüm'ün Onur Kıvrak'a faul yapması, 1.85 boy ortalamasında olan rakibe karşı uzun toplarla ilerlemek istediğimiz gibi milyon tane hatayı konuşalım ve bu hezimette bir ihale bırakılacaksa bunu kime bırakmamız gerektiğini iyi düşünelim.

Onur Kıvrak benim için en iyi yerli kalecidir. Karakter mevzusuna hiç girmiyorum, müthiş bir insandır orası ayrı ama saha içerisinde kalalım biz, saha dışında olanlar zaten herkesin malumu. Onur Kıvrak'a bu operasyonun neden yapıldığı, haftasonu oynanacak maç derken neyin ne olduğu da belli aslında.

Çok garip işler dönüyor, bu sezon şampiyon olmak gerçekten çok zor ama bir o kadar değerli..

1 yorum:

  1. izlanda nın kornerlerde onur un hemen dibine bir oyuncu koymalarıda enteresan bir taktik idi.bu yorumcuların dikkatlerinden kaçan bir durum.onurun çıkışını engellemek(geciktirmek) amaçlı bir taktik.dikkat edilirse bütün ortalar 6 pasın içine idi.onurun önündeki oyuncuyu biraz itip topu almaya çalışması dengesini çok bozdu.bunun yerine önünde oyuncu yokmuş gibi ileri çıkıp oyuncuya çarpıp faul alabilirdi.

    bence onurun tüm dengesini bozan dibindeki oyuncu idi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir