7 Kasım 2014 Cuma

Ego, Kibir, Adalet ve Milli Takım

 
İyi birşey aradım yine ve sadece şunu söyleyim, kadroda olması gereken Bursasporlular vardı ve onlar kadroda. Harun Tekin, Serdar Aziz, Volkan Şen gibi. Ozan Tufan zaten bu takımın kemik isimlerinden biri olmaya aday ve geleceği olmayan şu takımın gelecek adına tek umudu belki de.

Adalet ise kalmadı, adil bir Milli Takım değil bu. Tamamen Fatih Terim'in kişisel egolarıyla yoğrulan bir yapı. Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak gibi isimlerin bu takımda olmamasını ancak böyle açıklarız. Hakan Çalhanoğlu gibi bir isminiz varsa takımı onun üzerine kurarsınız, bu kadar basit. Almanya böyle yapardı mesela, zamanında Mesut Özil'e yaptığı gibi. 

Şu an iyi bir gurbetçi neden Türkiye'yi seçsin mesela, bir dayanağı var mı? Almanya ihtimali olan oraya gider, bu kadar basit. Sen bugün Almanya tarafını seçse, banko 11 oynayabilecek kapasitede olan bir ismi kadrona bile almıyorsun, nedeni ise tamamen kişisel egolar, kibirler. Ömer Toprak için de bu geçerli, senin Ömer Toprak kalitesinde kaç tane stoperin var.

Ama Gökhan Töre kadroda, senin Milli Takım'ının olmazsa olmazı o. Silah mevzusunda polis kayıtları ortada, geçtiğimiz Milli Takım döneminde de konuştuk, yine yazalım. Gökhan Töre yüzde yüz suçludur ve Milli Takım yüzünü bir daha görmemelidir. Bugün ise Gökhan Töre haklı, ihale ise Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'a bırakılmış.

Gökhan Töre'yi kazanmaktan bahseden Fatih Terim'in, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ı ne kadar kolay takımdan kesebildiğini görüyorsunuz. Bunun tek açıklaması ego ve kibir. Bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim, hatta bu adaletsizlik devam ettiği sürece sürekli söyleyeceğim.

1 yorum:

  1. Terim'in gurbetci kokenli futbolculara karsi bir onyargisi oldugu soylenir hep. Hatta Mesut Ozil seçileceği donemde de "Fatih Terim tam motivasyonları konussaydi ikna ederdi" lafları edildi. Gurbetciden kastim, Avrupa kültürünü daha benimsemiş oyuncular. Mesela Hamit ya da Nuri için bilmesen gönül rahatlığıyla dersin bu adamlar Anadolu menşei diye ama İlkay, Mesut, Hakan biraz daha Avrupai. Tore'yi de Anadolu sınıfına koyabiliriz mesela. Kampa silah götürmeyi yapmadılar ama Karadenizli futbolculardan beklerim ben. Tore 'de de var Anadolu harmani.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir