5 Kasım 2014 Çarşamba

Önce Prandelli'yi Kovun, Sonra Futbol Konuşalım

Oynadığımız oyun en iyi deplasman oyunlarından biri. Çıkan 11, Şampiyonlar Ligi için çıkarılabilecek en doğru 11'lerden biri. Maçın genel gidişatına da baktığında, işler Galatasaray'ın istediği gibi aslında. 1-0 olana kadar geçen süre ve maçın 2-1 olmasından sonra 3. golü yiyene kadar geçen dönemler..

Peki bu futbolla yine 4 gol yemeyi nasıl becerebilirsin diye sorarsak, iki tane etmeni kenara ayırırız. Birincisi yenen hediye goller. Bu gollerde de başlıca etmenler Semih Kaya ve Muslera, diğeri ise ilk oyuncu değişikliğini 3-1'den sonra 82. dakikada kenarda Olcan, Burak ve Bruma gibi isimler varken Dortmund kontenjanıyla Yasin Öztekin'i oyuna alan Prandelli.

Muslera uzun zamandır böyle, acı gerçek bu. İhaleyi asla ona çıkaramam ama en çok o yıprandı, bu da bir gerçek. Galatasaray'da bireysel performanslar dip yapmış durumda. Semih Kaya için de aynı şeyi söyleyebilirim. Bireysel hatalar kaynaklı 4 tane gol yedik, yenen 3 golün ise tarifi yok. Dinlendirilmesi gereken isimler var ama ısrarla devam ediyoruz.

Gelelim Prandelli'ye. Her maç geliyoruz zaten, bu maçta gelelim. Çıkan 11 kötü değil, en güzeli ise ilk maçta alınan 4-0'lık skorun ardından Dortmund'u incelemeye karar vermesi. Belli ki incelemiş, doğru bir sistemle maça başladı. Daha çok savunmada kalıp, hücumda Umut Bulut'un mücadele gücüyle iyi işler yaptı ama basit hatalar Galatasaray'ın oyun anlamında istikrar yakalayamamasında en büyük etmendi. Ne zaman ayağa kalkabiliriz mesajı versek bir gol yedik. 

1-0'a kadar iyi oynuyordu Galatasaray. İkinci yarıya da fena başlamadı, hareketliydi takım ama 2-0 geldi. Sonrasında 2-1'i bulduk derken, yine hareketlendi takım ama 3-1 ve oyundan kopan bir Galatasaray. İki maça bakarsak, toplamda 8-1'lik bir Dortmund yenilgisi. Bizler iyi futbolu hatırlamayız, sonuca bakacağız elbette.

Prandelli oyunu izliyor. Kenarda Mert Çetin de izliyor mesela, Prandelli'nin kendisinden farkı yok. Tek farkı Türkçe bilmemesi diyeyim. Klopp, birbiri ardına hamleler yaparken Prandelli izlemeye devam ediyor, o ara maç 2-0'a gelmiş, Dortmund dilediği gibi hareket ediyor. Kulübeye bakıyoruz, Olcan Adın, Burak Yılmaz ve Bruma gibi isimler vr. Boş bir kulübe de değil, hatta genel itibariyle son dönemin en iyi kulübelerinden biri ama hamle yapmayı bilen bir teknik direktörümüz yok.

Ancak maç 3-1'e geldikten sonra, Dortmund kontenjanıyla Yasin Öztekin kurtarıcı niyetine oyuna giriyor, 3. oyuncu değişikliğini ise yapmıyor bile. Sadece izliyor Prandelli, oyunu çevirmek adına hamlesi yok. Bu maç özelinde de en büyük hatası buradan gelmekte.

Ayrıca şu da var. Bugün kurtarıcı niyetine oyuna aldığı Yasin Öztekin'i, hafta sonunda 18'e dahi almayacaktır, iyi takip etmenizi öneriyorum.

Dediğim gibi, bireysel performanslar dip. Dzemaili zaten yok, Selçuk İnan bitik, hatta Muslera ve Semih Kaya bile kötü durumda, bunu itiraf edelim. Böyle bir ortamda da rotasyon yaparsınız, bazı isimleri dinlendirir ve kendine getirirsiniz ama böyle bir uygulama da yapılmayacak, eminim. 

Sevindiğim tek nokta ise Umut Bulut'un performansı. Tek santrafor oynayacaksan en doğru ismin Umut Bulut olduğunu hep yazdım, bunu da gördük. Mücadelesi, hava toplarında hakimiyeti, top tutması gibi etmenler Galatasaray'ın işine çok yaradı ve Galatasaray'ı yer yer hücumda da tuttu. Orta saha oyuncularımız daha iyi durumda olsalar, Galatasaray hücum organizasyonları da yapabilirdi ama orta sahası olmayan bir takım bu. Hücumu da sadece Umut Bulut ve Sneijder taşıyamaz.

İşin özü ise, Avrupa'ya havlu atmış durumdayız. Hatta Anderlecht'in 3-0'dan 3-3'e gelip, Londra'da destan yazmasının ardından Avrupa Ligi biletini de zor görüyorum. Prandelli ise her maç sonunda "yavaş yavaş gelişiyoruz, ilerliyoruz" demeye devam etsin. Galatasaray'la dalga geçmeye devam ediyor ama yarını yok..

Çılgın gurbetçileri de anmadan geçmeyelim. Takım her iyi gittiğinde tribünlerde yarattığı kargaşalar takımı baltaladı ve Arsenal maçında da bize seyircisiz maç olarak geri dönecek bu yaptıkları. Bugün Galatasaray'ın yediği goller, en az bu taraftarlar kadar saçmaydı..

2 yorum:

  1. neresi doğru 11 aga.

    kalabalık orta saha var diyorsun.hangisi ısırıyor.

    selçuk mu?dzemaili mi?sneijder mi?hamit mi? hiçbiri ısırmıyor.melo ise yaşı itibariyle maalesef ısıramaz duruma doğru gidiyor.

    şu 11 ile set hücumu yapmaya çalışırsın.ama sahadaki taktik kontratak dizilişi idi.bu nasıl mantık aga?

    deplasmanda geride bekliyorsan brumayı olcanı sahaya süreceksin hafız.

    hem geride bekle hem driplingi olmayan hamit selçuk dzemali gibi oyuncularla oyna.ne pres gücü var ne deripling yetenekleri.hiçbirşey yapamadı galatasaray ofansif anlamda .vede defansif olarak.ilk gole bakın.kalabalık orta saha diyorsun adam rahat rahat orta sahadan ara pası atıyor.basan yok.

    işin daha kötüsü takım yaşlı eldeki gençler umut vermiyor ve ekonomik durum rezillik.muslukları sonuna kadar boşlatıp kaçmış aysal.
    çözüm nedir?

    bütün oyuncularla önce yeniden reel sözleşme imzalayacaksın.beşiktaş bunu yaptı.imzalamayanlarla el sıkışıp en az zararla göndermeye çalışacaksın.
    devre arası operasyon şart.

    YanıtlaSil
  2. Takım olarak oynadığımız en güzel maçlardandı. Ama sene başında yapılan yanlış transferler yüzünden (tarık,dzemali,yasin) çok daha düzgün oynayamadı galatasaray. 5m € verdik desen çok beğendiğiniz alternatifi olmayan tarık efendiye millet götüyle güler afedersin. halı sahada 1 adam gelmez son dakika kenarda bekleyen elemana "biliyormusun oynamayı gir oyna " dersin anca onun gibi oynar. Şunu gördük semih oyun kuramıyor, alanını düzgün savunamıyor arkasına bakmıyor(1. gol),topları düzgün uzaklaştıramıyor ( 2. golde hatalı) ve daha neler neler. Defansımız çoğu zaman oyun kuramadı. Şişirerek akın yapmaya çalıştık ve umut un hava hakimiyetiyle çok top bizde kaldı. Hİç ofsayta düşmedik. İlk yarı sonlara doğru golü yemesek puan alabilirdik kesinlikle. Hocaya gelince dzemaliyi oynat bişey demiyorum ama artık bruma yı da görelim. kaç para vermişiz yatırım demişiz oynatmazsan pazarlayamazsın. Hoca dese ki sahada istediklerimi yapmıyor son 10 dk. 2 farklı geridesin istediğin yapılsa nolur yapılmasa nolur. Olcanı almamasına bişey demiyorum. Olcan bir havalarda takımın yıldızı benim istediğimi yaparım kafasında. Daha büyük takım oyuncusu olduğunu ispat etmeyen Olcan sahada Sneijder, Hamit,Melo ayrıca beğenmesek bile 2 sezon kendilerini ispat eden selçuk ve burak varken havasından geçilmiyor. Geçen sene kanat oyuncumuz yok dedik. Bruma döndü, olcan alındı, yasin alındı. Ama kanat oyuncusu oynatacak sistemimiz yok. Hoca mı yoksa scout ekibi mi yapıyor bu hataları anlamıyorum. Sene başında paralı transfer yapmasak(dzemali,tarık yasin,olcan), eldeki elemanları değerlendirsek (bruma,sabri,furkan,umut, amrabat) boşta iki topçu alsak (almeyda vs) hem parasal sıkıntıya girmezdik hem daha iyi yerlerde olurduk kanaatindeyim. Yönetimin bu borçlardan kurtulması için scout ekibini daha düzgün seçmesi, anadolu takımlarında ki sözleşmesi bitecek oyuncuları şimdiden ayartması ve avrupadan elmander tarzı yine bonservise para harcanmayacak oyuncu alınmasına dikkat etmesi lazım. beşiktaşın 3 sene önceki haline döneceğiz.
    uefaya kalsak bile başarı bizim için. hocanın oyuncu seçimleri, değişiklikleri vs. anlaşılmaz hale geldi. o da ne yapacağını şaşırdı. kasımpaşa maçında umutun golünden sonraki surat ifadesi çok şeyi açıklıyor aslında.
    son olarak fol yok yumurta yokken meşale yakan mallar yüzünden kim bilir ne cezalar yenilecek. Aptallık baki kalmaz umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir