5 Aralık 2014 Cuma

Kazanılması Durumunda İyi Bir Hücum Jokeri Kazanılır


Galatasaray'ın kurt forvet diyeceğimiz bir isme ihtiyacı olduğunu yazmıştım, hala da öyle düşünüyorum. Gol sorununa en büyük çare, son vuruş üstadı bir isimden geçiyor ve yarım sezonluk dahi olsa atılacak bu adım şampiyonluğun anahtarı olur. O isim de Klose olur, biraz kesenin ağzı açılır Henry olur, hatta biraz daha seviye düşürülür ve Gekas bile olur. İsimler birbirinden çok alakasız durabilir ama ihtiyacın ne olduğunu belirtmek istiyorum.

Öncelikli atılacak adım ise kadroyu tanımak, gözden çıkarılmış görünen bazı isimleri kazanmaya çalışmak. Bu isimlerin de başında Pandev gelir. Prandelli'nin gözünden düşen Pandev, oynamaya oynamaya bir anlamda hepimizin de gözünden düşmüştü aslında. Ne kalitesini, ne geçmişini hatırladık. Aklımızda kalan, Pandev'in hazır olmadığıydı. Evet, fizik anlamda yine yetersiz ama fizik kalite kazanmanın yollarından biri de şans bulması, bunu bulamadı. 

Prandelli'nin bizimle geçtiği dalgalardan biri daha. Arsenal deplasmanında Pandev 11'de, ertesi lig maçında 18'de bile yok. Dortmund maçında 11'de, ertesi lig maçında yine 18'de yok. Madem hazır değil, madem gözden çıkarıldı, neden zorluk derecesi en yüksek maçlarda 11'de? Madem kazanılmaya çalışılıyor, neden lig maçlarında çok az süre aldı. Bu çelişkilerin hepsi Prandelli'ye ait ve sadece Pandev özelinde de değil, çoğu futbolcu için yarattığı izlenim bu.

Hamza Hamzaoğlu'nun ilk maçında Pandev'i 11 başlatması önemli. Eskişehirspor maçında yedek isimler de vardı ama ağırlıklı olarak as oyuncuların oynadığı bir takım izledik. Umut Bulut 11'di mesela, sürekli sonradan oyuna dahil olmasına rağmen kimse onun için yedek oyuncu diyemez. Pandev'in bu maçta 11 başlaması bu yüzden konuşulmalıdır.

Hamza Hoca'nın Pandev üzerinde duracağı, onu kazanmaya çalışacağı, daha fazla süre vereceği kesin. Pandev kazanılması durumunda çok yararlı bir takım oyuncusudur. Nokta santrafor değildir, gol yükü çekmez belki ama başarılı sistem içerisinde o başarıyı sağlayan halkalardan biri olur. Umut Bulut'un bugün Galatasaray'da yaptığını, Mourinho'lu Inter'de Pandev yapıyordu. Pandev'in kalitesini ve geçmişini bir kenara atamazsınız, aynı durum Dzemaili için de geçerlidir ama Pandev daha büyük bir kariyerdir.

Daha önemli rakamlar ödenerek daha iyileri alınabilirdi, buna herkes katılır ama transferin son gününde, böyle paralara Dzemaili ve Pandev'i getirmenin başarı olduğunu transfer oldukları gün de söylemiştim, yine arkasındayım söylediğimin. Dzemaili'nin yükselen bir grafiği vardı ama sakatlık girdi araya. Pandev'i de belli ki Hamza Hoca değerlendirmek isteyecek. O zaman bazı gerçekler daha fazla gün yüzüne çıkacaktır.

4-2-3-1 üzerinde duruluyor. Pandev de bu formasyonun en önünde olur, sağında olur, solunda olur, forvetin arkasında olur, hücumun her noktasında kullanılabilir. 11 de başlar, kenardan gelerek koz olarakta kullanılabilir. Kazanılması durumunda iyi bir hücum jokeri kazanılır. Prandelli'nin yaptığı gibi değil, Hamza Hoca'nın yapacağı gibi..

4 yorum:

  1. Pandev den önce kazanılması gereken çok oyuncu var bence ayrıca maç öncesi Hamza hocada sizin gibi düşünmüş olabilir ama daha bir yarıyı geçtim yarım saatte Pandev i kazanmaya çalışmanın zaman kaybından başka birşey olmadığı anladı maç sonrası yine Hamza hocanın açıklamalarınada bakarsanız Pandev hakkında olumsuz birşey şöylememek için zor tuttu kendisini. Hoca dinamik bir takım istiyor bu net ve bence o takımda Pandev in yeri olamayacağı bellii Kupa maçlarını bir kenara koyarsak 6 lig maçımız kaldı bir maç yarın yani 5 haftada çok başka hamleler lazım devre arasındada yabancı kontenjanı açısından ilk gönderilmesi gereken oyuncu kendileri sonrasındada bahsettiğiniz gibi bir forvet hamlesi gelirse zaten sıkıntı kalmaz. Burak'ın oyun yapısı sadece kendisine yönelik zaten sırtı dönük top alıp arkadaşının önüne bırakmaktan bile aciz kendisi, Umut kullanıldığında bile takım oyununa olan pozitif katkısı ortada ilk yarı sonuna kadar Umut mutlaka sahada olmalı Burak olsa bile tek forvet oynamamalı bence. Umarım yanılırımda Pandev o İnter dönemlerine bir göz kırpar ama sanki yeteneklerini İtalyada unutup gelmiş gibi o kullandığı penaltı kalitesine hiç yakışmadı.

    YanıtlaSil
  2. Pandev transfer edildiğinde mutlu olmuştum. Mourinho nun İnter in de de çok etkili futbolcuydu. G.Saray forvetleri Burak ve Umut teknikleri zayıf, top tutan, takımın ileri çıkmasını sağlayan oyuncular değil.Pandev oynayan ve etrafını da oynatan futbolcu.Pandev forma bulduğu sürece verimliliği artacak futbolcu. Mutlaka ısrar edilmeli.

    YanıtlaSil
  3. o fizikle kazanılması çok zor aga.emekli gibi oynuyor.sanırım katardan önceki durak olduk.

    avrupa futbolu fit olarak topçudan sonuna kadar yararlanıyor.baktı fiziği bitiyor.elden çıkarıyor.napolinin ekonomisini düzelltik sadece.

    YanıtlaSil
  4. Pandev= scolati'nin brezilya'sinin kenarda olmayan ronaldinho'su.. Sadece oyuna girebilme ihtimali bile rakip için tehdittir, yeter ki sağlıklı ve zinde olsun

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir