27 Ocak 2017 Cuma

4 Yıl Önce Bugün, Drogba Galatasaray'da


Sadece 1.5 sezon oynayıp, böylesine bir iz bırakmak, yıllar sonra bile hatırlanmak Drogba gibi futbolcuların başarabileceği bir şey. Gelecek yıl da 5 yıl önce bugün diyeceğiz, her yıl anmaya devam edeceğiz ama şu dönem yaşanan Drogba özlemi çok farklı.

En az bir sezon daha oynardı, neden vazgeçildi bilmiyorum. Yabancı kontenjanı desek Pandev niye alındı, maddi şartlar desek Olcan Adın ve Tarık Çamdal için o paralar niye harcandı. Drogba bitti desek, bitmediğini Chelsea forması altında gördük Diego Costa destanı yazılıyor belki ama arkasında tecrübe ve kalite sosu harmanlı alternatifi Drogba vardı. Sonrasında MLS, hayali de buydu. Şimdilerde ise yeni bir macera aramakta.

Bugün bile konuşmadık mı, Drogba geri dönse ne yapardı diye. Geçmiş yıllarda da böyle oldu, yaşı ne olursa olsun. Hayır diyemezdim, tecrübesiyle şu yarım sezonda yaratacağı fark mutlaka olurdu ama düşünülmedi. En kötü ihtimalle bir hava yaratacaktı, orası da kesin.

Drogba'yı özel kılan durumlardan biri de hala Galatasaray'ı unutmaması, bu yönde paylaşımlar yapması, takımı iyi takip etmesi. İyi bir Galatasaray taraftarı kazandık aslında, Roberto Mancini misali o da Galatasaray'ı bir ömür unutmaz. 

Bizler de şanslı nesiliz tabii, Drogba gibi bir futbolcuyu Galatasaray forması altında görme şerefine ulaştık. 1.5 sezon içerisinde de bir lig şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası, bir Süper Kupa, bir Şampiyonlar Ligi çeyrek final, bir de Şampiyonlar Ligi 2. turu gördük. Tablo da başarılı..

Biraz nostalji yapmak isteyenler için;

Benim İçin Drogba Dediklerinde;  

Didier Drogba Galatasaray'da; 

Drogba'nın Vedası; 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir