31 Mart 2015 Salı

Dany Nounkeu'nun Fransa Günleri


Üst düzey bir stoper olmadığının ben de farkındayım ama Galatasaray'ın şu an kaç tane üst düzey stoperi var sorusuna nasıl bir cevap verebiliriz? Chedjou dahil, üst düzey, Ujfalusi vari fark yaratan bir stoperimiz bence yok. Dany de ortalama bir stoperdi, her takımın kadro rotasyonunda a, b ve c sınıf futbolcular olur, herkes a sınıfında olamaz. Dany'nin bu anlamda iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Hadi bu sezon yabancı kontenjanı sorundu ama geçen sezon gönderilip yerine Burdisso'nun gelmesinin mantıklı bir açıklaması yok. Gelecek sezon 14+14'lük yapıda da Dany'nin mutlaka yer bulabileceğini düşünüyorum.

Anlam veremediğim nokta, bu kadar değersizleştirilmesi. Galatasaray Dany ile şampiyon oldu, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördü. İyi veya kötü, eksikleri elbette var, dediğim gibi üst düzey bir stoper değil ama değersiz bir futbolcu da değil. Fazlasıyla da sorunsuz. Beşiktaş'a git dersin gider, Granada'ya git dersin gider, oradan Evian'a geçer. Sorun, sıkıntı da yaratmıyor. Takımında olduğunu düşün, oynatmazsın sorun çıkarmaz, tribüne çıkarırsın ses etmez, oynatırsın elinden geleni yapar. Böyle hızlı stoperi de çok fazla bulamazsın, bu anlamda iyi alternatif olacak. Gelecek sezonda takıma katılması gerektiğini düşünüyorum, bu anlamda Amrabat'dan da değerli.

Granada günleri hayal kırıklığı oldu ama Evian formasıyla kendini bulmuşa benziyor. Sürekli görüyoruz, haftanın 11'lerine girmiş, en son Fransa Ligi'nde Mart ayının 11'indeydi, bir internet sitesi 2015'in en etkili 12. stoperi seçmiş. Yükseliyor, kendini buluyor ve bu yaptıklarının da asla hafife alınmaması gerekiyor. Beşiktaş veya Granada performanslarına bakarak Dany'i eleştirmek bence yersiz, risk almayı seven hatta "bomba" gibisinden eleştirilen Dany'nin aslında yararlı bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Bugün yükselişiyle de demeye başlamadım bunları, giderken de söylemiştim. Aklım almamıştı, Dany'den vazgeçip neden Burdisso.

Bizler dışarıdan bir gözle takip ediyoruz, bu yüzden içeriden bir göz dedim ve Fransa'da yaşayan sevgili Fırat Demirtaş'a Dany'i sordum, bir de ondan okuyalım;

Evian'ın Dany'i transfer etmesi senin deyiminle "firsat transferi oldu". Ellerindeki iki stoper Mongongu ve Mensah Afrika kupasına gittiği için ellerinde stoper kalmadı. Evian gibi kulüplerin bir futbolcuya en fazla aylik 25-30 bin euro maas veriyor. Maasininin % 70'ni Galatasaray verdiği  için bu eksiklerini kap'a bildirdiler.

Maçları istatistik olarak değerlendiren ( whoscored ) gibi site tarafindan haftanın 11'ine  4 kez seçildi ama Lequipe ve France football gibi sadece istatistiğe bakmayan yaptığı kritik müdahale ve takıma kattığı artıya bakarak değerlendiren siteler tarafından bir kez 11'de yer aldı.

Evian'ın teknik direktörü Dupraz Pascal, ellindeki en atletik stoper olduğu için Dany'e ilk toplara basan ve hiç riske girmeden sadece savunmadan uzaklaştırma görevini verdi. Dany de Galatasaray'daki risk alma ve oyun kurmaya çalışmak yerine hocasının dediklerini yaptığı için 8 maçta 87 tane tehlikeli atağı kesmesi ile ön plana çıktı (22 maça çıkan David Luiz'in Dany'den sadece 1 tane fazla atağı engellemiş).  Haftanın 11'inde yer almasınında en büyük etkeni bu tehlikeli atakları sonlandırması oldu.  Ama içe kat ederek oynayan hücümcülara karşı hala sorunlar yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir