27 Nisan 2015 Pazartesi

Alt Yapıdan Yetişen Gençler O Formanın Hayaliyle Büyümeli


Juventus, Del Piero'nun 10 numarasını emekli etmek istediğinde bunu kabul etmemişti. Pirlo da bu kararı desteklemiş ve şöyle söylemişti;

“Del Piero’ya tamamen katılıyorum. 10 numaralı forma asla emekliye ayrılmamalı. Alt yapıdan yetişen gençler o formanın hayaliyle büyümeli” 

Son derece doğru bir düşünce. Alt yapılardan yetişen, futbolcu olma hayalleri ile büyüyen futbolcular bir gün o formayı giyebilme hayalleriyle büyümeli. Hepimizin idolleri oldu, o futbolcuların formalarını aldık, giydik. O gençlerin bu anlamda hayalleri ellerinden alınmamalı.

Maldini'nin 3 numarası, Javier Zanetti'nin 4 numarası elbette onlara özel, onlarla hatırlanacak numaralar. Formalar müzeye kaldırılır, stada asılır, her şekilde saygı, vefa gösterilebilir ama forma emekli etme olayı bana hep yanlış gelmiştir.

Inter de Javier Zanetti'nin 4 numaralı formasını emekli etti. Çok büyük bir futbolcuydu, çok da büyük bir kariyer. Zanetti gibi bir profesyonel de kolay olunmuyor, 39 yaşında bile üst düzey şekilde Inter gibi bir takımın formasını giyebilmek. 4 numara denildiğinde de aklıma gelen ilk isim.

Yine de Del Piero gibi düşünmesini isterdim her yıldızın, bu formalar ve numaraları onu özel kılan futbolcular sayesinde bu kadar değerli. Herkesin de hayali birgün o formayı, numarayı giyebilmek ve sonrasında Javier Zanetti'nin, x'in y'nin formasını ben giydim diyebilmek.

Mesela Galatasaray için 10 numara özel, nedeni ise Metin Oktay, Hagi gibi futbolcular. Hagi futbolu bıraktıktan sonra bir sene 10 numarayı kimseye vermedi Galatasaray. Sonrasında bayağı itibar kaybettirildi o formaya ama bugün Sneijder en güzel şekilde o numaranın hakkını veriyor. Aynı şekilde Bülent Korkmaz'ın 3 numarası, Hakan Şükür'ün 9 numarası, hepsi çok değerli, kıymetli. Ama bu formalar emekliye ayrılmamalı, herkesin hayali olmalı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir