27 Nisan 2015 Pazartesi

Hepimiz Yanıldık, Olcan Adın Konusunda da Yasin Öztekin Konusunda da


"Hamza Hamzaoğlu'nun kendi elleriyle kazandığı Yasin Öztekin'i en formda döneminde kulübede oturtmasına açıklama bulamıyorum."

Uğur Meleke'nin bu yorumu yüzde yüz doğru. Ben de her fırsatta bunu yazıyorum. Hamza Hoca'nın en büyük kazanımlarından biri Yasin Öztekin. Kimsenin umut bağlamadığı, devre arasında gönderilir dediği, transfer olurken kötü hamle diye nitelendirdiği bu futbolcunun yükselişi, geldiği şu nokta ders olacak cinsten ve bu başarıda da en büyük pay Hamza Hoca'nın, çünkü o şansı kendisine verdi, Yasin Öztekin de müthiş değerlendirdi.

Galatasaray'ın en iyi kanat oyuncusu durumunda, bu tartışılmaz bir gerçek. Sneijder'le yakaladıkları uyum, sağladıkları hücum gücü bir yana, Sneijder'siz Yasin Öztekin olmaz söylemi de dün itibariyle çürüdü, Yasin Öztekin her şartta bu takımın olmazsa olmaz kanat oyuncusu (bu sezon için). Böyle bir ismi de yedek bırakıp, ısrarla Olcan Adın'ı kıyıdan köşeden bir şekilde takıma monte etmeye çalışmak, hele ki şu ortamda çok büyük bir lüks olsa gerek, lüksten de öte gereksiz, adaletsiz, anlamsız bir çaba.

Olcan Adın'dan olmayacağı açık, maalesef hepimiz yanıldık. Olcan Adın konusunda da Yasin Öztekin konusunda da. Yasin Öztekin bu kadar formdayken Başakşehir maçında oyundan alınması hataydı ve sonucunu gördük, Trabzonspor deplasmanında 45'de oyundan çıkması hataydı, Olcan Adın yine birşey vermedi. Gaziantepspor karşısında da 11 başlaması diğer hata, oyuna girdikten sonra maçın seyrinin nasıl değiştiğini izledik.

Yasin Öztekin de dün itibariyle önemli bir ders verdi. Belki gol atmadı, asist yapmadı ama galibiyetin bir numaralı anahtarı oldu. Kornerden gelen gol onun yarattığı pozisyondan kaynaklandı, rakibin tüm dengesini bozdu, hızlı oyunu takımı hücumda tuttu, hızlı futbola anlam kazandırdı. Gol sonrasında bu pozuyla da olası şampiyonluk almanağında anlamlı bir fotoğraf oldu.

Hamza Hoca'nın dün söylediği, rakibin yorulmasını bekledik yorumu da yanlıştı, hem de büyük hata. Gaziantepspor gibi bir takıma karşı hızlı oynarsınız, tempolu, baskılı başlarsınız ve 10 dakikada yorarsınız, fazla değil. O 10 dakikada da gol gelir, sonrasında farkı açarsınız, hücum oynamaya belki biraz daha düşük tempoyla devam edersiniz. Dün olduğu gibi panik halde hücum etmez, 80. dakikalara kadar ecel terleri dökmezsiniz. Hücumu da formda olan, Yasin Öztekin ve Bruma gibi isimlerle yaparsınız, bu kadar basit.

Hocam, umarım hatasından döner. Eminim ki o da farkında..

2 yorum:

  1. Uğur Meleke'nin açıklama bulamadığı veya sizin; "gereksiz, adaletsiz, anlamsız" bir çaba olarak gördüğünüz şeyin bence cevabı çok basit. Cevap; Hamza Hoca'nın dediği gibi rakibin yorulmasını bekledik türünden zırva ve saçma sapan açıklamalar değil. Bu açıklama o kadar inandırıcılıktan uzak, o kadar gerizekalıca yapılmış bir söylem ki Hamza Hamzaoğlu'nun neden Galatasaray'ın hocası olamayacağını anlatan sebeplerin başında geliyor.

    Ama en büyük sebep değil. Eğer bu açıklama doğruysa ki ben öyle olmadığına inanıyorum (yani gerçekten sebep buysa) o zaman Hamza Hamzaoğlu için zaten Galatasaray seviyesi imkansız bir seviye. O hala kendisine 3 gömlek büyük bir yerde çalıştığının farkında bile değil.

    Hamza Hamzaoğlu'nun, hem neden Galatasaray'ın asla hocası olamayacağının hem de olmaması gerektiğinin asıl sebebi de; Yasin'in, Bruma'nın neden bir türlü ilk 11'de oynatılmadığının veya sürekli kenara alınmasının gerekçeleri hep aynı ve çok basit!!!

    Hamza Hamzaoğlu çok açık ve net bir şekilde birisi veya birilerinin güdümünde adeta kukla gibi bu takımın başında duruyor. Ne taktik bilgisi, ne kalibresi ne adam yönetimi gibi özellikleri ile zaten bizim takımı çalıştıramaz. Ama daha fenası başkalarının söyledikleri veya istedikleri şekilde takımı kurması ise kabul edilemez. Bu onun kişiliğinin de sorunlu olduğunu gösterir.

    1- Olcan, yekta, umut, sabri bu takımda neden var ve oynuyorlar, pandev, dzemaili, bruma, yasin, emre çolak neden ya hiç yoklar ya da bir var bir yoklar.
    2- Burak Yılmaz neden Kasımpaşa maçının ilk yarısında oynatılmadı. Sağlamdıysa (ki öyle) nasıl böyle bir maça Burak'sız başladık? Bunun 3-4 gün sonra oynanacak Hollanda maçı ile ilgili var mıyıs?
    3 - Olcan'ın bu takımda nasıl ve neden oynadığının hatta bu takıma nasıl transfer edildiğinin Burak&Selçuk ile olan ilişkisi nedir?
    4 - Gökhan Zan'ın ihtiyaç olduğu halde oynatılmamasının sebebi nedir?

    Hamza Hamzaoğlu bu takımın teknik direktörü falan değil. Abdürrahim Albayrak, Selçuk, Burak, Fatih Terim tarafından yönetilen bir kukladır.

    Şurda kaldı 6 maç. kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan sadece taraftarın gönlünden geçen, adaletli ve gerçekten inandığı 11 kişiyi bulup koysun bu takım şampiyon da olur kendisi de kurtulur. Burak'a da Selçuk'a da bu takım muhtaç değil.

    Galatasaray taraftarı aptal değildir. Neyin ne olduğunu görür. Taraftara rağmen bir şey yapamazsın!!!

    YanıtlaSil
  2. zachpaulsen arkadaş biraz ağır konuşmuş ama Sezarı'n hakkını Sezar'a vermeliyiz arkadaş. İlk 8 hafta sonunda tek bir Galatasary taraftarının bırakın buralara kadar gelmeyi ilk 3'e girebileceğini düşündüğünü hiç zannetmiyorum..O rezalet oyun, ruhsuz, karaktersiz oyuncular ve futbolları. Bir Balıkesir maçı var ki ilk 16 haftada ki tek galibiyetlerini aldılar. Sanırım ilk şutumuzu 60.dk da atmıştık. Atak yapamayan gol atamayan bir takımdan şu anda buralarda şampiyonluğun en büyük adayı olan takımı dönüşmek. Bunun da bence ve bir çok insan tarafından tek bir mimarı vardır o da Hamza Hocadır arkadaş.Ayrıca Pandev ve Dzemaili neden yoklar demek yerine neden alındı demek çok daha doğru bir soru olacak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir