26 Nisan 2022 Salı

Farioli 2. adam olur mu derken, Çağdaş Atan'ı hiç konuşmamıştık


Sokrates'te, Emre Özcan'ın Çağdaş Atan'la yapmış olduğu, Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri temelli müthiş söyleşisini izledik. Çağdaş Atan'ın her yorumu, futbol anlamında anlamak isteyeni doyurmuştur. Kendisini, özellikle Farioli ile ayrıldıktan sonra eleştiren biriydim. Farioli'yi alında geriye bir şey kalmadığını dahi söylemiştim. Tabii atlanmaması gereken etkenlerden biri, Alanyaspor'un ciddi futbolcu satışı yapmasıydı. Takımın iskeleti olduğu gibi gitti ve yeni isimler uyum sağlayacak derken, Çağdaş Atan'la da yollar ayrıldı.

Hoca da o süre zarfında eminim ki birçok teklif aldı. Hatta bir ara Altay'a gitti dahi diyorduk. Duygusal bir karar olurdu. Başarılı olma şansı azdı diyelim. Altay'ın elinde isim isim bakınca kaliteli yabancılar olsa da, takımı toparlamak zordu. Çağdaş Atan, doğru teklifi bekliyor. İlk boş takıma gitmek, işsiz kalmamaktan başka bir şey ifade etmez. Doğru takıma gidersen, başarı şansın artar. Sokrates'te öyle açıklamaları var ki, oynatmak istediği oyun da kaliteli futbolcular istiyor.

Ben işin Galatasaray boyutuna geleceğim. Çağdaş Atan'ı takımın başına getirelim demiyorum. Bu kaos içinde başarısız olur, hala pişmesi gerek. Çok yeni, gelecek vaat eden bir teknik adam. Fatih Hoca'nın yardımcılarını konuşuyorduk ya, keşke Çağdaş Atan gibi bir 2. adam yanında olsaydı. Hem gelişimi açısından Fatih Hoca çok faydalı olurdu, hem de Fatih Hocanın işi kolaylardı. Fatih Hoca da yavaştan işlerden çekilip, takımı Çağdaş Atan'a emanet ederdik.

Sergen Yalçın'ın 2. adamıydı mesela ve çok da başarılıydı. Sonra Alanyaspor'a gitti, yanından Farioli gibi bir isim parladı gitti. Kendisi de "ben buradayım" mesajını verdi. Fatih Hoca için 2. adamı konuşurken, doğru bir proje ile bu iş olabilirdi. Çağdaş Atan da bence kabul ederdi. Sorumluluk alacaktı ve gelecek görünüyordu. Hocanın açıklamalarını hayranlıkla izleyince, kafamda geriye dönük böyle bir düşünce oluşturdum. Farioli 2. adam olur mu derken, Çağdaş Atan'ı hiç konuşmamıştık.

10 yorum:

  1. Çagdaş Atan fanatik Galatasaray taraftarı. Okan Buruk ile birlikte 2.adam olarak gelse nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez. 1. adam o çünkü. Neden 2. adamlığa dönsün. Fatih Hoca olayı başka. Onun yanına da ancak plan, program dahilinde gelebilirdi.

      Sil
  2. F.TERİM çalıştığı seneler boyunca yanımdaki hiç bir yardımcı hoca bir üst seviyeye çıkmamış diye biliyorum. Hocanın asli işi değil bu o yüzden de Çağdaş Atan da gelse bir şey değişmeyecekti bence . Ayrıca artık birinin yanında çalışarak değil kendini geliştirerek , aldığı futbol eğitimiyle bir yerlere geliyor hocalar. Okan , emre vb. Çağdaş Atan da bu yolda giderek kendini daha iyi geliştirebilir bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmaması maalesef o hocaları bağlar. Fatih Hoca bir okul ama kimseye bir şey öğretmek zorunda değil. Yanında olan ondan bir şeyler kapacak.

      Sil
    2. Bu çok saçma bir tartışma. Klopp, Mourinho, Pep, Cruyff kimi yetiştirmiş ki? Hocanın öyle bir misyonu veya vazifesi yok. Burdan da vurmak için bahane aramaya gerek yok. Ama hocanın kaliteli, yeterli ekipler kurmadığı bir gerçek. ama o başka bir konu.

      Sil
    3. Böyle bir misyonu yok zaten hocaların. Şu eleştirilebilir. Yanında, daha öğrenmeye meyilli isimleri tutabilir miydi gibi.

      Sil
  3. Çağdaş Atan gelse eminim birçok şeyi değiştirir takımı ileriye götürür fakat benim yeni gelecek olan başkan adaylarının ikisinden de pek ümidim yok. Bana gelen teknik direktör kim olursa olsun yazık olacak gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yok. Çağdaş Atan direkt etki eder de diyemem bu arada. Zamanı var onun.

      Sil
  4. Çağdaş Hoca genç, potansiyeli yüksek. Galatasaray adımı şuan için söylediğiniz gibi hüsran ile bitmesi yüksek ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Genç, yetersiz, pişmemiş Çağdaş Atan "bile" 25 milyon euro para harcatarak bu kadar kötü takım kuramazdı. Kurduğu takım kümede kalmaya oynamazdı. Fatih Hoca'ya çok kızıyorum, kırgınlığım geçmiyor. Böyle bir tecrübe ile bunu Galatasaray'a nasıl yaptı diye. Ben inanmıyorum 3 yıl süre istedi, 6 ayda kovuldu sözlerine. Fatih Hoca 3 yıldır bu takımın başındaydı zaten. Çağdaş Atan veya herhangi birisi 3 yıl bu takımın başında olsaydı bu takım çok başka seviyede olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro kötü değil, eksik kaldı birkaç hamlesi. Şu kadrodan maddi anlamda kazanım büyük olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir