15 Nisan 2015 Çarşamba

Hoşgeldin Futbol, Manisaspor 1-1 Galatasaray

 
4-0'ın rövanşında, verilen aranın da ardından bu maça konsantre olmak elbette zor ama kimse maça odaklanmamış, kazanmak adına bir çabası yoktu. Hoşgeldin futbol, Galatasaray'ı özlemişiz gibi şeyler yazmak isterdim ama sezonun Galatasaray adına en sıkıcı maçını izledik. Sezonun da sonlarına doğru yaklaşmışken bazı futbolcular kendilerini göstermek yerine bavulları hazırlamış sanki, öyle bir modları vardı.

4-0'lık maçta Dzemaili'yi izledik mesela, bir de bu maçta gördük. Aradaki farkı siz hesaplayın. Pandev'in futbol aklını övüyorum, bu maçta da gösterdiği akıl bir asiste yol açtı, devamını da getirebilirdi ama fizik anlamda o da Nisan 15'de hazır değilse dükkanı kapatmış demektir. Tüm oyuncular için bunu söylemek mümkün. Bu maç için sadece Semih Kaya ve Melo'nun dönüşlerini konuşmak lazım.
 
Melo'nun oynaması büyük bir riskti, her ne kadar onun oynaması da kendi ısrarı olsa da Burak Yılmaz örneği henüz soğumamışken bu maç sonunda da Hamza Hoca'nın özür dilemesini istemezdim. Şanslıyız, Melo konusunda bir sorun yaşanmadı ama böyle riskleri almak gerçekten mantıksız. Melo'nun dönüşüyle şampiyonluk kadrosu oluştu demiştim, bu kaybedilmemeli. Trabzonspor maçında da 11 oynamaması gerekir ama bu maçta 11 çıkan Melo, Trabzonspor maçında da oynar.
 
Semih Kaya hiç hazır değil ama, bunu gördük. Ben Trabzonspor maçında mutlaka 11 başlar diye düşünüyordum ama bu görüntünün ardından çok zor, Hakan Balta ile oynarız. Eski hareketliliği, enerjisi yoktu. Kolay değil, uzun bir sakatlığın ardından oynuyor. Geriye de çok adam kaçırdı. Bu yüzden de Trabzonspor karşısında kendisini 11 kullanmak risk ama tam da onun maçıydı. Cardozo vari isimleri tutmasını sever, o mücadeleden kaçınmaz. Demba Ba'ya da Beşiktaş maçında nefes aldırmamıştı, maalesef o görüntüde değil.
 
Başka da yazacak birşey yok, rahatlıkla yarı finale çıkmış olduk. 1-1'lik skor önemli değil ama futbolcuların maçı bu kadar sallamaması da hoşuma gitmedi, tablo ne olursa olsun. Tabii bu maçtan Yekta Kurtuluş, Sinan Bolat, Aydın Yılmaz gibi çıkarımlar da yapabilirdim ama yapmayacağım, ezberi zaten biliyorsunuz ama bu ezberden devam ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir