28 Nisan 2015 Salı

Nokta Transfer #4; Joel Campbell

 
Sezon başında Prandelli'nin en çok istediği isimlerin başında geliyordu, kiralanması da mümkündü ama devre arasında Villarreal'e kiralık olarak gitmişti. Prandelli'nin Campbell ısrarı sence nedendi?

Hasan Yıldırım: Bence Prandelli (bizim de daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi); Galatasaray'ın skorer kanat oyuncusu eksiğini giderebileceğini düşündüğü için Joel Campbell transferini istedi. Campbell geçen sezon Olympiakos formasıyla çok iyi bir sezon geçirmişti. Sonrasında geçen yaz Dünya Kupası'nda Kosta Rika formasıyla yine çok iyi bir performans ortaya koydu. Arsenal'de forma şansı bulması zor görünüyordu. O yüzden de Prandelli'nin; Campbell gibi hücumda joker olarak kullanılabileceği, Galatasaray'ın skorer kanat oyuncusu ihtiyacını giderebilecek bir ismi istediğini düşünüyorum.
 
2014 Dünya Kupası'nda Kosta Rika'nın çıkışında en önemli pay sahiplerinden biri de Joel Campbell'dı. Harika bir Dünya Kupası geçirdi, piyasasını yükseltmişti ama Arsenal onu takımda tutmaya karar verdi ama çok şans bulamadı, sonrasında da Villarreal'e kiralandı. Villarreal günleri nasıl geçiyor, hala Dünya Kupası seviyesinde mi?
 
Hasan Yıldırım: Arsene Wenger, Dünya Kupası sonrası Joel Campbell'ı kadroda tutmayı tercih etti, ama devre arasında Villarreal'e kiralanana kadar Campbell'ın çok fazla şans bulduğunu söylemek zor. Premier Lig'de sadece 4 maçta forma şansı buldu, bu maçlarda toplam 41 dakika sahada kalabildi. Şampiyonlar Ligi'nde sadece Galatasaray'a karşı 90dk sahada kaldı. 10 maçta Arsenal forması giydi, bu maçlarda 312 dakika sahada kaldı, gol atamadı, asist yapamadı, sonrasında da devre arasında Villarreal'e kiralandı. Villarreal'de de beklentileri karşılayabildiğini düşünmüyorum. Avrupa Ligi'nde 4 maçta da Villarreal forması giymesine rağmen; 1 kez ilk 11'de sahaya çıktı, sadece 143 dakika sahada kalabildi. La Liga'da 12 maçta kadroda yer aldı, 11 kez ilk 11'de sahaya çıktı, 5 kez 90 dakika sahada kalabildi. Kral Kupası'nda 3 maçta kadroda yer aldı, 2 maçta forma giydi, 1 kez ilk 11'de sahaya çıktı, toplam 81 dakika sahada kalabildi. Bu maçların hiçbirinde gol atamadı, asist yapamadı.
 
Genç ve potansiyelli bir isim olmasına karşı Arsenal'de istediği kariyeri bulamayacak gibi, bu anlamda yine kiralanması gündeme gelebilir. Galatasaray'ın bu transferde şansı sence ne olur, makul bir hamle midir?
 
Hasan Yıldırım: Joel Campbell'ın çok yetenekli ve potansiyeli yüksek bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Arsenal'de kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Kalırsa da oynaması, kendisini göstermesi zor görünüyor. O yüzden de büyük ihtimalle önümüzdeki yaz Arsenal'den ayrılması gündeme gelecektir. Sözleşmesi 30.06.2016'da sona eriyor. Yani önümüzdeki yaz sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kalacak. Bana kalırsa; Arsenal ya sonraki sezon Campbell'ı bonservissiz kaybetmemek için Campbell'la önümüzdeki yaz sözleşme uzatacaktır, ya da Campbell için teklif gelirse Campbell'ı satacaktır. Campbell'ı kadroda tutmayı düşünme ihtimalleri zayıf gibi görünüyor. O yüzden Campbell'la sözleşme uzatma ihtimalleri daha düşük. 
 
Oyuncunun piyasasının 5-6m€'dan fazla olacağını zannetmiyorum. Satın alma kiralama opsiyonu da düşünülebilir diyeceğim, zaten 2016 yazında sözleşmesi biteceği için, sözleşme uzatmadıkları takdirde bu ihtimal dahilinde görünmüyor. Oyuncunun İspanya, Portekiz, Yunanistan, Hollanda gibi liglerden talibi çıkabilir. Üst düzey bir takımın onu nokta atışı transfer olarak düşüneceğini zannetmiyorum. Belki alternatif olarak düşünebilirler. Galatasaray bu açıdan iyi bir tercih olabilir. Campbell kötü bir oyuncu değil ve sarı kırmızı formayla çıkış yapıp, her 2 kanatta da Galatasaray'a faydalı olabilecek bir isim. 2013-2014 sezonunda Olympiakos formasıyla 43 resmi maçta 11 gol atmış, 12 de asist yapmıştı. Daha sonrasında geçen yaz Dünya Kupası'nda santrafor olarak oynamış, 1 gol, 1 asist yapmış, ama istatistiklerini bir kenara bırakırsak, Kosta Rika formasıyla izleyenlerin beğenisini kazanan bir futbol sergilemişti. 
 
Özellikle Fırsat Transferleri içinde yazdığımız Bryan Ruiz'le birlikte Kosta Rika'nın turnuvanın sürpriz takımlarından olmasını sağlamışlardı. Galatasaray eğer elini çabuk tutarsa, Campbell'ı belki uygun şartlarla kadrosuna katabilir diye düşünüyorum. Campbell'ın 92 doğumlu olduğu genç ve yetenekli bir oyuncu olduğu da düşünülürse; sözleşmesi bitecek kaliteli kanat oyuncuları eğer transfer edilemezse, Joel Campbell seçeneği de düşünülmeli. 
 
 
Joel Campbell'ı anlatmanı istesek neler söylersin, hangi özellikleri onu özel kılıyor?
 
Hasan Yıldırım: Joel Campbell; sol ayağı çok daha etkili kullanılabilen bir futbolcu. Etkili mevkisi sağ kanat, ama gerektiğinde sol kanat, santrafor ve yardımcı forvet olarak da oynayabiliyor. 4-3-3'te kanat forvet olarak, veya 4-2-3-1'in kanatlarında etkili olabiliyor. Sol ayağını daha etkili kullanabildiği için; sağ kanatta oynatıldığında, ters ayakla içe kat edip daha fazla tehlike yaratabiliyor. Tekniği iyi, kolay adam eksiltebilen, çalım atabilen, hızlı bir isim. Son vuruşları üst düzey değil, ama bir kanat oyuncusuna göre iyi. Özellikle sol ayağıyla yakaladığında, pozisyonları daha rahat gole çevirebiliyor. Yine sol ayağıyla ceza sahası dışından etkili şutlar çekebilen, frikikleri etkili kullanabilen bir futbolcu. Oyun zekası iyi. Pasları ve ortaları iyi. Takım arkadaşlarını gol pozisyonuna sokabiliyor. Hızı ve iyi tekniği sayesinde rakip ceza sahasında top tutabiliyor.
 
Kanat özellikli forvet arıyoruz aslında, hep yazdık bunu. Campbell de bu anlamda önemli bir opsiyon gibi görünüyor, sen ne düşünüyorsun?
 
Hasan Yıldırım: Sana katılıyorum. Eğer düşünülürse, Joel Campbell'ın Galatasaray için iyi bir transfer olabileceğini düşünüyorum. Bu sezon performansının çok iyi olmaması avantaj. 22 yaşında, potansiyeli yüksek, yetenekli bir futbolcu. Galatasaray'ın kanat forvet ihtiyacını karşılayabilecek bir isim. Tabi öncelik; Evgen Konoplyanka, André Ayew gibi sözleşmesi sezon sonunda sona erecek oyuncularda olacaktır. Ama eğer bu futbolcular transfer edilemezlerse (sözleşmeleri biteceği için talipleri çok olacaktır); bu sefer her iki kanat için yıl sonunda sözleşmesi Balázs Dzsudzsák, veya sözleşmesi devam eden Lukas Podolski, Joel Campbell gibi isimler gündeme gelebilir diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir