18 Mayıs 2015 Pazartesi

İkinci Fleurquin Destanına İnancım Tam


İlk geldiği sezonu hatırlıyorum, Galatasaray'ın oynadığı bütün büyük maçların büyük futbolcusuydu. Hatta o sezonun Galatasaray adına Şampiyonlar Ligi'nde en çok maçın adamı seçilen ismiydi ama beklentiler ne ölçüdeydi bilinmez, bir türlü beğenilmedi. 

Önemi ise onu kaybettiğimiz sezonda anlaşıldı, ne kadar büyük bir kayıp olduğunu sezon içerisinde gördük. Terim'in da planları bozuldu, Mancini'nin de hayal ettikleri gerçekleşmedi. Yeni sezonda Prandelli geldiğinde de Hamit Altıntop üzerinde özel olarak duruyordu ama o da gerçek anlamda fayda sağlamadı. Bu sakatlık denilen olay da Hamit Altıntop'un kariyerini en çok baltalayan mevzu.

Hamza Hoca'nın önemli hamle kozlarından biri oldu öncelikle, devamında da Melo'nun yokluğunda vazgeçilmezi. Melo sakatlandığı dakika herkes şampiyonluk gitti derken sahneye Hamit Altıntop çıktı ve mükemmel bir katkı verdi, görevini yaptı. Sonrasında Hamit Altıntop'u tekrar kaybettik, bu sefer Melo döndü ama Hamit Altıntop'un önemini Gençlerbirliği maçı itibariyle tekrar yaşadık.

Kalitesini veya tecrübesini konuşmaya gerek yok, artık Galatasaray'ı ne kadar sevdiğini ve sahiplendiğini de konuşmam. Büyük profesyoneldir ama bir o kadar da gönül adamıdır artık. Haftalardır oynamayıp, takımla sadece bir kere idmana çıkan futbolcu o maçın 18'ine girmez, 18'e girdi diyelim, hiç ısınmadan maçın 10. dakikasında en kritik yerde sorumluluk almaz. 

Hamit Altıntop aldı, çıktı ve oynadı. Başlarda haftalardır olmamasının sendelemesini yaşadı, devamında maçın kilit isimlerinden biri oldu, sonrasında da sakatlığı nüksetti ve oyundan çıktı. Görevini yaptı, yapmaya da devam edecek. Sakatlığıyla da ilgili bir sıkıntı yok, Beşiktaş maçında sahada olacak.

Selçuk İnan'ın Beşiktaş maçında sahada olması zor. Zorlayacaktır, tüm imkanların üstüne gidecektir ama önemli bir sakatlık yaşadı, neler olacağını pazar günü görürüz ama sahne Hamit Altıntop'un. Melo'nun yokluğundaki gibi Selçuk İnan'ın yokluğunda da görevini en iyi şekilde yapar ve Beşiktaş maçında yeni bir Fleurquin destanı yazacağımıza inancım tam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir