26 Mayıs 2015 Salı

SC Nostalji #20; Mehmet Batdal


Mehmet Batdal üzerinden yaratılan bir genç oyuncu algısı vardı ama Galatasaray'a transfer olduğunda 24 yaşındaydı. Bucaspor altyapısının ülkemize sunduğu isimlerden biri de o olmuştu ama 24 yaşına kadar iyi bir transfer yapamamasından kaynaklı da bir soru işareti vardı kafamda. Gökhan Gönül'ü bilirim bir tek, bu yaşlarda Fenerbahçe'ye gelmiş ve başarılı olmuştu. Salih Uçan'ı Fenerbahçe'nin nasıl aldığını hatırlayın, 20'li yaşlarda bu tip transferler bitiyor, Mehmet Batdal ise 24 yaşına kadar gelmişti.

Fizik ve futbol özelliği itibariyle Ibrahimoviç'i andıran bir isim olarak nam saldı. Bucaspor günleri başarılıydı, sözleşmesinin de bitmiş olması onu Galatasaray'a taşımıştı ama kötü bir döneme denk geldi, tarihin en plansız, programsız Galatasaray'ına. O da mevcut yapı içerisinde başarılı olamadı, çok şans buldu ama kendisini göstermesi imkansızdı.

Rijkaard'la başladı o sezon, Baros ve Mehmet Batdal olmak üzere iki tane santraforu vardı. Baros'un yaşadığı sakatlıklar malum, o sezonda da çok sık sakatlandı ama çok bilen yönetim maalesef sezon başında bu yönde bir adım atmadı, onu Mehmet Batdal'la yedeklemeyi denediler. Bu durumda da başarısızlık Rijkaard'ın olmuyor, iş bilmez yönetimdir o sezon yaşanan enkazı yaratan.

Mehmet Batdal da hazırlık kampında iyi işler yaptı ama sezonun ilk yarısında oynadığı maçlarda çok fazla etki gösteremedi ve ligin devre arası transfer döneminde Konyaspor'a kiralandı. Serdar Özkan'ın da sözleşmesi fesh edilmişti. Kazım ve Stancu transferlerinin ardından da şans bulması imkansızdı zaten, onun adına en hayırlısı bu olmuştu ama orada da çok fazla iş yapmadı. Sonraki sezonun ilk hazırlık kampında da yer almıştı ama Karabükspor'a kiralandı bu sefer, yine tutunamadı.

Mehmet Batdal'ın Galatasaray hikayesi aslında tek maç özelinde. 2011-2012 sezonunda Karabükspor'da forma giyiyordu ama o dönemin Karabükspor teknik direktörü Bülent Korkmaz'la anlaşamadı, A2 takımına gönderildi, çok fazla şans bulamadı. Bunun üzerine Fatih Terim onu takıma geri aldı, ligin ikinci yarısında da takımda tuttu. Futbolcusuna sahip çıkmaktır bu, bana göre müthiş bir hareketti. 

Tabii bizler şans bulmasını beklemiyorduk, öyle de oldu. Taa ki Trabzonspor maçına kadar. Öyle oldu ki yaşanan sakatlıklar sonrasında Mehmet Batdal kendisine 18'de yer buldu, maç 1-0 geride gidiyorken de oyuna girdi, fena işler yapmıyordu. 1-1'e geldi maç, son dakikada ise Mehmet Batdal'ın çok uygun pozisyonda kaçırdığı bir gol var. Çıkmakla inmek arasında ince bir çizgi var, Mehmet Batdal o çizgiyi aşamadı. Fatih Terim o maçın sonunda;

"Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir"

diye konuştu. O sezonu Galatasaray formasıyla şampiyon olarak kapattı ama Galatasaray'da tutunması artık imkansızdı. Önce Bucaspor'a geri döndü, fena işler yapmadı. Sonrasında Başakşehir'e gitti, takımın Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu, yeni sezonda da Semih Şentürk ve Perbet gibi isimlerin arkasında 3. santrafor olarak sezona girdi ama sezon tamamlanırken 1. tercih olmayı başardı.

Galatasaray'a da golünü attı, Galatasaray'a o golü atarken bu onun Süper Lig'deki ilk golüydü ve maç 2-2 bitti. Fenerbahçe'ye de gollerini attı, Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Galatasaray'a belki gerçek anlamda hizmet edemedi ama bu şampiyonlukta kendi hikayesinin yazılmasını sağladı..

5 yorum:

  1. Abi bu konuda Sinan abi çok güzel bir şey demişti. Bizde futbolcular 20 yaşında değil 25-26 yaşında olgunlaşıyorlar. Avrupa'da 20-21'den sonra genç oyuncu dönemi bitiyor. Fakat bizde bu yaş 25-26'yı buluyor. Bence çok doğru bir tespitti ve Mehmet Batdal için de bu söylenebilir diye düşünüyorum. Yolu bahtı açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Batdal 29 yaşına geldi ama, bence yeni yeni bir potansiyel varsa onu göstermeye başladı, çok acayip değil mi :)

      Sil
    2. Emre Çolak 24 yaşına girdi yeni yeni kendini buluyor. Daha sakin daha akıllı oynamaya başlıyor. Olcan Adın geçtiğimiz iki sezon parladı ve 27-28 yaşlarındaydı. Yasin Öztekin kendisini 28 yaşında buldu. Burak Yılmaz yine Trabzonspor'da kendini bulduğunda 26 yaşındaydı. :) Bizde oyuncular gerçekten bayağı bir geç olgunlaşıyorlar :) Çok enteresan cidden.

      Sil
  2. yanliz gokhan gonul, fener'e 22 yasinda gelmisti..

    YanıtlaSil
  3. 2-2 lik fb maçıyla 4ncü yıldızı takmamıza olanak sağlayan adam olarak hatırlamayı tercih ediyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir