5 Mayıs 2015 Salı

SC Nostalji #17; Serdar Özkan


Rijkaard'ın başarısız olmasında en büyük etmen, Rijkaard gibi bir isimle ortaya koyulan vizyonun altının doldurulmaması. 3. olunan sezonun ardından Rijkaard'la yola devam ederek, biz uzun vadeli düşünüyoruz diyemezsiniz. Vizyonun gerektirdiği plan ve programla iş yapmanız gerekiyor. Dolayısıyla transferleri de bu ölçüde gerçekleştirmeniz gerekir ama o 1.5 sezonda Rijkaard'ın isteği doğrultusunda kaç isim alındığını merak ediyorum. 

Keita gibi bir isim satılıyor ve yerine Pino, Serdar Özkan gibi kanat oyuncuları geliyor, devamında da başarı bekleniyor. Bunu kimse başaramaz, Rijkaard da başaramadı, Hagi durumu daha da batırdı. Fatih Terim göreve geldiğinde de kimseyi bırakmadı zaten, başarı yolunda yapılması gereken temizliği yaptı.

Serdar Özkan'a gelirsek, Beşiktaş'tan tanıdığımız, potansiyel yıldız adaylarından biriydi. Beşiktaş onun üzerine çok düştü, şanslar verdi. Parladığı dönem de oldu ama genel itibariyle "benden olmayacak" izlenimini verdi ve sözleşmesi uzatılmadı bile. O da Galatasaray yolunu tuttu ama burada sorulması gereken soru o yol nasıl ve neden açıldı?

Deneme transferleri yaparsınız, özellikle de sözleşmesi elinde olan bazı isimlerle makul anlaşmalar yaparak görmek istersiniz, burada sakıncalı bir durum yok ama bile bile lades demezsiniz. Serdar Özkan'dan olmayacağı çok açıktı, transfer edildi. Şans da buldu, Rijkaard kendisine şans da verdi ama olmayacağı açıktı, olmadı. Ligin ilk maçında Sivasspor karşısında bulduğu şans yetiyor zaten, tek maçta notunu vermek mümkündü.

Sorunlu da bir kişilik, bugünlerde daha toparlamış, biraz daha istikrara yönelmiştir ama o dönemde bu tip hadiseler gündeme geliyordu. Kendisini daha çok, Arda Turan'ın "çalım atmayı Serdar Özkan'dan öğrendim" söylemiyle hatırlarız. Düşünüyorum, bu transferde Arda Turan'ın payı olmuş mudur acaba?

Serdar Özkan, Galatasaray'da bir sezonu dahi tamamlayamadı ve Ocak ayında sözleşmesi fesh edilmişti. Galatasaray'dan sonra da birçok takım gezdi, gezmeye de devam edecektir ama bugünlerde Eskişehirspor forması giyiyor, fena da gitmediğini itiraf edelim. En azından önemli bir kulübe silahı onlar adına..

1 yorum:

  1. gerçekten bjk-zürich maçındaki serdar başka biri miydi yoksa sadece bir maçlığına o hale bürünmüş sıradan bir oyuncu muydu asla bilemeyeceğim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir