29 Mayıs 2015 Cuma

Galatasaray Paf Takımı Golcüleri


Güzel bir istatistik daha. Zamanın Paf, bugünün U21 takımı göz önüne alındığında, en golcü futbolcular maç başına attıkları gol oranına göre listelenmiş ve birinci sırada Sinan Gümüş var. 20 maçta attığı 26 golle 1.3 gol ortalaması yakalamış. Neredeyse her maç 2 gol atacak. A takımda 18'de yer aldığı maçlar oldu, bir dönem sakatlık geçirdi ama U21 formasıyla çıktığı her maçta büyük fark yarattı ve takımın en önemli kozu oldu. İyi bir forvet geliyor, üzerinde durursak çok büyük bir kazanım olacak.

Listenin güzelliği ise bizi maziye döndürmesi, oldu. Sinan Gümüş'ü bir kenara bırakırsak, bu listenin ortak özelliği o dönemin golcü adaylarının Galatasaray formasıyla bir geleceği olmaması. Berk Ünsal'ın hala bir şansı var ama çok ihtimal vermiyorum, onun da kaderi Özgürcan Özcan misali olacak gibi.

Volkan Glatt mesela, 2003-2004 sezonunda Fatih Terim'in kamp kadrosuna aldığı yıldız adaylarından biri. Sabri Sarıoğlu o kamp döneminde parlamıştı, Volkan Glatt yapamamıştı. Şimdi nerede bilen yok. Cem Sultan ya da, iddialı bir golcüydü, gol rekorlarını konuşuyorduk ama Servet Çetin'le kavgası gündeme gelmişti ve sezonun sonunda da Kayserispor'a gitmişti, orada da tutunamadı. Şimdi nerede bilmiyorum, takip etmedim.

Cafercan Aksu bu işin zirvesi, bu isimlerin belki de en yeteneklisiydi ama olmadı. Üzerine roman yazılabilecek bir isim. O jenerasyondan Arda Turan nerede görüyorsunuz, daha yetenekli olan Cafercan Aksu ise yapamadı, belki de yaptırılmadı. Uzun uzun konuşuruz bu konuyu.

Ömer Ateş'i de hatırlarım, iddialı bir yetenekti. 2001-2002 sezonunda profesyonel olmuştu ama tutunamadı Galatasaray'da ve devamında tüm ülkeyi dolaştı. Özgürcan Özcan'ı ise hepimiz hatırlarız, Hakan Şükür onun için veliahtım demişti ama ondan da olmadı. A takımda şans bulan isimlerdendi. Bugünlerde Adana Demirspor formasıyla fena işler yapmıyor.

Salihu ise dönemin Ganalı harekatının önemli isimlerinden biri. Rush da öyleydi, Kingston hatta Appiah. Güzel bir harekattı ama ileriye dönük bir fayda getirmedi. Salihu da 120 maça çıkmış, bu da bir Paf takım rekoru olabilir.

Sinan Gümüş'ün bir farkı var, A takım için transfer edildi, U21'de oynaması maç eksiğini gidermesi anlamındaydı ama fark yaratan bir performans oldu. Diğer bu isimler daha genç yaşlarda Galatasaray'a gelen, altyapı çıkışlı futbolcular. Ortak noktaları yarattıkları hayal kırıklıkları olabilir ama Sinan Gümüş'den çok umutluyuz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir