17 Mayıs 2015 Pazar

Wesley Sneijder, 100 Maç 34 Gol


Sneijder, dün itibariyle Galatasaray formasıyla 100. maçını oynadı. 100 maçta attığı 34 golle de bir anlamda tarihe geçti. Hagi'nin 36 golü var mesela, Sneijder de 34 golü bulmuş. Bu 34 golün diğer bir önemi de, içerisinde o kadar kritik goller var ki. Dün attığı gol öyleydi, şampiyonluk yolunda bir adım. Galatasaray formasıyla ilk attığı gol mesela, Orduspor maçıydı ve 2-0'dan döndük. Yine aynı sezon Karabük deplasmanı, geçen sezon Juventus maçı, Türkiye Kupası finali, bu sezon Fenerbahçe'ye attığı goller gibi. Kritik anlarda sahneye çıkıyor ve takımını ipten alıyor. Büyük bir futbolcu, özel bir 10 numara. Daha yolu var, uzun yıllar Galatasaray formasıyla izlemeye devam edeceğiz ve Galatasaray'dan giderken geleceği noktayı da çok merak ediyorum.

Listeye baktığımızda Baros ilk sırada. Galatasaray tarihi önemli yabancı forvetler de gördü ama en istikrarlısı (yaşadığı sakatlıklara rağmen) Baros oldu. 4.5 sezon Galatasaray forması giydi, o yarım sezonu zaten saymayalım, hiç şans bulamadı. Bu yılların içerisinde sakatlık yaşadığı dönemler de var derken yakaladığı gol sayısı inanılmaz.

Hagi'yi zaten konuşmaya gerek yok, Kovacevic'i ise ben izleyemedim, o açıdan yorumlayamam ama Galatasaray tarihinde iz bırakmış isimlerden biri olduğunu da biliyorum. Aynı şekilde Prekazi, o da ilk 100 maçında 24 gol atmış, maalesef onu da izleyemedim. Şöyle düşündüm, 3 sezon Galatasaray forması giydi ama 100 maça ulaşamadı mesela Kewell. Oynadığı maç sayısına göre attığı gol orantılansa o da çılgın bir seviyede ama 100 maça ulaşamadı.

İşin garibi ise Rigobert Song. 6 gol atmış, ne ara o 6 golü attı inanın hatırlamıyorum. Hafızamda sadece bir golü kaldı, diğerlerini anımsayamadım bile, derinden ilerlemiş. Eboue ise 5 golde, onun da özellikle ilk sezonlarında gol özelliği de devredeydi. Gençlerbirliği deplasmanı, devamında Yobo'yu pazara gönderip attığı gol..

1 yorum:

  1. Aynen ben 80 küsür maçta 30 plus gol attı diye biliyorum Kewell ı eğer yanlış hatırlamıyorsam. Bu 100 maç biraz bozuyor bence dengeyi ne biliyim maç başına gol oranı daha mantıklı olurdu. Daha bunun Jardel i var yine Nonda... isimler çoğaltılabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir