8 Haziran 2015 Pazartesi

Işıl Alben Galatasaray'da


Gidişi hataydı, hatayı da hem Galatasaray hem de Işıl Alben cephesinde arıyorum. Galatasaray hatalıydı çünkü, Işıl Alben gibi bir isimle kontrat uzatmak için sezon sonu beklenmez, aksine ömürlük sözleşme yaparsın. Burada olay Işıl Alben'in basketbolundan çok, Galatasaray'ın simge isimlerinden biri olmasından kaynaklıdır. Işıl Alben'in hatası ise sezon devam ederken, Euroleague yolunda yürüyorken Kursk ile imzalaması, çok büyük bir hataydı bu. Geleceğini düşünmüş olabilir ama başarı yolunda bir anlamda takımdan vazgeçmek değil midir bu.

Olan oldu, Işıl Alben'in bir sezonu Dinamo Kursk ile geçti ve bu da farklı bir tecrübe olmuştur, mutlaka Işıl Alben'in kariyer hanesine artı olarak yazılır. Euroleague'de yine final-four gördü mesela, geçtiğimiz sezon olduğu gibi kilit isimlerden biri olmadı belki ama bu başarıda yer aldı. Şimdi ise Galatasaray'ın zirve yürüyüşünde takımın kilit isimlerinden biri olacak. Kaçınılmaz bir sondu, Işıl Alben ve Galatasaray ayrı duramaz.

Dediğim gibi, Işıl Alben simge bir isim, onu sadece basketboluyla değerlendiremeyiz. Yine de basketboluyla değerlendirmek gerekirse, Nuri Martinez'den iyi katkı aldığımızı düşünüyorum, bu sayede takımda kaldı, kendisiyle devam ediliyor. Ayşegül Günay'ı da kazanmış olduk, özellikle final serisinde müthiş bir alternatif oldu ama Işıl Alben'in dönüşü büyük bir kadro derinliği yaratmış olacak.

İş skorer guard transferinde bitiyor, Zellous'un boşluğunu sezon boyunca doldurmadık, buna rağmen şampiyonluk çok rahat geldi, Euroleague'de de gideceğimiz yere karar gittik. Asıl hamle bu ama Işıl Alben'in dönüşüyle de guard rotasyonu nefes aldı, hatta yerine göre Nuria Martinez'i 2 numaraya kaydırma opsiyonu bile geldi. Işıl Alben, önemli bir baskı gücü, hareketliliği çok değerli. Ekrem Memnun'un eli fazlasıyla güçlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir