7 Haziran 2015 Pazar

İyi Bir Miras, Özüne Dönen Bursaspor


14 Aralık 2012 tarihinde yazmıştım, Bursaspor neden şampiyon olamaz diye. O günden bugüne baktığımızda ne değişti dersek, Şenol Güneş'le birlikte yeniden uyanan bir Bursaspor diyebilirim. Maddi anlamda da işler iyi gitmiyorken yeniden özüne döndü Bursaspor, yeni kazanımlar yaptı, eski değerlerini yeniden parlattı ve bu Şenol Güneş'in eseridir.

Hep söylediğim gibi, Bursaspor şampiyon bir takım ve şampiyon bir takım gibi hareket etmek zorunda. Her camia özel ama Bursaspor şampiyon bir camia ve oynayacağı her sezona da zirve hedefiyle girmek zorunda, en azından yarışın içeriside kalmalı. Biten sezona da bakınca belki şampiyonluk yarışının içerisinde göremedik ama en kaliteli futbolu oynayan, en çok gol atan, Türkiye Kupası'nda da sonuna kadar giden bir Bursaspor vardı. Kimse başarısız diyemez, dememeli. Gelecek anlamında da parlak bir potansiyel olmayı başarmışlardı ama yeni sezona yönelik bazı taşlar yerinden oynayacak gibi.

Volkan Şen'in geri döndüğü, Ozan Tufan'ın yıldızının parladığı, Serdar Aziz, Harun Tekin ve Şener Özbayraklı gibi isimlerin Milli Takım'a taşındığı, Fernandao, Belluschi ve Josue vari her takımın peşinden koştuğu yabancıları da olan bir Bursaspor izledik. Kulübe yetersizliği ise Bursaspor'u yarışın dışında tutandı. Hangi açıdan bakarsam bakayım, Şenol Güneş çok büyük bir işe imza attı ve şampiyon Bursaspor'u hatırlatan isim oldu. Bu anlamda bakınca Bursaspor başkanının Şenol Güneş hakkında söylediklerini de tasvip etmek mümkün değil, herkes başaramazdı bunu. Enkaz edebiyatı yapmayı sevmem ama şampiyon olunan sezonun ardından yıllar içerisinde oluşan enkazını bir sezonda kaldırmış, gelecek adına da daha iyisini yapabileceğini gösteren bir Şenol Güneş izledik.

Geldiğimiz noktada ise Şenol Güneş'in ayrılmak durumunda kaldığını görüyoruz, çünkü takım dağılıyor ve Bursaspor da belki de şartlar itibariyle buna seyirci kalmak zorunda. Fernandao'nun opsiyonu kullanılamadı, Fenerbahçe'ye gidiyor. Şener Özbayraklı'nın sözleşmesi düzenlenemedi, 5 milyon tl gibi komik bir rakama o da Fenerbahçe yolcusu. Volkan Şen, Ozan Tufan, Serdar Aziz gibi isimler için de ayrılık haberleri çıkıyor, ne olacak bilinmez ama gitmeleri çok şaşırtıcı olmaz. Belluschi ve Josue'nin bir sezon daha Bursaspor'da olacağı açıklandı da en azından bu açıdan güzel bir nefes aldılar.

Asıl soru şu, Şenol Güneş'den sonra ne olacak. İyi bir miras olduğunu düşünüyorum, Bursaspor yeniden özüne döndü ve şampiyon bir takım gibi hareket etmek istedikleri de ortada. Bu anlamda Ertuğrul Sağlam doğru tercih, yerli anlamda yapabilecekleri tek iyi hamleydi, bu da gerçekleşti. Bu takımı şampiyon yapan eski sevgili, Bursasporluların olmazsa olmazı. Geçen süre de Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor açısından iyi oldu, ortaya potansiyel çıktığı gibi özlem de doğdu, bu anlamda güzel olduğunu düşünüyorum.

Yeni bir stadyum, Ertuğrul Sağlam gibi bir değer ve önümüzde uzun bir transfer dönemi. Bursaspor kendisini en iyi şekilde kurgulamak zorunda, Ertuğrul Sağlam ismi başarı ve zirve yolunda bir mesaj, bu doğrultuda hareket etmesini beklediğim bir Bursaspor var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir