15 Haziran 2015 Pazartesi

Kristijan Nikolov; Gelecek, Yılların Mücadelesi?


İlginç bir konu olduğu için üzerinde daha detaylı bir şekilde durmak istedim. Nikolov'un serbest bırakılmasını sanırım kimse beklemiyordu ama Nikolov'la da yollar ayrıldı. Bu da şu anlama gelir, Galatasaray'ın yıllardır Nikolov üzerinden gösterdiği mücadele çöpe gitti.

Önce vatandaşlık sorunu, devamında yerli statüsüne geçme sıkıntısı, sonrasında da altyapıda şu kadar yıl oynadıktan sonra A takıma dahil edilebilir sıkıntısı derken yıllar geçti. Bizler Nikolov'un namını duyduk sadece, önemli bir yıldız adayı olarak lanse edildi. Mahmuti döneminde takıma katılmıştı, Ergin Ataman döneminde de altyapıda idmanlara çıktı, A takımla da çalıştı, hazırlık maçlarında gördük ama resmi maçlarda oynayamıyordu.

Bütün bu sorunlar uzun yılların ardından çözüldü derken bu sezon yaşanan kriz ortamında Galatasaray'da süre bulmaya başladı. 18 yaşında henüz, yıllardır Nikolov sorununu konuşuyoruz ama hala genç, gideceği yol çok uzun. Haliyle de performans beklemek şu aşamada zor, Nikolov da bulduğu süreleri iyi kullanamamış olabilir. Bu sezon onun adına tecrübeydi, Euroleague'de de sahneye çıktı, iddianın kalmadığı dönem önemli süreler de kazandı. Bu maçlarda bazı yeni kazanımlar yapabilirdik ama Nikolov ve Göktürk Ural gibi isimlerie yollar ayrıldı, Ege Arar'ın ise bir şansı daha olacak.

Mesele ise bu değil, gözden çıkarılacak bu adam için neden yıllarca bu çaba gösterildi. Ergin Ataman uzun süredir kendisini tanıyor, onunla çalışıyor ama neden şimdi yollar ayrıldı, neden geçen sezon değil ya da ondan öncesi. Veya yolların ayrılması çözüm mü, kiralık olarak başka bir takımda oynayamaz mıydı, kendisini geliştirmek, tecrübe kazanmak anlamında.

Bu ayrılığa bir anlam veremedim, geçen yıllarda gösterilen mücadele ise maalesef "çöp" oldu. Ergin Ataman, Nikolov için geleceğimiz derken yolları ayırdı, asıl şaşırdığım nokta da bu..

1 yorum:

  1. Geçtiğimiz yıl çok az şans buldu. Fizik yetersizliği sözkonusu ancak henüz gelişme çağında(15-19 arası) 4 yıl sadece lise maçlarında oynadığını unutmayalım. Değindiğiniz nokta gerçekten izaha muhtaç: "Ergin Ataman uzun süredir kendisini tanıyor, onunla çalışıyor ama neden şimdi yollar ayrıldı, neden geçen sezon değil ya da ondan öncesi. Veya yolların ayrılması çözüm mü, kiralık olarak başka bir takımda oynayamaz mıydı, kendisini geliştirmek, tecrübe kazanmak anlamında"
    Ergin hocamızı bu saplantılarından kurtulmak zorunda. Günümüz basketbolu bu denli gençleri yok saymayı ve yaşlı oyuncularla oynamaya uygun değil. Dar rotasyonla oynarsanız "6 kişiyle tarih yazdık" türünden anlık başarılarla avunur ama sezonu hüsranla kaparsınız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir