2 Haziran 2015 Salı

Türkiye Kupası = Goran Pandev

 
Bursa'ya giden kafileyi gördüğümde bazı futbolcuların İstanbul'da bırakılmış olması beni üzdü. Sonuç olarak bir final ve kazanma şansımızın fazlasıyla olduğu bir karşılaşma. Bu yüzden de Türkiye Kupası'nda emeği geçen herkesi orada görmek isterdim, geçen sezon olduğu gibi. Özellikle de Goran Pandev'i, çünkü onun üzerinden anılan, hatırlanan bir kupa olacak bu.

11 oynatmak, 18'e almak değil mevzu, Bursa'ya götürülür, kamp kadrosunda olur, kupa töreninde de yer alır. Diğer futbolcular için de geçerli bu (Dzemaili, Yekta gibi). Balçova'da, Diyarbakır'da, Manisa'da, Eskişehir'e götürüldü bu adam ve oynadı, iyi de oynadı ki şu an Galatasaray adına kupanın en golcü ismi. Kupanın kazanılması veya kaybedilmesi fark etmiyor, onun üzerinden anılacak bir kupa. 

Hayal kırıklıklarını dahi Türkiye Kupası üzerinden törpüledi bu adamlar, iyi maçlar çıkardık. Bazı isimleri kazandık, bazı isimleri burada hazırladık derken Galatasaray adına kusursuz bir Türkiye Kupası serüveni oldu diyebiliriz. Yarın itibariyle de finali yapıyoruz.

Rehavet en büyük sıkıntı. Ben dahil çoğu arkadaşımız bu rehavete kapıldık, sezon bitmiş gibi hissediyoruz. Şampiyonluğu mükemmel şekilde kutladık, transfer gündemine tam ortasından daldık derken biz bu durumdayız, futbolcular ne yapsın. Muslera'nın bu kadar kolay gidişini buna bağlıyorum ya da Pandev gibi isimlerin kamp kadrosunda olmamasını. Çok büyük bir rehavet var ve bu durum Galatasaray'a büyük handikap yaratabilir.

Hep söylediğim gibi, en son 2000 yılında gelmiş kupa & lig ikilemesi. 15 yıl geçmiş aradan, bana sorarsanız başarılması gereken bir başarıdır bu, odaklanmak gerekir, istemek lazım. Hamza Hoca ve futbolcular da istiyordur umarım, şu rehavet sorunu baş ağrıtmamalı. 

Bursaspor açısından olmazsa olmaz bir maç, tüm şehir odaklandı. Finalin Bursa'da olması kadar, Bursaspor'un Avrupa'dan aldığı men cezası da göz önüne alınırsa, Bursaspor'un kupayı alıp Avrupa hakkı alması gerekir ki cezayı bu sezon çeksinler, gelecek sezona Avrupa hedefleri olsun. Kupa giderse, cezayı çekmedikleri gibi gelecek sezon Avrupa Kupalarında yer alabilecek bir noktada olsalar bile gidemeyecekler. Bursaspor başarıya odaklandı, yarın çok hırslı, mücadele eden, isteyen bir rakip var karşımızda.

Serdar Aziz'in cezası, Civelli'nin yokluğu Ozan Tufan & Şamil Cinaz stoper hattını bizlere izletir, avantaj da görünebilir ama senin de en büyük kozun Muslera yok. Rakibin en büyük kozu ise hücumu, Bursaspor müthiş bir hücum takımı. Bu anlamda handikap büyük, Galatasaray dengeli, kontrollü olmak zorunda. Tabii Volkan Şen'in karşısına Telles'i sol açık oynatarak önlem alınmıyor, bu hata bir kere yapıldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir