16 Temmuz 2015 Perşembe

Galatasaray Tarihinin En Pahalı 10 Transferi

Madem gündem transfer, biraz da transferin nostaljisini yapmak istedim ve Galatasaray'ın en pahalı 10 transferini sıralıyorum. Devamında da Galatasaray'ın futbolcu satışı anlamında en çok kazanç sağladığı 10 transferi sıralarız..

 
1- Mario Jardel (Porto - 17.05 milyon avro): Galatasaray tarihinin açık ara en pahalı transferi. Hakan Şükür gibi bir ismin ardından transfer edildi ve geldiğinde de yarattığı etki büyük oldu. Avrupa gol kralıydı, altın ayakkabı sahibi. Sadece bir sezon kendisinden faydalanabildik, müthiş de bir iş çıkardı ama ülkemizin gitmek bilmeyen "koşmuyor" algısı Jardel'i de yedi. Biraz da Jardel'in büyük maliyeti zorladı, ücretini karşılamakta zorlanıyordu Galatasaray yönetimi. Sponsorla gelen bir isimdi ama o sponsor Jardel'i getirdikten sonra maddi anlamda devamını getirmedi.

2- Bruma (Sporting - 10 milyon avro): Bonusları, sonraki satıştan payı da eklediğimizde rakam büyüyor aslında. Yanlış bir yatırımdı, genç bir potansiyel futbolcuya bu parayı vermek Galatasaray'ın değil Manchester United gibi bir takımın işi olmalıydı. Scout başarısı değil yani, geri dönüş olmadığında zarar büyük oluyor. Galatasaray'ın da Bruma'dan maalesef zarar ettiğini gördük.

3- Amrabat (Kayserispor - 8.6 milyon avro): Bir hatalı transfer daha. Yabancı kontenjanı günlerinde çok büyük paraların yerliye verilmesini anlarım ama Türkiye sınırları içerisinde olan bir yabancıya bu paraları veremezsiniz. Amrabat'ın da olayı bu, kötü bir futbolcu değil ama siz bu bonservisi verdiğinizde o futbolcu da bu paranın altında ezilir. Amrabat'ın kira ve satılık bedelleriyle zarar yok gibi görüünyor ama Amrabat'a verilen o bonservisle çok daha iyisi gelebilirdi. Fenerbahçe'nin Nani transferi mesela, en yakın örnek.

 
4- Misimovic (Wolfsburg - 8.5 milyon avro): Misimovic gibi bir futbolcudan bir sezon bile yararlanamadık. Maalesef Hagi'nin gazabına uğradı ve takımdan ayrıldı. Çok önemli bir 10 numara, pozisyonunun en iyi isimlerinden biriydi ama kendisini izleyemedik. Galatasaray'dan sonrası da kayıp, belki de kariyerinde verdiği en kötü karar Galatasaray'a gelmek oldu.

5- Wesley Sneijder (Inter - 7.5 milyon avro): Amrabat konusunda da değindim, Sneijder gibi bir isim 7.5 milyon avro bonservise geldi. Galatasaray tarihinin en büyük transferlerinden biri, tartışmasız. Bugün de Galatasaray'ın en önemli kozu durumunda. 

6- Abdul Kader Keita (Lyon - 7.5 milyon avro): O da çok büyük bir transferdi ama sadece bir sezon izleyebildik. Galatasaray taraftarının göz pasını silen, müthiş bir kreatif kanattı. Tabela da yapıyordu, neden satıldığına hala anlam veremem. Hele ki yerine alınan ismin Pino ve Serdar Özkan olduğunu düşününce maziyi kötü anmamak elde değil.

 
7- Elano (Manchester City - 7 milyon avro): Transferi çok heyecanlandırmıştı ama beklenileni veremedi. Avrupa kariyeri çok kötü aslında, oynadığı bütün takımlarda tutunamadı. 2010 Dünya Kupası'nda yerini kaybetmemek adına Galatasaray'a geldi ama beklentileri karşılayamadı. Oynadığı pozisyon da çok tartışıldı ama maalesef kendisini hayal kırıklıkları arasına yazıyoruz.

8- Fernando Muslera (Lazio & Wanderers Montevideo - 6.75 milyon avro + Lorik Cana): Onun da transfer olayı biraz karışık. Lazio ve Montevideo kulüplerinde yarı yarıya hakları vardı, Lazio'ya Cana verildi, diğer kulübe ise 6.75 milyon avro'luk bir rakam. Toplama vurduğumuzda ise 12 milyon avro'luk bir değer çıkıyor ama Muslera daha fazlasını hak ediyor. Üzerine çok konuşmaya gerek yok, tablo ortada. 

9- Chedjou (Lille - 6.3 milyon avro): Lille'nin şampiyon kadrosunun en önemli isimlerinden biriydi ve geldiğinde Fransa Ligi'nin en iyi stoperi seçilmişti. 2 sezondur Galatasaray formasını giyiyor, beklentileri ne derece karşıladı tartışılır ama Chedjou'nun da iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum.

10- Alex Telles (Gremio - 6.15 milyon avro): O da geldiğinde Brezilya Ligi'nin en iyi sol beki diye anlatılıyordu ama Chedjou gibi beklentileri ne ölçüde karşıladığı tartışılır. Ama iyi transfer olduğunu düşünüyorum, önemli bir yatırım. Genç olması itibariyle de önü açık, Galatasaray ondan çok daha fazlasını kazanabilir.

3 yorum:

  1. 17 milyon euro rakamını nasıl hesapladın? öğrenmek için soruyorum. o zaman dolar üzerinden dönüyordu sanırım transfer piyasası. misal şu anda figo ve zidane transferleri kaç para acaba? o zaman biri 56 diğeri 66 milyon dolar'dı.

    YanıtlaSil
  2. Burak abi sağ bek alinacaksa sence Rafael mi yoksa Thomas Meunier mi ? Ben Meunier i seçerdim sanki hücuma katkı ve defanstaki rolunu yerine getirmek bakımından daha dengeli. Bir de Bartlomiej Dragowski diye 17 yaşında bir kaleciyle ilgileniyormuşuz Polonya'nın Jagiellonia takımınin As kalecisi 4 milyon €uro vermişiz Taffarel çok istiyormus, Muslera'ya yedek olsun diye.Youtube den bir kaç videousunu izledim adamdan yetenek fışkırıyo resmen vücudu kalecilik için yaratılmış boyu 1,91 ve elleri büyük bir kaleci bence alirlarsa Taffarel ve Muslera'nın elinde pişip kendini çok geliştirir. Şu anda bile Muslera satılırsa ilk 11 de oynayacak kalitesi var. Burak Abicim hayırlı bayramlar :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir