16 Temmuz 2015 Perşembe

Kanat Rotasyonu?


Yeni bir istatistik daha, bu sefer Panenka İstatistik'ten bu rakamlar. Geçen sezona yönelik Hamza Hamzaoğlu'nu en çok övdüğüm ama bir o kadar da eleştirdiğim mevzu. Yasin Öztekin ve Bruma gibi isimleri kazanan isim kendisi olmuştu. İlk etapta Bruma'ya şans verdi, devamında Yasin Öztekin. Bruma'yı yine eleştirdik, insanlar tabela bekledi ve tabelayı Yasin Öztekin yaptığı için vitrine çıktı. Bruma'nın verdikleri ise pek görülmedi ama rakamlar da ortada. 

Geçen sezonda da çok yazdım bu konuyu, yine hatırlatmak istedim. Bruma'nın gidişinden sonra o pozisyona belki de Bruma'nın daha iyisi bir transfer yapılması gerektiği için.

Yasin ve Bruma'nın birlikte 11 başladıkları 7 lig maçında 18 gol atmış Galatasaray ve sadece bir kez puan kaybetmiş. Bruma, geçen sezon 14 kez ilk 11 başlamış ve bu maçlarda 10 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet var. Ayrıca dün de paylaştığım gibi, Bruma geçen sezon ligimizde en çok çalım deneyen ve başarılı olan futbolcu.

Ancak bu ikili ile iyi giderken ve bu kazanım sağlanmışken bazı maçlarda oynatılmadıklarını da izledik, defansif önlem anlamında. Fenerbahçe deplasmanı mesela, buna en iyi örnek. Telles'i sol açık oynatmak, sıklıkla Umut Bulut'u sağ açıkta kullanmak gibi. Hücum anlamında kısır bir döngü oldu, savunma anlamında da ekstra bir katkı gelmedi. Oysa Bruma ve Yasin Öztekin ile hücumda da savunmada da daha iyi bir Galatasaray'ı sezon boyunca izledik.

Bruma'nın ayrılığı bu açıdan önemli, o pozisyona mutlaka iyi bir isim gelmekte zorunda. Üstelik tabela yapan bir isim. Yasin Öztekin'e ise mutlaka bir alternatif yaratılmalı, şu an Galatasaray'ın kanat rotasyonu sıkıntılı. Podolski ve Yasin Öztekin isimlerini yazdıktan sonra üçüncü bir isim yazmakta zorlanıyoruz. Bruma ve Amrabat ayrılıklarına bu anlamda üzüldüm, ikisi de yeni sezonda çok önemli alternatifler olabilirlerdi.

2 yorum:

  1. Fotoğraf manidar olmuş. Chedjou'nun çizgide adam eksiltip asist yaptığı kritik anlar aklıma geldi. Kanatta düşünülemez mi? Bence bir bakılabilir ama keşke iyi bir kanat oyuncusu alınsa da böyle şeyleri hiç düşünmesek bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada düşünülür, güzel de olur ama kanat olmaz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir