4 Temmuz 2015 Cumartesi

Sinan Gümüş Olsam..


Maddi detayları da öğrenmiş olduk. 2.5 milyon avro bonservis, 3 milyon avro ise yıllık ücreti olacak. Podolski gibi bir isim için gayet makul. Bu kadar uzun sürmesinin nedeni de bonservis pazarlığıydı, 5 milyon avro'dan açıldı kapı, yarı yarıya indirmiş olduk.

Podolski'nin Galatasaray'a, Galatasaray'ın da Podolski'ye ihtiyacı vardı, en güzel zamanda gerçekleşti bu transfer. Podolski'nin 2. bahara ihtiyacı var ve bu anlamda en doğru adres Galatasaray. Köln günleri efsaneydi, ortam anlamında da Köln günlerine en çok Galatasaray formasıyla yaklaşacaktır. Galatasaray'ın da ihtiyacı büyüktü, hem taraftarın çok beklediği isim olması açısından, hem de sol kanat için bir nokta atışı gerekiyordu. Kewell'dan bu yana istikrarlı şekilde golcü bir kanat bulunamadı, Podolski bu ihtiyaca cevap.

Sinan Gümüş aklıma takıldı, tarz anlamında Podolski'ye çok benzeyen bir futbolcu. O da kanat forvet diyebileceğimiz bir isim, sol tarafta da forvet pozisyonunda da oynayabiliyor, gol özelliği de en büyük artısı. Çok kreatif bir isim değil belki ama forvet özelliği ön planda. Eğer öğrenmek isterse onun adına en büyük hoca geldi aslında, Podolski'den çok şey kapar. Tutunabilirse de Podolski adına en doğru alternatif Sinan Gümüş olacaktır, bu kamp dönemi çok önemli. Sinan Gümüş'ün de Almanya doğumlu olmasından kaynaklı çok güzel bir etkileşim olabilir, fm'de hepimizin uyguladığı usta futbolcudan x genç futbolcu için özel ders vermesi.


Euro 2016 onun en büyük hedefi ve ne kadar düşüşte olursa olsun Löw'ün de vazgeçemediği bir isim. Çünkü bu yönde bir kanat oyuncusu fazla yok, Podolski'nin golcü özelliği çok büyük bir artı. Podolski de şampiyonada yerini garantiye almak adına Galatasaray'ı düşündü, transferin en önemli nedeni bu, diğer etmen de 2. baharını yaşamak istemesi, Şampiyonlar Ligi sahnedi diye de liste uzar. Bu anlamda çok çalışacağını düşünüyorum, onun adına ekstra bir sezon olacaktır.

İşin özü, Podolski ile hayallerine kavuşan bir Galatasaray taraftarı var. Yıllardır istenilen bir isimdi, bu anlamda gözümüz açık gitmeyeceğiz. Maddi anlamda da makul bir hamle olduğu kadar, yıldız ihtiyacı adına da sakinleştirici bir adım oldu. Hayırlısı olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir