12 Temmuz 2015 Pazar

Sinan Gümüş; "5 Sene Önce Podolski İle Aynı Takımda Oynayacaksın Deseler İnanmazdım"

Jihlava ile oynanan hazırlık maçını izleyemedik. Bu devirde Galatasaray gibi bir takımın oynadığı herhangi bir maç yayınlanamıyor mu demeyin, yayınlanamıyor işte. En azından 3G ile bu maç yayınını sağlamak mümkün olabilirdi, yayıncı kuruluş vermiyor olsa bile Galatasaray Televizyonu'ndan izlemeliydik ama her gelen yönetim kanala yatırım yapacağız demesine rağmen yapmadığı için durum da bu oluyor.

Maçı izleyemediğim için yorum da doğal olarak yapamıyorum. Jihlava karşılaşmasına yönelik söylenecek tek söz; Sinan Gümüş.

Sinan Gümüş'ün namı U21'de gol kralı olmasıyla yayıldı. U21 maçlarını da takip edebiliyoruz, bu anlamda Sinan Gümüş özelinde izleyen herkesin fikri var ve çok sevilmesinin de nedeni de bu. Henüz a takım seviyesinde düzgün forma şansı dahi bulamadı ama herkes çok seviyor ve Galatasaray'ın geleceği olarak görüyor.

Prandelli döneminde geçirdiği kamp dönemini bir başlangıç olarak kabul edemem. Geçen sezonda da çok fazla şans bulamadı, Türkiye Kupası'nda görebildik kendisini ve elle tutulur bir de Bursaspor maçı var, ilk heyecandan kaynaklı yaşadığı hatalarla geçti. O maçta parlasaydı belki de devam edecekti ama kendisi için henüz erkendi. Bu kamp dönemiyle birlikte Sinan Gümüş'ün Galatasaray kariyerinin başladığını düşünüyorum.

Talibi çok, Anadolu'dan her takım kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Oynamaya, tecrübe kazanmaya da ihtiyaç duyduğu kesin ama benim kafamda yarattığım Galatasaray rotasyonunda yeri hazır. Özellikle de Podolski transferinin ardından. Bana sorarsanız Podolski için bir numaralı alternatif durumunda. çünkü tarz anlamında Podolski'nin kopyası.

 
Yeni transferlerin ardından Galatasaray nasıl oynar bilemem, şu aşamada düşünce 4-2-3-1 ve Podolski de bu formasyonun sol kanatında oynayacak. Sinan Gümüş için şu soruluyor, sol kanatta mı devam etmeli yoksa forvet olarak mı oynaması gerekiyor? Bence cevap şu, her iki pozisyonda da oynayabilir. Podolski de zamanı geldiğinde oynayabiliyor, sol kanat için yazıyoruz ama sağda da oynar, en ileri uçta da, çift forvet oynadığında o ikiliden biri olarakta. Bu yüzden Sinan Gümüş'ü herhangi bir kalıba sığdırmak istemem, onu farklı kılan özelliği hücum için bu joker olabilmesi olmalı.

Podolski'nin en önemli özelliği gol ve asist rakamlarının yüksek olması, bu anlamda Galatasaray açısından müthiş bir kanat forvet. Bu anlamda forveti rahatlatacak, daha önce de yazdım. Galatasaray'ın Kewell'dan bu yana bulamadığı bir özellikti bu. Sinan Gümüş'ü de Podolski'nin alternatifi olarak düşünüyorum ve takımda kalması gerektiğine inanmıyorum. Bu sezon farklı olur, Hamza Hoca'nın Sinan Gümüş'ü kazanma yoluna gireceğine, zamanın geldiğine inananlardanım. Bir sağ kanat lazım, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'ü de kanatların alternatifi olarak değerlendirdiğimizde de kanat rotasyonu tamamlanmış oluyor.

Jihlava karşısında attığı iki golle de bu başlangıcı yapmış oldu, umarım devamını getirir ve geçireceği iyi bir kamp döneminin ardından takımda kalır, başka bir takıma kiralık gitmesini istemiyorum. Galatasaray rotasyonunda ona ihtiyaç olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir