2 Ağustos 2015 Pazar

Nice Maçının Ardından Gösterilecek Reaksiyon Önemliydi, Galatasaray 1-0 Inter


Nice maçından sonra gösterilecek reaksiyon önemliydi. Her anlamda ezilen, üretemeyen ve mücadele etmeyen bir Galatasaray izlemiştik. Inter de hazır olmayan bir ekip, İtalya Ligi'nin başlamasına biraz daha var ama güç dengesi anlamında en belirleyici hazırlık maçıydı ve özellikle 2. yarıda oluşan görüntü hiç de fena değil.

Kondogbia, Kovacic, Guarin. Hatta Hernanes'i de ekleyelim bu orta sahaya. 4-3-1-2 oynuyor Inter ve orta sahayı kalabalık tutuyorlar. Selçuk İnan & Bilal Kısa ikilisiyle de defansif anlamda bu orta sahaya direnme şansın çok fazla yok. Bu anlamda Selçuk İnan ve Bilal Kısa defansif olarak gösterebilecekleri en iyi görüntüyü gösterdiler. İlk yarıda top Inter'deydi, onlar oyuna hükmetti. Galatasaray ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı ama Sneijder de hazır olmayınca Bilal Kısa'nın ince gördüğü anlarda Galatasaray'ın etkili olabildiğini, pozisyon çabasına girdiğini gördük. Inter'in hakimiyeti vardı ilk yarıda, pozisyonlar da buldular ama Muslera geri döndü.

Sağ bek ve stoper ihtiyacı çok net. Tarık Çamdal'ın ikinci yarıda gösterdiği performans Sabri Sarıoğlu'nun çok üzerindeydi mesela, en azından çaba ve mücadele vardı. Sabri Sarıoğlu geri dönmüyor, mücadeleyi de bıraktı, tanımı da sanki şımarıklık. Chedjou & Hakan Balta ikilisi de çok fazla güven vermeyince rakip senin yarı sahana kolay geliyor ve orada top çeviriyor. Inter'in de aradığı uyum aslında, henüz onu sağlayamamışlar. 

Üçüncü olarak ise Melo'nun pozisyonuna yeni bir isim. Kalabalık bir orta saha rotasyonu var ama Melo tadında başka bir ismin yok, yine orta saha transferi yapmak zorundasın. 4-2-3-1 oynuyorsun ve agresif, tempolu, mücadele gücü yüksek bir isim arıyorsun. Belki Melo geri dönse bile bu ihtiyacı karşılayamayacak, Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu orta saha böyle bir profil. 4-3-3'e dönsen başka bir tarz arayabilirsin ama o zaman da hücumda bazı isimlerin yerleriyle oynamak zorundasın.

1-0 olana kadar da iyi görüntü yoktu aslında. Podolski'nin uyum anlamında yaşadığı sıkıntıyı izledik ilk yarıda, atılan gol ise Podolski & Sneijder uyumundan geldi. İnsanların beklediği, istediği bir durum, genele yayıldığında çok daha etkili olunacak. Kötü taraf, Yasin Öztekin de sağda etkisiz, Podolski orada oynadığında da. Sağ açık transferi de gerekecek ama öncelik savunmanın. 

Oyuncu değişikliklerinin ardından ise Galatasaray'ın keyif verdiği dakikalar geldi. 4-3-3'e döndü takım, Emre Çolak, Jose Rodriguez ve Jem Karacan ile enerjisi yüksek, tempolu ve savaşan bir orta saha oldu. Jose Rodriguez'i çok beğendim, kadife ayaklı diyorlardı, doğruymuş. Müthiş top tutuyor ve ince görüyor, dikine de oyunu var. Emre Çolak'la birlikte uyumları iyiydi. Jem'in ofansif bir katkısı olmadı belki ama mücadelesi geri dönüyor sanki, onu özel kılan da enerjisiydi zaten. 2 senedir futboldan uzak olduğunu unutmayalım, eksiği çok.


Jose Rodriguez, Sinan Gümüş ve Carole gibi potansiyel isimlerden yeni sezon adına umutluyum. Carole sol açık başladı maça, devamında sol stopere geçti. Yine sol bek olarak izleyemedik kendisini ama oynadığı her iki pozisyonda da iyiydi. Hatta önde ve geride iyi görüntüsü de Olcan Adın'a sol tarafta bol bol hücum imkanı tanıdı, Olcan Adın Inter savunmasını zorladı. Tarık Çamdal'ın da hareketli görüntüsü eklenince Galatasaray kanatları da işledi. 

Sinan Gümüş isminin de altını çizmek lazım, kiralanması gerekiyor görüşüne katılmam, özellikle de bu alternatifsizlikte. Inter karşısında açık alanda çok iyiydi, girdiği bir pozisyonda var ki Udinese maçında da kötü görüntüsünde yine böyle bir pozisyonu vardı mesela, her koşulda gol aksiyonunun içinde. Podolski ile bir sezon geçirmesini önemli görüyorum, umarım takımda kalır.

Inter maçı güzel bir prova oldu. Mancini'yi görmek de güzeldi, kağıt göndermesi de çok hoş oldu, takımın eksiklerini de gördük, alternatif isimlerin iyi performansını da. Önümüzde 1 ay var ama tam anlamıyla iş görebilmek açısından 3-4 nokta atışına ihtiyaç olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir