14 Eylül 2015 Pazartesi

Podolski'yi En Son Sağ Kanatta Oynatırsınız, Bizde İse..


Podolski'nin formda olmadığı bir gerçek ama form kazanması anlamında yanlış adımların atıldığı da çok büyük bir gerçek. Sanmıyorum ki Podolski'nin kariyerinde sağ kanat oynadığı maç sayısı çok fazla olsun. Bir konuda yanlış bir ısrar var ki o da Sneijder & Podolski uyumunun ısrarla yaratılmak istenmemesi. Podolski'nin yaşam amacı gol atmak üzere, ondan Nani vari bir katkı bekleyemezsiniz ki çok farklı profiller. Podolski pozisyona girip, tek vuruş üzerine oynayan bir isim. Sneijder'in de onu mümkün olduğu kadar fazla pozisyona sokması, ikili oyunlarla ayakta kalmaları gerekiyor ama bu ikili birbirinden uzak oynatılıyor. Podolski'nin Galatasaray'da oynayacağı iki pozisyon var. Ya sol tarafta ya da sol forvet olarak. 4-2-3-1, 4-3-3 veya 4-3-1-2 farketmiyor. Sağ kanatta oynamaması lazım ki iyi oynamıyor dediğimiz ortamda bile 5 maçta 2 gol attı, Osmanlıspor ve Mersin İdman Yurdu karşısında bu gol sayısı da yükselebilirdi. Beklemek, sabretmek, üzerine gitmek lazım ama sağ kanat ısrarıyla değil, doğru yerde oynatılarak. Forvet ve kanatlar için doğru alternatifleri yaratmadığımız, hatta mevcut alternatifleri de elden çıkardığımız için böyle bir tablo oluştu. Hamza Hoca da bazı arayışlara girdi ama ligde yanlış tercihler var. Atletico Madrid karşısında bunun düzelmesi dileğiyle. Nedeni de Sneijder ve Podolski'nin bu maç için en büyük kozlar olması..

5 yorum:

  1. hamza hoca geçen sezon başarılı olduğunu zannediyor hala.bütün açıklamaları transfer döneminde ve şimdi bu yönde.başarılı olmuş bir kadro olduğunu düşünüyor ve bu kadroya medyanın taraftarın haksızlık ettiğini düşünüyor.

    geçen sezon ne diyordum.kadro çok rahat pozisyona giriyor.bu galatasarayı hedefe götüren bir özellik idi.lakin bu kadro pres gücünden yoksundu.yani top rakipte iken duruyordu.

    geçen sezonun alameti farikası şuydu.defalarca yazdın yazdık.hücum organizasyonu soldan gelişiyordu.telles yasin ve sneijder in birlikteliği tutmuştu.sol gelişen hücum sayesinde sabriye sağ kanatta bir koridor açılıyordu.sabride bunu iyi değerlendirmişti.

    bu sezon ne oldu da geçen sezonki tek olumlu şeyi bozma yoluna gitti hamza hoca çözemedim.tellesi yolladı yasini ise bitirdi.dolayısıyla sneijderide bitirme noktasına getirdi.anlamak zor.

    galatasaray sadece geçen sezon kötü oynamıyordu.ondan önceki sezonda kötü oynuyordu aga.kötü oynadığı içinde 4-3-1-2 gibi sistemleri burda konuşur olduk hatırlarsanız.galatasaray son 3 sezondur iyi değildi zaten futbol olarak.çileksiz gelen ilk şampiyonlukta daha kompakt bir takım yaratılmıştı.sonra çilekler gelmeye başladı.buda daha az koşan bir takım ortaya çıkardı.sonra terimin buraktan daha fazla koşmasını istediğini öğrendik ligtv deki röportajda.

    bugünkü beşiktaşın sırrı takımın hem boyunun kısa olması hem de eni nin kısa olmasıdır.bunu çok net görüyoruz tv den.beraber gidiyorlar kaleye ve hepsi hareketli.

    hamza hoca neredeyse 1 yıl oldu takıma geleli ve gelinen nokta geldiği zamanki yerde.bişey keşfetmişti(yasin sneijder telles) onuda bozdu.

    dursun özbek i izledim habertürk te.bence dursun özbek te sıkıntı yok.doğru bir isim.ben samimi buldum başkanı.ilk geldiğinde de samimi bulmuştum.lakin futbolu bilen iyi bir sportif direktör ataması gerektiği bir gerçek en başından.cenk ergün ü getirdim dedi.ne yapar bilemiyorum.ama bir plan olmadığı kesin.takımı gençleştireceğim diyor.sabriyle uzatıyorsun poldiyi getiriyorsun bilali alıyorsun.finansal fair play diyor lakin oyuncu maaşları inanılmaz yüksek.radikal değişiklik yapmaktan korktular bence tepki çekmemek için.bu takımın miadının dolduğuna geçen sezon her hafta şahit olduk.

    hamza hoca ile yollar çok kısa zamanda ayrılmalı.lider özellikli bir hoca getirilmeli.sadece hocalık değil sportif direktörlükte yapabilecek.hamza hocanın ağlak şikayetleri hem taraftarı negatif etkiliyor hem de sahada oynanan oyunu.bu yeni isim mustafa denizli den başkası değil tabi.

    YanıtlaSil
  2. bu arada hamza hoca tahminim trabzon maçından sonra istifasını yönetime sunar.büyük takımın lider hocası olur aga.hatta anadolu takımlarıda lider hoca ister takımın başında.yönetebilsin.hamza hoca nın galatasarayda çizdiği profilden dolayı anadolu takımları tarafından da isteneceğini sanmıyorum.mütevazilik iyi güzelde son maçtan sonraki basın toplantısı çok kötüydü aga.büyük takımın lider hocası basın önünde ağlak bir ifadeyle şikayet edip sızlanmaz aga.

    YanıtlaSil
  3. dünkü emre çolak bile oyundan çıkarken hamza hocaya afra tafra yapıyor aga.bu hamza hocanın ne kadar ipleri elden kaçırdığını gösteriyor.

    YanıtlaSil
  4. Podolski de sorun sağda veya solda oynaması değil. Hele Sneijder ile uyum hiç değil.
    Podolski ye dikkat edin maça konsantrasyonu son derece düşük..Mücadele, istek, hırs çaba,kazanma isteği, kaybetmeyi kabulenmeme bunların hiç biri yok.Sneider de olup Podolski de olmayan ve maçta çok net olarak farkedilenler bunlar.
    Mersin maçı bitmiş, takım puan kaybetmiş, kazanamamış,Podolski gayet mutlu gülerek, sarmaş dolaş ,şakalaşarak, sohbet ederek rakip futbolcuyla forma değiştiriyor.
    Bu görüntü bile Podolski nin G.Saray ı ne kadar sahiplendiğinin en net görüntüsüdür.Bunu Melo da göremezdiniz. Makara yapılan Sabri, hırsından rakibini tekmeleyen Selçuk bunu yapmaz.
    G.Saray Podolski yi topa iyi vurur ,sadece önüne boş top gelsinde gol atsın diye transfer etmedi. Beklenti enaz Sneijder kadardı. İlk beş haftadaki verdiği görüntü ne yazık ki kenarda bekleyen E.Çolak ın bile altında.. İyşallah yanılırız da herkesin beklediği Podolski olur.

    YanıtlaSil
  5. mersin maçından sonraki podolski nin gülmesini yadırgamıyorum.avrupada bu sadece bir oyundur.hayat memat meselesi değil.haliyle 90 dakika biter herşey biter.hayat devam eder.

    lakin poldi de yadırgadığım 90 dakika oyundan kopuk oynaması.yani özetle koşmaması.zaten türkiyeye yolu düşmesininde nedeni bu olsa gerek.olcay şahana bakıyorsun sahanın her yerinde.son 3 yıla damga vuran en önemli kanat oyuncularından biri bence süper ligde.

    bide şu var . galatasaray poldi yi alman milli takımına hazırlansın diye almış olamaz.neymiş löw çok istemiş oynamasını.böyle haberlerde yapıldı.ki sahadaki poldi bunu doğruluyor gibi.hem 90 dakika oynayayım hemde euro 2016 ya hazırlık olsun mantığında sahada dolaşıyor.

    bende poldi nin galatasarayı kullandığını düşünüyorum.biçok oyuncu bu şekilde türkiyedeki kulüpleri kullanıyor.özellikle 3 büyükleri.

    sneijder rvp nani poldi gomez hem milyonlarca avro alacaksın hem hazırlık maçı temposunda oynayacaksın hemde başka hedefler için (milli takım vs) rahat hazırlık kampı geçireceksin.dünyada böyle kulüpler kalmadı aga.milyonlarca avro verdiğin oyuncu koşmuyor aga.katar olmaktan kurtulmakta fayda var.beşiktaş az çok bunu başardı .

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir