2 Eylül 2015 Çarşamba

Seria A'nın İyi Orta Sahalarından Biri Bu Kadar İtibarsızlaştırılmamalıydı


Transfer döneminin en hatalı işlerinden biri. Dzemaili takımda kalmalı dediğimde transfer döneminin başındaydık ama kamp döneminde de gördüğümüz üzere Hamza Hoca futbolcuyu hiç tutmadı, olabilir. Çalışmak zorunda değil, saygıyla karşılarım. Takımdan göndermek isteyebilirsiniz ama bu kadar itibarsızlaştıramazsınız, buna saygı duymam. Hele ki Melo'nun da gittiği bir ortamda Dzemaili'yi bedavaya göndermek kadar saçma bir durum yok. İsviçre Milli Takım'ının orta sahalarından biri, ölüsü dahi kadroya dahil oluyor. Senin orta saha rotasyonunda da Melo yok, Jem Karacan, Bilal Kısa ve Emre Çolak gibi isimlere de baktığımda bu futbolcuların hangi verdiğini Dzemaili veremezdi sorusuna cevap bulamıyorum. 2.3 milyon avro'luk ücretin yüzde 70'ini sen veriyorsun ve bu adamı kadroda tutmuyorsun, ısrarla ne olursa olsun gönderiyorsun. Bu büyük bir hata, transfer başarısızlığı ki Dzemaili de kazanılması durumunda büyük katkı verirdi, hesaptan olmayan bir isim kazanma yolundaydın. Melo da gittikten sonra ki kesinlikle Dzemaili kalmalıydı. Yazık oldu. Seria A'nın iyi orta sahalarından biri Galatasaray forması altında bu kadar itibarsızlaştırılıyor. Bugün Beşiktaş'a gitse yana yakıla orta saha arayışlarına derman olabilirdi, sen hiç düşünmedin bile ve yeni sezona da belki kalabalık ama yetersiz bir orta saha hattıyla girmiş oldun.

3 yorum:

  1. G.Saray Dzemali ve Pandev e neden bu kadar adaletsiz davrandı gerçekten anlamak mümkün değil. Her ikisi de kadroda forma şansı bulan bazı futbolcudan daha yetenekli ve katkı yapacak futbolculardı. Hamza hocanın kişiliğinde inanmak istemediğim ancak kafalarda soru işaretleri bırakan söylentiler var.
    Bazı kesim takım içinde etkileri çok fazla olan Selçuk ve Burak ikilisinin Dzemali ve Pandev in takımdan dışlanmasında büyük rol oynadıkları görüşünde.Bazı kesimde Dzemali ve Pandev in Prandelli dönemi değilde Terim döneminin transferleri olsaydı çok daha fazla forma şansı bulabilecekleri görüşünde. İnanmak istemesek de Dzemali ve Pandev e yapılan adaletsizliği görünce bu tip söylentileride dikkate alıyorsunuz.
    Takımdaki kutuplaşmaya bir örnek Burak ın yeni doğan çocuğunun görülmesine neredeyse takım halinde gidilirken Dzemali yi sadace A.Albayrak ın ziyaret etmesi bu iddiaları doğrular nitelikde.
    Dzemali ve Pandev olayına futbol açısından bakarasak; İsviçre milli takımının orta sahasında görev yapan Dzemali şimdiki dirençsiz G.Saray orta sahasının da iki yönlü oynayabilen tam da ihtiyaç duyulan özelliklerde bir futbolcuydu.
    İnter gibi takımda şampiyonlar ligi kupasını kucaklamış Pandev de asla vasat bir futbolcu değildi. Ancak Hamza hoca ona sadece kupa maçlarında şans vererek değersizleştirmek istese de kupada attığı gollerle ben bu seviyenin futbolcusu değilim dedi.Kupaya Pandev in golleriyle gelinİp de finalde Pandev i kadroya bile almamak Hamza ahoca nın ne kadar ön yargoılı olduğunu gösteriyor.
    Dzemali defalarca forma şansı bulan Olcan ve Yekta dan,Pandev de Umut dan kesinlikle daha iyi futbolculardı.Ama bu iki futbolcuya adil olmayan teknik yönetim bunu kabullenmedi ve bilmediğimiz bazı nedenlerle bu futbolcuları hak etmedikleri şekilde G.Saray dan gönderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza aynen katılıyorum. Her ikisinin de gönderilme sebebi, Emre Çolak'ların, Olcan'ların, Umut'ların alternatifsiz kalmasının istenmesidir. Bu kaliteli adamlar oldukça "neden Pandev değil de Umut ?" neden "Jem Karacan değil de Djemaili" oynamıyor soruları Hamza Hoca'yı çok uğraştıracaktı

      Sil
  2. melo gitti cemali keşke kalsaydı diyenleri anlayamıyorum aga.meloylan cemali nin ne alakaları var anlamış değilim.türkiyede izlediğim cemali çok kötüydü .box to box falan diyorlar.alakası yok.pres gücü hiç yok cemali nin aga.selçuk gibi oyunda kurmuyor.

    ben cemali yi çözemedim türkiyede.sanki 10 numara oynar gibi oynuyor.ceza alanının çevresinden şut atma planlarından başka yaptığı bişey göremedim.

    cemali en çok kimin alternatifi olur kadroda dersen sneijder in olur herhalde.çok yumuşak bir oyuncu cemali ve sanırım bundan dolayı gönderildi.zaten takımda yumuşak oyuncu bolluğu var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir