29 Ekim 2015 Perşembe

Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nda


Alman Milli Takım'ına seçilmesi kolay görünmüyordu ama imkansız da değildi. Beklemeyi tercih edebilirdi, gösterdiği gelişim de o rotasyon içerisine dahil olabileceğini gösterdi ama Fatih Terim'in Yunus Mallı konusunda gösterdiği ısrar işe yaramış gibi görünüyor. Bizler açısından önemli bir kazanım oldu, Yunus Mallı henüz 23 yaşında olan ve geleceği parlak bir genç futbolcu. Hem geleceğe yönelik, hem de bugünü daha kaliteli hale getirmek anlamında atılan bir adım.

Forvet rotasyonu değil ama hücum rotasyonuna baktığımızda Türkiye tarihinin en kaliteli rotasyonu oluştu belki de. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı, Gökhan Töre gibi isimleri Volkan Şen, Olcay Şahan ve Yasin Öztekin gibi isimlerle alternatif altına almak mümkün. 

Aynı durum forvet konusunda yok mesela, bu anlamda Cenk Tosun'un gelişimi önemli ama Burak Yılmaz dışında bir isim yazılamıyor. İki iyi isim var ama üçüncü ismi bulamıyorum. Kenan Karaman gelişim gösterirse bu rotasyona girebilir ya da Enes Ünal'ı bekleyeceğiz.

Fatih Terim değişiyor, kendisi adına ezber bozan hareketler bunlar. Mesut Özil tutumunu hatırlıyoruz, şimdi ise futbolcunun ayağına kadar gidip onu ikna etmek için çabalıyor. Ömer Toprak konusunda da gelişmeler var mesela, onunla da arayı yumuşattı ve sakatlığının geçmesinin ardından Ömer Toprak'ı da Milli forma altında izlemeye başlarız.

Geçtiğimiz sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu ve bu anlamda fırsat transferiydi ayrıca ama sezonun bitmesine kısa bir zaman kala sözleşmesini uzatmıştı. Tuchel onu Dortmund'a götürür diyordum, bu yönüde haberler vardı. Şimdi gördüğümüz ise Yunus Mallı'nın Mainz'de kalarak doğru bir hareket yaptığı. Yükselen formu sonrası Almanya kendisini konuşuyor, bu ortamda Yunus Mallı'nın kazanımı fazlasıyla iyi bir hareket.

Ayrıca kendisini fırsat transferleri yazı dizisinde de değerlendirmiştik; 

3 yorum:

  1. Forvet yok diyip Muhammet Demir i yazmamak ayıptır yahu ki Burak sonrası Cenk ten bile iyi alternatif bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir yazı değil bu. Blogu çok yakından takip ediyorsun, benim Muhammet Demir beğenimi bilmen lazım.

      Sil
  2. hakan çalhanoğlundan daha iyi oyuncu.komple hücum oyuncusu denilebilir.golcü.asistçi vede topla dripling yapabiliyor.milli takım için büyük kazanç.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir