6 Ekim 2015 Salı

O Akıl Var, Yeter ki Üzerine Gidelim, Israrcı Olalım

 
Uefa'dan henüz bir karar çıkmadı (aylardır bekleniyor) ama Galatasaray'ın transfere yönelik atabileceği adımlar az çok belli. Ya bonservisi olmayan isimlere yönelecek ya Carole, Jose Rodriguez misali scout hamleleri, ya da Denayer misali kiralık futbolcular. Şöyle bir algı doğdu, Galatasaray transfer yapamaz gibisinden. Ben buna katılmıyorum.

Bonservisi olmayan futbolcular üzerine gidilmesi gerektiğini geçen yaz döneminde de yazmıştık, uygulanmadı. Önemli isimleri takıma katmak mümkündü. Bu anlamda kaçan büyük fırsatlar var ama o dönemin bir ders niteliğinde olmuş olmasını umut edebilirim sadece.

Ara transfer döneminde ise bonservisi olmayan futbolcu bulmak zor. Adebayor boşta mesela, çok yok ama böyle bir adım olabilir. Ya da yaz döneminde sözleşmesi bitecek isimler yeni sezon adına Ocak ayından bağlanabilir veya sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış isimleri makul ücretlere getirebilirsiniz. Güney Amerika piyasasında ise (özellikle Brezilya) Aralık ayında sözleşmesi bitecek isimler var, bu araştırılabilir.

Yarouba Cissako ismini bu yaz döneminde çok konuştuk, düşünülen bir sağ bekti ama transferi gerçekleşmedi. O dönem sağ bek konusunda yanlış düşünce vardı ama o düşüncenin yanlışlığını Denayer'i sağ bekte oynatmak zorunda olduğumuzdan görmüş olduk. Mesela bu ismi Ocak ayında, makul şartlarda almak mümkün. Monaco'dan ayrılacak, bonservisi olmadan bile getirebilirsiniz.

Yani iş araştırmaktan, scout ekibine güvenmekten geçiyor. Melo'dan gelen bonservisi kullanamadık mesela, Telles'in de opsiyonu kullanılacak gibi duruyor ve o paranın geldiği döneme göre transferde hareket etmek mümkün olacaktır. FFP dalgasında ara transferde de yeni sezonda da atılacak adımlar net. Bonservisi olmayan isimler, kiralık futbolcular ya da genç scout hamleleri. Transfer yapmamak söz konusu olamaz, çok da rahat şekilde yapılabilir.

Yıldız transferi beklentim yok, sizlerin de olmasın. Şu şartlarda almak zor. Bu anlamda Sneijder gibi yıldız ismi takımda tutarak doğru iş yaptık, takımı onun etrafında kurmak gerekiyor. 14 yabancılı düzen diyoruz, şu an 7 yabancı var kadromuzda. Bunu kabul edemem. Ayrıca herhangi bir futbolcumuza gelen iyi teklife de hayır deme lüksümüz yok. Burak Yılmaz'a 10 milyon avro vermişti mesela West Ham, hayır dememeliydik. Bu tarz tekliflere yine diyemeyiz. Gidenin ardından daha iyisi araştırılarak bulunabilir, hem de daha az bir para harcayarak. Demba Ba sonrası Mario Gomez gibi.

2001 - 2002 sezonunu hatırlıyorum. Perez, Fleurquin, Victoria, Sergen Yalçın, Niculescu gibi kiralık isimlerle başarı geldi. İş araştırmakta bitiyor. Doğru hamleler de yapabiliyoruz. Telles sonrası Carole gibi. Telles'den iyi kazanacağız gibi duruyor, Carole ile de Telles'den iyisini aldık diyebilirim. Jose Rodriguez bedavaya geldi, Denayer gibi bir ismi kiralamayı bildik. O akıl var yani, yeter ki üzerine gidelim, ısrarcı olalım..

2 yorum:

  1. West Ham ın Burak Yılmaz için 10 milyon teklifini geri çevirmek çok büyük yönetim hatasıdır. O dönemde Burak gönderilip yerine Muhammed Demir alınabilseydi takımın hücum gücü de eksilmez aksine güçlenir artı kasaya da para girerdi.
    Bir de şu yıldız transfer takıntısından artık vazgeçilsin. Avrupa da piyasası olan hiç bir
    yıldız futbolcu Türkiye ye gelmez. Türkiye ye gelecek olan kariyerinin sonuna gelmiş, artık düşüş de olan, avrupa da piyasası olmayanlar.Biz bunlara olağanüstü paralar ödeyerek yıldız futbolcu diye transfer ediyoruz. Bu aptallıkdan vazgeçmeliyiz.İşte Van Gal ın M.United da oynatmayıp 2.sahaya gönderdiği RVP yi Pireira da yedek soyunduruyor. Ama bütün Türk medyası ayağa kalkmış RVP neden yedek. Yanlışı baştan yapmışsın zaten.Bu işi çok iyi yapacak Fernandao varken gereksiz yere RVP alman en büyük hata.
    G.Saray da aynı hatayı yapacaktı. Bütün bir yaz İbrahimoviç yazıldı. Alınsaydı G.Saray ın resmen çöküşü olacakdı. Klüp zaten batak da . G.Saray ın bu ortamda yapacağı Burak beyin yazdığı gibi Rodrigez,Carol,Denayer gibi genç ucuz başarıya aç yetenekler.
    Başka çözüm yok. Son 4 senenin 3 ü şampiyon olmuş bu takım, önündeki 2 seneyi bu özellik de gençlerle geçirip, geleceğin 5 senesinin en az ikisini şampiyonlukla kapatacak takımın iskeletini hazırlar.

    YanıtlaSil
  2. Ocakta transfer şart. Acil olanı forvete. Orta saha ve savunmaya da alternatif oluşturacak özellikle savunması güçlü takviyeler yapılmalı. Benim olduğuna inanmadığım ama nasılsa Carole ile kendini gösteren scout ağına başkaca isimler de takılırsa tadından yenmez.(Rodriguez'i saymıyorum o Melo'nun menajerinin bir çeşit rüşveti) Ayrıca maaşı şişkin verimi hiç Tarık, Koray, Olcan, Eray, Hamit gibi isimlerle vedalaşmak en azından maaşının bir kısmını karşılayacak takımlara kiralık vermek, Hamit dışındakiler oynayarak piyasa yapması adına olumlu adın olur. İşin zor kısmı ise Özbek biraderlerin işgali altındaki bir yönetim yapısı. Herhangi bir planı olmayan, silik, yalanlarla, oyalamalarla zaman kazanma çabasında, ilk fırsatta çalışanları taraftar önüne atmaktan çekinmeyen ve taraftardan korkan bir yönetim. Burak'a West Ham'dan önce Çin'den(söylentiye göre Demba Ba'yı alan takım) 15 civarı teklif geldiği de söyleniyor. Bu aşamada harika teklif daha düşük maaşlı, daha genç gerekirse kiralık isimlerle yerini doldurup en azından günü kurtarırdık. Ardından Selçuk gibi maaşı şişkin isimlerle masaya oturup indirim yaparak Sneijder, Balta gibi kalması kesin isimlerle pazarlık şansımız olurdu. Ama yönetim ne yaptı? Burak’a kal, Sabri’ye % 100 zam. Bu hamlenin ardından hiçbir futbolcudan indirim isteyemezsiniz. Sneijder 5 milyon avroya devam dedi. Göreceksiniz Balta mevcut maaşı 1.2’nin üstüne zam da alacak. Bu mu bütçeyi küçültmek! Üstüne Hamzaoğlu’nun forvet takviyesi sorulunca Burak’ı küstürmememiz lazım sözü tüy dikti. Komuta futbolcularda artık. Siz ocak ayına yeni Carole’ların geleceği bir scout transfer atağı bekliyorsunuz ben de olası birkaç maç kötü gidişin ardından yönetimin Hamzaoğlu’nu gönderip poposunu kurtarma çabasına girmesini bekliyorum. Umarım yanılan ben olurum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir