2 Kasım 2015 Pazartesi

Bir Ergin Ataman ve Abdi İpekçi Klasiği


Abdi İpekçi'de Fenerbahçe karşısında net bir üstünlüğümüz var ve Ergin Ataman'ın varlığında bu tip maçlarda rakip favori demek imkansıza yakın. Ergin Ataman, Abdi İpekçi'de Fenerbahçe'ye karşı 7 maç oynamış ve hepsini kazanmış. Hangi dönem olduğu farketmiyor. 

Geçen sezon iyi olmadığımız bir dönemdi mesela ve yine kazandık. Kadıköy deriz ya, 17. yılına girecek ve Galatasaray kazanamıyor. Bu işin basketbola evrilmiş hali de Abdi İpekçi'de Galatasaray'ın yakaladığı seri.

Blake Schilb'i kazandık, en önemli artı bu, 18 sayı 4 ribaund ve 7 asist. Bu istatistiğe rağmen maçın adamı Lasme, tek başına tüm pota altını savundu. Müthiş bir savunmacı olduğu zaten bilinen bir gerçek de bu işi tek başına yapması en önemli detay. 

Dorsey'i maç içine sokamadık, 4 numaralarımız ise aslında bir 4 numara değil ama Lasme'yi sezon başında bu yüzden ısrarla istiyorduk. Micov'un ilk yarıda hücum düzeninden uzak olduğumuz anlarda skor anlamında bizi taşıması, 3. periyod Sinan Güler faktörü, Göksenin Köksal'ın 2. periyotta ekstra hücum katkısı, savunma direncinin oluşmasında ön alanda yaptığı baskıyla etkisi gibi etmenler var. 

McCollum'u bile 4. periyotta beğendim. Tempoyu güzel ayarladı, aldığı faullerle de nefes aldırdı. 1-2 noktada attığı kritik basketlerde var, Fenerbahçe'nin geri dönmesini engelleyen. Maçın kazanılmasında ise Blake Schilb ve Lasme'nin çok büyük oynaması konuşulacak.

Bu takım ipleri salındığı zaman etkili olan bir görüntü çiziyordu, geçmiş maçlar bunu anlattı, Anadolu Efes karşısında da eleştirilen faktör buydu. Bugün ise çılgın bir tempo yoktu, olması gereken zamanda hızlandık ama agresifleştiğimiz an skoru da öne taşıdık, farkı yakaladık. Daha doğrusu akıllı oynadık, bu oyunu oynamak adına doğru oyun kurucu değil McCollum ama Sinan Güler, Micov gibi isimlerin yanına Blake Schilb de eklendiğine göre oynayabiliriz.

Sezona keyifli başladık, umarım bu keyif bozulmadan yola devam ederiz. Maddi sıkıntılardan uzakta, herkesin kafası basketbolda kaldığı sürece de başarmak adına çok büyük şansımız var. Ergin Ataman'ın motive olmasıyla doğru oran ki o da fazlasıyla motive..

2 yorum:

  1. Futboldaki Fenerbahçe
    Basketboldaki Galatasaray

    Kadıköy&Abdi İpekci :D

    YanıtlaSil
  2. Galibiyet savunmayla geldi bu güzel. zaten hücumda sıkıntımız yok. Sadece pota altından sayı bulamıyoruz. Ancak dış oyuncuların çok iyi top paylaşması, paslaşması bu açığı aza indiriyor. Sene başından beri yokları oynayan Schilb nasıl bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ayrıca Sinan-Schilb-Micov-Caleb-Lasme ile ideal beşi bulduk. Mc Collum rol oyuncusu oldu. Hala takıma uygun olmadığını düşünüyorum. Ancak iyi niyetle takıma adapte olmaya çalışıyor. Bekleyip göreceğiz. Görüşüm sezonu bizde tamamlayamaz. Vasat üstü bir oyun kurucu bulursak şampiyonluğun en büyük favorisi oluruz. Bardağın boş tarafı ise Ataman'ın dar rotasyon takıntısı. 6 yabancı+ Sinan azıcık da Göksenin. Üstü üste maç oynayacaklar, 25+ sahada kalacaklar, tempolu oynayıp, iyi savunma yapacaklar, Sinan hem savunacak, hem atacak, hem oyun kuracak. Efes maçında 10 dakika sahada kalıp iyi de oynayan Şafak, genç Ege 10 dakika oynasın, Caleb, Sinan'da dinlenme imkanı bulsun. Hiç fena olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir