14 Kasım 2015 Cumartesi

Bugün Günlerden Grosskreutz'du


İlk maçını izleyememiştim, Grosskreutz ile kavuşmam Sarajevo karşısında oldu. Bu anlamda benim için "bugün günlerden Grosskreutz" oldu ve bu hazırlık maçının da önemli buradan gelmekte.

Yunanistan'da oynanan hazırlık maçında kanatta oynamıştı, asıl pozisyonunda. Aldırdığı bir penaltı vardı ki akıl işiydi. Bugün de Galatasaray'ın ilk golünde o aklı gördük. Orta sahada aldığı topta, onun yerinde vasat futbolcularımızdan biri olsa kolayı seçip, topu hemen sağa bırakırdı ama Grosskreutz o topu sürdü, en uygun anı bekledi ve araya mükemmel bıraktı. 

Maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketti belki, iyi bir maç çıkardığını düşünmüyorum ama hiç kolay değil. Sarajevo karşısında orta saha izledik. Herhangi bir orta saha transferi yapılmaması durumunda burada oynayabileceğini düşünüyordum, bu maç itibariyle vazgeçiyor gibiyim. Selçuk İnan'ın yanında görmek lazım, yerine değil belki ama iyi bir orta saha hamlesi, Grosskreutz'u da kanatlarda kullanmak en doğru adım gibi görünüyor.

Kolay değil tabii, uzun zamandır oynamadı. Mutlaka zorluğu olacak, bu tip hazırlık maçları da en çok onun için kıymetli ama Grosskreutz orta sahada olur mu sorusu üzerinden bazı cevapları aldığımız bir maç izledik.

İyi oynamadık, daha önemlisi de yine savunamadık. 2-0'dan 3-2 geri düşmeyi başardık, savunma anlamında hiç iyi durumda değiliz. Sabri Sarıoğlu & Semih Kaya kaynaklı iki gol. Semih Kaya'nın yaşadığı düşüşün tarifi, Sabri Sarıoğlu kadar kolay çalım yiyen başka bir savunma oyuncusu yok. Bu maçta da bireysel hata kaynaklı goller yedik.

Gençleri görmek açısından da kıymetli bir gün oldu, bazı gençlerle gün itibariyle tanıştık. Ortak özellikleri, fizik anlamda çok güçsüz olmaları, hepsi cılız. Aralarında ise yetenekli olanları var. Müthiş bir gol atan Batuhan Ergün mesela, orta sahada değerlendirilebilir. Yavuzhan Keleşoğlu ve Emre Tosun da aynı şekilde, yeteneği olan savunmacılar. Batuhan Ergün ve Yavuzhan Keleşoğlu'nun profesyonel sözleşmesi var diye biliyorum, Türkiye Kupası'nda bu isimlere şans verilebilir.

Futbolcuların yeriyle de çok oynadık. Tarık Çamdal'ı önce sol sonra sağ açık izledik mesela. Asisti var belki ama sıfır katkılı. Sabri Sarıoğlu maçın ikinci yarısında sol açığa geçti, Sinan Gümüş çok dolaştı, Olcan Adın 10 numara başladı sol bek bitirdi, hatta birkaç dakika Grosskreutz forvet oynadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir