5 Kasım 2015 Perşembe

Galatasaray'ın Ligde Attığı 22 Golün 8'i Kafayla Gelmiş


Galatasaray'ın ligde 10 maçta attığı 22 gol var. Beşiktaş'ın ise 10 maçta attığı 27 gol. Galatasaray 9 gol yerken, Beşiktaş ise 12 gol yemiş. İki takım da hücum karakterleri ile ön plana çıkan takımlar ama farkları Mario Gomez'den kaynaklı. Galatasaray'ın daha az gol yemesi de Chedjou & Hakan Balta, daha da önemlisi Muslera sayesinde ki Muslera'nın sezona felaket başladığını ekleyelim.

Ama konumuz bu değil. Galatasaray'ın attığı bu 22 golün 8'i kafayla gelmiş, ilgimi çeken de o oldu. 
Podolski ve Burak Yılmaz ikişer kez; Selçuk İnan, Chedjou, Bilal Kısa ve Olcan Adın'ın birer kafa golü var. 

Forvet anlamında iyi bir kafacı yok mesela, Burak Yılmaz'ın bu özelliği hep eleştirilirdi ama iki kafa golü atmış ki Galatasaray kariyerinde de önemli kafa golleri var. Umut Bulut'dan beklersiniz böyle goller, eskiden de çok atardı ama artık kaleyi dahi bulamıyor. 

Podolski'nin de forvet özelliğinden hep bahsederiz ve gol vuruşu anlamında da takımın en iyi ismi. Ayakla bitiricilik anlamında zaten en iyi ama kafayla da hücumcular açısından çok daha bariz şekilde ön planda. Sivasspor ve Gaziantepspor maçında attığı kafa gollerini hatırlayın, ne kadar net vuruşlardı. Bunu yapabilen bir forvetimiz yok işte.

Chedjou'nun kafa golü sürpriz değil, duran toplarda ileri çıkıp gol arayan ve bir stopere göre de bu konuda yüksek yüzdeli bir isim. Hakan Balta'nın henüz golü yok ama o da listeye yakın zamanda dahil olur. Selçuk İnan'ın sürpriz ceza sahası koşularında bu tip kafa vuruşları olabiliyor. Olcan Adın ise Trabzonspor günlerinde kısa boyuna rağmen kafa golleri bulurdu, Fenerbahçe maçında da yaptığı tam olarak bu. Bilal Kısa'nın ise fiziği elverişli aslında ama kariyerinde çok fazla kafa golü yok. Bu listenin sürprizi o.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir