14 Kasım 2015 Cumartesi

Hamza Hoca, Hücumu Överken Söze Podolski Diye Başlaması Gerekiyor


Hamza Hamzaoğlu'nun medya önünde yanlış imtihanı devam ediyor. Yaz döneminde bu konuları çok konuştuk, tartıştık ama Hamza Hoca'nın yaz döneminden ders aldığını düşünmüyorum. Taraftar tepkisi de bundan doğmakta. Şu an için de en büyük gündem maddesi forvetler. Umut Bulut'un uzayan sözleşmesi ama kötü formu, Burak Yılmaz'ın kötü görüntüsü derken taraftarın yaz döneminden bu yana bir forvet beklentisi var ve bu karşılanmalı. Takımın da böyle bir alternatife büyük ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Ligde 25 gol attık, gerçekten iyi bir rakam. Bu 25 golün 5'i de Burak Yılmaz'dan gelmiş, bu kadar sakatlığın arasında yine istatistik yapmış ama Şampiyonlar Ligi sahnesinde böyle değil mesela. Galatasaray'ın da önceliğinin Avrupa olduğunu söylemek lazım ki bugün iyi bir forveti olan Galatasaray'ın Astana'yla berabere kalacağını ve Benfica deplasmanında kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Şu an Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak anlamında daha iddialı olacaktık, olamadık.

Lig bir şekilde yürüyor, Galatasaray'ın hücum kalitesinin de geçen sezona oranla çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Forvet kalitesini belki gösteremiyoruz ama başta Podolski olmak üzere, Selçuk İnan, Sneijder ve Bilal Kısa gibi isimlerle Galatasaray gol buluyor. Hatta savunma oyuncularının da hücum anlamında çılgın istatistikleri var.

En önemli isim ise Lukas Podolski. Tüm beklentimi karşıladığı için mutluyum, bu performansı tahmin ediyordum. Bazen futbolun taktik, teknik gibi konulardan öte olduğunu düşünüyorum, benim için duygu ön planda ve Podolski de mutlu olduğu ortamda iyi. Köln onun eviydi ve Köln'ün yıldızıydı. Alman Milli Takım'ında da bunu hissediyor ki en kötü haliyle bile Milli Takım'a seçilmeyi başaran bir isim. Bayern, Arsenal ve Inter günleri ise iyi geçmedi, oraya ait olamadı. Galatasaray'da da iyi olmasının nedeni kendini buraya ait hissetmesi. Köln çocuğu sonuçta, bu ortamı en iyi bilecek yabancı futbolcu o. 

Skorer kanat oyuncusu ihtiyacı diyorduk, en son Kewell'dan böyle bir katkı aldık. Podolski ise daha üzerinde katkı verecektir, çünkü istikrarı var. Kewell'ın sakatlık sorunlarıyla uğraştığını çok gördük, Podolski ise daha sağlıklı. 

Yukarıda dedik ya, ligde bir şekilde gol atıyoruz ama Avrupa'da forvet sorununu daha çok yaşıyoruz diye. Şu an Avrupa'da nefes alabilmemizin nedeni de Podolski, iki Benfica maçında da yaptıklarıyla. En kritik yerde sahneye çıkan bir kalite. Düşünün böyle bir forvetimiz olduğunu. Forvet + Sneijder + Podolski ve Grosskreutz'la yürümek, daha iyisini başarmak mümkün.

Burak Yılmaz ve Umut Bulut üzerinden eleştiri getirmeyen Hamza Hoca'nın, Podolski'yi her fırsatta övmesi gerektiğini düşünüyorum. Tablo ortada, lig ve Avrupa'da en golcü futbolcun Podolski. Galatasaray'ın 25 gol atması, hücum gücü övülüyorken söze Podolski diye başlamak gerekecek..

1 yorum:

  1. Abi bu konuda Sinan abi daha önce de çok güzel bir şekilde konuşmuştu ben de onu bir tekrar edeyim : Hamza hoca sezon başında Burak'ı böyle bir zorladı Burak'ta başta bocaladı sonra toparladı ama sakatlandı.Umut ise hala aynı. Çünkü adamın yeteneği bu kadar. Hamza hoca sürekli Poldi'ye daha iyi olması gerektiğini söylüyor çünkü onun çok daha ileri gidebileceğini biliyor. Adam disiplin ile büyümüş altyapı eğitimi sağlam ve Hamza hoca basına böyle bir demeç verdiğinde bunun amacını anlıyor. Burak ve Umut'a ise böyle bir şey Hamza hoca tarafından basın önünde söylense 180 derece ters teper çünkü adamların oluru bu kadar. Daha fazla gitmiyor yani. Çıkamıyorlar bir basamak daha yukarı. E üstüne Hamza hoca adamları eleştirince elindekini de kaybedecek. Şu an aldığı verimi de alamayacak. Yani uzaktan dışardan söylemek kolay biz taraftara ama bir de iç yüzü var meselenin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir