12 Kasım 2015 Perşembe

Samsunspor'un Her Dönem İyi Bir Forveti Var

Samsunspor'un Süper Lig'e çıktığı sezon olan 2010-2011'den itibaren bakalım. 1.Lig'de bana göre en önemli detay, iyi bir forvetiniz kesin olacak. Forvetlerin fark yarattığı bir lig ve Samsunspor'un da bu konuda iyi isimler bulduğunu görüyoruz. Her dönem iyi bir forveti mutlaka oluyor.


2010-2011'de Simon Zenke gerçeği vardı. Hüseyin Kalpar'ın 4-4-2'sinde Zenke & Agbetu ikilisiyle Süper Lig vizesi alınmıştı. Bir önceki sezonda da Karabükspor'un Emenike'si vardı ve çok konuşuldu, Fenerbahçe'ye transfer oldu, önemli takımlarda forma giydi. Zenke'nin de bu çıkışının ardından "yeni Emenike mi" sorusunu sorduk ama o çıkışı devam ettiremedi, kendini sıradan kıldı.

Agbetu iyi bir tamamlayıcıydı, Zenke ise fizik anlamda güçlü, hızlı ve önemli bir bitirici. O sezonu da gol kralı olarak tamamladı, ertesi sezon takımın formasını giymeye devam etti ama aynı istikrarı sürdüremedi. 


Samsunspor, o sezon Süper Lig'den düştü ama bu sefer de Gekas gerçeğiyle tanıştık. Gekas, ülkemize damga vurmuş golcülerden biri. Samsunspor, Akhisar Belediye, Konyaspor gibi takımlarda önemli işler yaptı ve bugün Eskişehirspor forması giymekte. Yaş haddi şu an zorlar oldu ama geçmiş yıllarda yaşı olmayan bir futbolcu gibi hareket etti ve çok önemli performanslarını izledik. 

2011-2012 sezonunda da herkesin çok umut beslemediği Samsunspor'u bir anda ateş çemberinden çıkaran, umut yaratan futbolcuydu. Attığı gollerle takımını sürükledi, Samsunspor'un ligde kalma iddiasını son maça kadar taşıdı ama sakatlığı yüzünden son 2-3 maçta forma giyemedi. Belki son Sivasspor maçında sahada olsa Samsunspor ligde kalacaktı, çünkü kazanabilecek pozisyonları buldu.


2012-2013 sezonu kayıp dönem. Samsunspor, Süper Lig'den düştüğü gibi kendisini 1.Lig'in de düşmeme mücadelesi içerisinde buldu. Roberts, Dimitrov, Adem Sarı gibi forvetler olmasına rağmen tam beklenti karşılanamadı, bir tek Dimitrov varlık gösterdi, ligin ikinci yarısında katkı sağladı ama beklenen etkiyi en azından ben alamadım. Asıl etki Abdülkadir Özgen'den geldi, o dönemin de iyi forveti o. Dimitrov gibi ligin ikinci yarısında geldi, 14 maçta 9 gol attı. Samsunspor onu tutmak için çok çabaladı ama o performas sonrası Sivasspor'a geri dönmüştü. 


2013-2014 sezonunun silahı ise Adilovic oldu. Ekigho'nun Samsunspor'a geri dönüşleri meşhurdur, kendisi benden çok Samsun'a gidip gelir, o sezon da onlardan biriydi. Adilovic'in ilk etapta şans bulamadı ama formayı kaptığında da büyük fark yarattı. Umar ile önemli bir hücum silahı oluşturuldu, play-off finaline kadar yürüdü Samsunspor ama Mersin İdman Yurdu'na kaybetti. Adilovic ise Samsunspor'da gösterdiği istikrarı bir daha yaşayamadı. Şanlıurfaspor günleri hayal kırıklığı oldu, o durum Kayseri Erciyesspor'da da devam ediyor. Zenke'nin yaşadığı durum gibi.


2014-2015 sezonuna ise kadro istikrarını koruyarak başladı Samsunspor. Takımın yarısından fazlası değişir normalde, biz buna alıştık. Sürekli giden, gelen olur ama ekonomik sorunların da yaşandığı o dönemde Adilovic, Umar gibi piyasası olan isimleri takımda tutmak önemliydi ama sonrasında ekonomik nedenlerle bu isimler elden çıktı. Adilovic de beklenen etkiyi yapamadı, Erhan Altın'ın tercihi daha çok Mbilla oldu ve devre arasında gelen Ofoedu ile birlikte yine iyi bir hücum hattı oluştu, play-off finali oynadı Samsunspor. Bu sefer de Antalyaspor'a penaltılarda kaybettiler.


Bu sezona baktığımızda da Kone gerçeği var, müthiş bir forvet ve şu an Samsunspor lig lideri durumunda. Yine Süper Lig için iddia sahibi bir takım oluştu ve takımı sürükleyen isim de yine takımın forveti. Ofoedu ve Mehmet Çakır gibi isimlerle de iyi bir hücum hattı var ama takımın Kone'nin olduğu maçlarda sonuca gittiğini görüyoruz. Devre arasında Mbilla'nin kiralanacağı haberleri de dolaşıyor ki ortaya müthiş bir 4-4-2 takımı çıkacaktır.

Son yıllara baktığımızda Samsunspor'un her dönem iyi bir forveti olduğunu görmek mümkün. Doğru transferler yapılıyor ve iddianın olduğu her sezonda da takımı taşıyan isim o takımın forveti oluyor. Takdir etmek lazım, son yıllarda bu kadar fazla forveti deneyip, hemen hemen hepsinden verim almanın doğru bir politika olduğunu düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir