29 Aralık 2015 Salı

Gündem Ara Transfer #12; Ciro Immobile

Sevindiğim nokta, Galatasaray'ın aradığı forvetlerin iyi ayarda isim olmaları. Yani Burak Yılmaz'ın üzerinde görecekleri bir isim arıyorlar, bu doğru bir yaklaşım. Damiao'nun ardından da Immobile'nin de ismi çıktı ama tarz olarak Damiao ile sıfır alakalı ki Burak Yılmaz'a yakın bir tarz. Bu yüzden ben de çok sıcak değilim ama önemli bir isim. Arkadaşım Cihan Şerbetçioğlu ile birlikte bu ihtimali konuştuk..


Transfer ihtimalini zor görüyorum, peşinde olan takımlar arasında Napoli de var ve üst düzey bir takıma gitme olasılığı bu anlamda yüksek. Sence zorlanması gereken bir ihtimal mi?

Cihan Şerbetçioğlu: Immobile'nin Napoli'de oynamak istediği bir gerçek. Ama Higuain varken orada nasıl süre alacak doğrusu merak ediyorum. Sevilla'da süre alamayan Immobile daha iyi bir rakibe karşı şans bulabileceğini sanmıyorum. Kaldi ki son 1,5 senedeki düşüşünden sonra Napoli ne kadar ısrarcı olur, bunları zamanla göreceğiz. Galatasaray ısrar etse hem maddi olarak hem de futbolcunun alacağı süre anlamında daha şanslı olabilir.

Bence bu transferi zorlamamalı. Bir kere bizim iihtiyacımızı karşılayacak stilde biri değil. Bize daha cüsseli, rakipleri ile boğusacak, hava topu indirecek, top tutacak, Podolski ve Sneijder'e alan açacak bir forvete ihtiyaç var. Immobile stil olarak daha cok Burak Yilma'za benzeyen bir forvet. Gol sezisi yüksek, daha çok defans arkalarında boşluk arayan tarzda bir futbolcu. Top taşıma özelliği zayıf, ayrıca son vuruşları da çok üst düzey sayılmaz. Ben şahsen teknik direktör olsam listeme almam Immobile'yi.

İtalya'da gol kralı olmasına rağmen Almanya'ya ayak uyduramadı ve Dortmund dönemi hayal kırıklığıydı. Sevilla günleri de çok iyi geçti diyemeyiz. Bu düşüşü neye bağlıyorsun?

Cihan Şerbetçioğlu: Bunu Türk futbolu ile kıyaslayacak olursak, tabir-i caize Immobile Dortmund'un Suleymane Youla'sı oldu. Kontra atak üzerine kurulu düzenden set hücumuna geçiş yaptı, Klopp sisteminde daha çok koşması gerekiyordu ve kaldıramadı. Birde üstüne Lewandowski'nin yerine gelmenin verdiği baskı eklenince iyice çöktü Ciro. Tabii Dortmund'un genel çöküşü de tuzu biberi oldu. Her şey üst üste gelince bu düşüş kaçınılmazdı.

Nasıl bir futbolcudur Immobile, Galatasaray'ın aradığı forvet tiplemesi mi ve ne gibi farklar yaratabilirdi?

Cihan Şerbetçioğlu: Bazı şeyleri iyi ayırt etmek gerek. Immobile, Burak ve Umut'dan fazla katkı sağlar mı? Şu an kesinlikle evet. Ama kriter bu olmamalı. Forvet sadece gol katkısı vermemeli, forvet çok kritik bir bölge. Her takım forvetine göre taktik kurar ve Galatasaray ayarında takımlar defans arkasına adam kaçırma taktiği ile oynayamaz, bilhassa ligde bu imkansız. Immobile katki sağlar ama seviye yükseltmez. Bize ise seviye yükseltecek bir forvet lazım.

Galatasaray'ın aradığı forvet tiplemesi sence nasıl, hangi tarzda isimler üzerine yoğunlaşmak gerekiyor?

Cihan Şerberçioğlu: Galatasaray bir kere Podolski ve Sneijder'e göre forvet almak zorunda. Bu isimlerin dilinden anlayacak, rahatlatacak bir adam olmalı. Kesinlikle 1,80 üstünde, vücudunu topa rakip arasına koyduğunda topu tutup takıma nefes aldırmalı. Galatasaray'in defansı ve orta sahasının kötü gözükmesinin ana nedeni bundan kaynaklanıyor. Toplar forvetten çabuk dönünce yıpranıyorlar, dinlenme sanslari yok ve rakip sahaya yerleşme şansı olmuyor. Basında ismi çıkan Damiao ve Raul Bobadilla tarz olarak tam benim hayal ettiğim isimler. Yine yazın Fernandao çok istediğim bir forvetti. Bunlar tipik büyük takim forvetleri.

Dünya futboluna göz atarsak, bir Manchester United böyle forvete sahip olmadığı için kaç sefer liderlik fırsatını tepti, üstüne 6-7 maç üst üste kaybetti.

Diğer yandan Bayern Münich'de Lewandowski ile inanılmaz işler yapıyorlar. Sonuç olarak Galatasaray forveti top tutmalı, boguşmalı, duvar olmalı, alan açmalı. Yani Galatasaray bir Drogba bulmalı, o klasta birini bulmak imkansız ama o tarzda adam çok var piyasada.

1 yorum:

  1. Sağbek icin 3 kişinin adı geçiyor n
    2sini(Wiel,Rijn) yazdınız.
    Kevin Dikks (Vitessenin sagbeki) yazınızı da bekliyoruz.
    Ki Dikks'in ihtimali Wielden de fazla. :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir