1 Ocak 2016 Cuma

Avrupa'nın En Çok Dripling Yapan Futbolcusu "Nerede O Kilolar"


Sezon başında kimse yüzüne bakmaz, bizler onun ismini yazdığımızda "içi boş, bitmiş yıldızları istemekten ne anlıyorsunuz" denilirken, Ben Arfa eski günlerine geri döndü. Yaşı 28'di, yeniden doğmak için yer geziyordu ama kimse yüzüne bakmadı, Nice ile anlaştı, senelik sadece 800 bin avro'ya oynarken öyle işler yaptı ki önce Fransa Milli Takım'ına geri döndü, sonrasında adı Real Madrid'e kadar büyük takımlarla anılmaya başlandı ve yeniden yeteneklerinin onu götürmesi gereken yere vardı. Göbeğinden, kilolarından dem vuruluyordu ama çalışarak her şey düzeliyor, yetenek baki kalıyor. Doğru plan ve program önemli olan, çalışır ve çalıştırırsanız kazanırsınız. Ben Arfa için de olan bu.


Bu sezon Avrupa'da en çok dripling yapan futbolcuların listesi. Ben Arfa 63 kezle ilk sırada ve bu konuda fark da yaptı. O kilo ve göbekten eser yok, müthiş bir performans gösteriyor. İdam masasından adam alacak kadar özel bir yetenek.

Sezon başı takımı yoktu, boştaydı ve Nice ona kucak açtı, kazandı. Galatasaray'ın gündemine gelmemiştir bile. Şimdi gündeminize alsanız, başaramazsınız. Sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması bir acaba mı dedirtiyor ama bu sezon gösterdiği performans sonrasında eski piyasasını geri kazandı, artık çok zor..

Sezon başında Nice'la bir hazırlık maçı oynamıştık, hatırlarsınız. Farklı bir mağlubiyet almıştık, Sabri Sarıoğlu'nun efsane performanslarından biriydi. Ben Arfa da bizim savunmayı, o hazır olmayan, kilolu haliyle bile dağıtmıştı. Kilolu dedim, çünkü formayı çıkardığında ortaya çıkan görüntü bunu anlattı ama şu an fit, tamamen hazır.

Kendisini bir fırsat transferi olarak nitelendirmiştik ve 19 Nisan 2015 yılında da şöyle bir yazı yazmıştık;

http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2015/04/frsat-transferleri-23-hatem-ben-arfa.html

Kaynak: https://twitter.com/firatdemirtas11

1 yorum:

  1. Yazi güzelde, bu istatistigi kim tutmus cok merak ettim. Avrupadaki en cok driblinge giren futbolculardan bahsediliyosa ve orda ronaldo bale veya robben yoksa bu siralamayi nekadar ciddiye alabilirim bilmiyorum. Bu ben arfa icinde gecerli digerleri icinde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir