21 Ocak 2016 Perşembe

Galatasaray Bu, Düştüğü Yerden Kalkmasını Bilir


Para Ligi'nde 21. sıraya gerilemişiz ama ilk 30 içerisinde yer alan tek Türk takımıyız. İlk 20'nin içindeydik, hem de uzun bir süredir. 4 yıldır Şampiyonlar Ligi gelirini tek başına elde ediyor Galatasaray ama kulübün maddi anlamda geldiği şu nokta takdir edilesi. 

Neredeyse bütün gelirin de banka borçlarına, faizlerine gitmesi ise acı verici nokta. Tabii bunda çarpık kadro mühendisliğinin, yanlış futbol yönetiminin, ffp uyarısına rağmen 2 yıldır o uyarı kapsamında hareket edilmemesinin de payı büyük. Geçmişi sorgulayalım ama geleceği unutmadan, asıl mesele bundan sonrası. Bu çıkmazdan nasıl çıkacağız, geleceğe dönük projeler neler, taraftarlara ne görev düşüyor, bunların hepsi doğru bir şekilde aydınlatılmalı. 

Galatasaray 13 sene boyunca şampiyon olamamasına rağmen bu takımdan vazgeçmemiz taraftarlar var, onların yanında bizi düşününce ah-vah çekmeye hakkımız yok. Gelinen bu noktayı sorgularız ama asıl taraftarlık bugünlerde belli olacak. Dursun Özbek yönetimini sevelim, sevmeyelim ya da beğenip, beğenmeyelim. Farketmiyor, kötü günler içerisindeyiz ve kulübe destek olmak zorundayız. TT Arena her maç dolmalı, kombine & ürün almalıyız ya da üzerimize ne düşüyorsa. 

Hepsinden önce kulüp şu tutuculuğundan vazgeçmeli, kulüp üyeliğini tüm taraftarlara açmalı, liseye bu kadar bağımlı kalmamalı. Galatasaray taraftarın diyoruz, bu yüzden taraftarın da söz hakkı olmalı. Herkese saygım var ama divan kurullarında daha genç isimleri konuşurken görmek istiyorum, kulübün bu üyelik anlayışı artık değişmeli. Yeni döneme ayak uydurmak zorundayız.

Uefa'dan ne ceza gelir bilmiyorum, 1+1 yıllık men istiyorlar ki ffp kapsamında anlaşma yapıp, o anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmeyen ilk kulüp olduk. Bu sezon Avrupa Ligi'ne gideceğiz gibi görünüyor ki bir sene gidip gitmemek arasında fark yok. Bu durum fırsata çevrilebilir ama doğru plan ve projeyle. Bu takım değişim istiyor, gençleşmek, büyük maddi yüklerden kurtulmak. Bu yönde atılan doğru adımlar, doğru anlaşmalar var.

Ve gerçek Galatasaraylı futbolcuları da görmenin zamanıdır. Bakalım kimler feda diyecek, kimler mevcut sözleşmelerinde fedakarlık yapacak. Konuşmayla, taraftara trip atmayla olmuyor. Bir diğer gerçek de teklif gelen her futbolcu gidebilir ki arkasından ağlayacağım tek isim Muslera olur. Bu da acı tablonun diğer gerçeği, Galatasaray para kazanmak, kazandığı parayla da çok akılcı hareket etmek durumunda. Büyük bonservisler dönemi bitmeli, scout ekibine hiç güvenilmediği kadar güvenilmeli. Bu anlamda yeni yabancı kontenjanı avantaj.

Galatasaray bu, düştüğü yerden kalkmasını mutlaka bilir. İş sabretmekte ve doğru yönetilmekte. Mevcut yönetimin de çok hatası oldu, bazı sözleşmeler ve forma sponsorluğu gibi. En büyük hatası da durumu bilmelerine rağmen ilk etapta bu durumu doğru anlatmamaları ve çok büyük konuşmalardan geçiyor. Şimdi ayaklar yere basar, Dursun Özbek'in yaptığı basın toplantısı bence değerliydi. Bu tabloyu izah etmek, konuşmak lazımdı ve bunu anlattı. Geç kaldı ama bir yerden başlamak mühim..

10 yorum:

  1. kötü yönetimin faturasını cefasını niye taraftar çekiyor anlamadım hafız.yöneticiler futbolcular managerler malı götürsün.sonra taraftar kombine forma alsın.yok ya.lüküs hayat dedikleri bu olsa gerek.yöneticiler futbolcular ve managerlerde jeep lerine binip şaraplarını içsinler.ne güzel dünya.

    YanıtlaSil
  2. başka galatasaray var. o da doğru yönetilen bir galatasaray.doğru yönetilince merak etme taraftar taşın altına elini koyar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz onlara iyi gün taraftarı diyoruz.

      Sil
    2. onun adı iyi gün taraftarı değil. taraftarı enayi yerine koyanlar malı götürüyor.taraftardan da enayilik yapmaya devam etmesini istiyorlar.beşiktaş feda dedi.ama taraftar kötü günde taşın altına elini koydu.neden?abidik gubidik oyunculara milyonları akıtmadığı için.yani doğru yönetildiği için.yani soyulmadığı için.sabri nin töre den daha fazla kazandığı! düzende enayilik yapılması isteniyor.net

      Sil
  3. Yorum by Faruk Öztaş

    Yukardaki yorum yazan arkadas gibiler yüzünden bu takim bu hale geldi. Hickimse kusura bakmasin.
    Biz almanyadan bile kalkip elimizden geldigince türkiyede olsun avrupada olsun takimimizi yanliz birakmazken, istanbulda oturupta hatta kombinesi bile varken maca gitmeyen göstermelik saksakci taraftarlarimiz yüzünden bu takim bu hale geldi.
    Nedemek onlar lüks hayat sürerken biz kombineye atkiya vs. para vercez. Eger taraftarsan ve bu takimi seviyosan tabiki verceksin. O adamlar calisip cabalamis o kutsal formayi giymeye hak kazanmis. Sende calissaydin sende giyseydin ve milyonlari götürseydin. Futbolcu iyi oynar kötü oynar seversin sevmezsin, ama isin nihayetinde o parcaliyi giyiyormu giymiyormu. Is orda biter. Okadar sacma bi düsünce olabilirmi.
    Bize taraftarlik rolü düstüyse layikiyle yerine getrelim, getiremiyosak kenara cekilelim daha fazla zarar vermeyelim takima. 10 tane sahte taraftarimiz olacagina 1 tane saglam olsun.
    Ben diyorum keske daha fazlasini yapabilsek keske üye olabilsek daha fazla söz hakkimiz olsa yardim edebilsek ama suan icin olmuyo malesef:(

    Son bisey daha söylicem.

    Biz ne cekiyosak iyi gün tataftarlarndan göstermelik show amacli taraftarlarimizdan cekiyoruz. Bütün sezon GSdan bi haber olupta sezon sonuna dogru sampiyon olmaya yakin ortaya en büyük GALATASARAY asiklariymis gibi birden hortlayan saksakcilardan cekiyoruz.
    Durumumuz ortada. Simdi görecem ben kim bizden kim degil...
    Saglicakla kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam tersi .bence son dönem galatasaray taraftarı acayip bilinçlendi.yapılan soygunu gördü.enayi yerine konulduğunu anladı.dikkat edersen kime tepki veriyorlar.daha ofsayta düşmemeyi beceremeyen ayak tekniği sıfır burak a. sabriye mesela .hala defans yapmayı öğrenemedi.semihe gösteriyorlar.ortak özellik ne?yeteneksiz ama malı götürmeleri.mesele çok para kazanması değil.sneijder de çok para kazanıyor.muslera da bazen hatalı goller yiyor.misal yasin son dönemde formu biraz düştü.ama yasine taraftar tepki vermiyor.neden?yetenekli çünkü.hatta emre çolakada tepki vermiyor.taraftar sahada görüyor hafız.neyin ne olduğunu.ve son olarak taraftar son derece bilinçlendi.

      Sil
    2. kimse taraftarı enayi yerine koyamaz.hele son dönem galatasaray taraftarını kimse kendi rantına alet edemez.edemiyorda.zaten stada gitmiyor çoğu.gidenler ise duruma tepkisini gösteriyor.

      Sil
    3. gün gsstore lara gitme günü değil.gün kulübü soyanlardan hesap sorma günü.

      Sil
    4. Faruk Bey, kalbinizin GS aşkıyla dolu olduğu belli. Ancak sizdeki bu aşk malesef yöneten kesimde yok. Talan UEFA kupası kazanılıp gelirler tavan yapmaya başladıktan sonra liseci kesim “artık biz yöneteceğiz” demesiyle başladı. Süren devrildi. Arada Polat gibi liseli olmayanlar geldi ama kontrol Helvacı gibilerle gene lisedeydi. Ünal Aysal hırsızlığın ve skandalın(Basketbolda final maçına çıkmamak gibi) tezini hazırladı sonra da bırakıp kaçtı. Üzülerek söylüyorum GS halkın takımı değildir Fikret Bey'in hadsizce ama doğru tanımıyla “monşerlerin” takımıdır. Siz ve benim gibi kaymak tabakadan olmayanlar sadece araçtır. “Forma al, bilet al, sponsorlar için lazımsın ama senin çıkmasın, sus. İyi olanı biz biliriz” bizden istenen bu. Formaya gelince o da ayrı yalan elde edilen gelir bir bilemedin 2 futbolcunun maaşı anca eder. Hani üye olabilsem diyorsun ya; anca hayal edersin. Eğer GS lisesiysen o başka. GS ve FB arasındaki en derin fark Murat Ülker FB başkanlığı hayali kurar bu uğurda basket takımına 25 milyon avro, stadın isim hakkına 100 milyon avro öder. Ferit Şahenk bu uğurda Sow'a 13 milyon avro bonservis öder. Bir nevi yatırımdır bu. Ama bir Haluk Ulusoy GS Başkanlığı'nı aklından geçiremez. Çünkü bilir Kıraç liderliğindeki monşerlere biat etmeden bu olamaz. Planmış, projeymiş hak getire. İlla ki biat. Bu yönetime gelince; son bağıra bağıra geldi. Yol haritası lazımdı, ya BJK gibi şişkin maaşlılarla vedalaşılacak ya da sinerji yaratacak taraftarın, sponsorun, yatırımcının iştahını kabartacak bir proje ile kemer sıkmadan gelir artacak. Bunlar da olmadı Aysal’dan hesap sorulacak. Nerede bu paralar denilecek. Ancak Özbek bunu asla yapamaz. Aysal’ın otellerini iletiyor. Baksa sen arada Aysal’a atarlanmasına. Şimdi bütün bunlar ışığında bakalım olaya beni adamdan saymayan, kulübün parasını çalan/çalınmasına göz yuman bir azınlık bildiğini okuyacak biri diğerinin pisliğini örtecek. Biz storlara koşuş forma, kulübe koşup kombine alacağız. Arkadaşlara katılıyorum.Başka enayi arasınlar. Umut veren bir projeyle gelen olursa düşünelim, o zamana kadar “hayat GS’dan ibaret değil” diyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir