3 Ocak 2016 Pazar

Gündem Ara Transfer #13; Edmilson Junior

Oussame Tannane ismi üzerinde duruyorken, Edmilson Junior iddiası sürpriz oldu ama Galatasaray'ın Hollanda & Belçika hattı üzerinde çalışmaları devam ediyor. Belçika'da yaşayan arkadaşım Mikail Serin'le de Edmilson Junior'u konuştuk..


Tannane konuşuluyordu daha çok, Edmilson Junior ismi sonrasında duyuldu. İki futbolcuyu da yakından tanıyorsun, kıyas yapmak gerekirse hangi futbolcu daha fazla ön plana çıkar?

Mikail Serin: Şimdi mevzu ön plana çıkmak ise ve kanat oyuncularından bahsediyorsak, oyunu güzelleştiren ve basit oynayan adam daha çok göze batar. Bu yüzden de soru üzerinde fazla durmadan Edmilson Junior demek istiyorum. Tannane ile kıyaslayacak olursak, Edmilson daha fazla paslı oyunu seven, oyunu yavaşlatmayı hiç sevmeyen ve topu ayağına aldığında dikine oynamayı veya top sürmeyi çok iyi becerebilen bir adam. Ona ithafen Tannane, -Töre misali- topu ayağına aldığında biraz oynamak isteyen, şans bulduğunda içeri girip kaleye şut atmaya çalışan bir adam. Podolski gibi şutları serttir ve Edmilson'dan fazla gol atar.

Futbol tarzını Neymar'a benzetenleri gördüm, yetenekleri ve tarzı anlamında nasıl bir futbolcu, önemli bir potansiyelden bahsedebilir miyiz?

Mikail Serin: Gerek fiziği (biraz zayıf ve güçsüz olması), gerek dış görünüşü, gerekse tarzı-stili Neymar'ı andırıyor. "Santos'lu Neymar" ile kıyaslayacak olursak, Edmilson hızlı ve paslı oyuna çok daha yatkın, Barcelonalı Neymar gibi. Üstelik iki ayağını çok iyi kullanabiliyor ve takımın gol silahını/silahlarını beslemesini çok iyi bilen biri. En büyük defosu ise son vuruşları. Gol atmakta biraz sorun çekiyor, lakin ben bir tarafta atmayı seven Podolski ile diğer tarafta attırmayı seven Edmilson Galatasaray'ın çoğu maçlarda rakibini hücum anlamında bir hayli zorlayacağını düşünüyorum.

Futbolcunun transfer şartları nedir, Galatasaray'ı bu transferde ne bekliyor?

Mikail Serin: Oyuncunun kulübü Sint-Truiden'dan ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor diyebilirim. Kendisiyle şu an en ciddi görüşen takım Belçika liginde şampiyonluğun en büyük adaylarından KAA Gent. Bir diğer ihtimal ise doğduğu şehrin takımı Standard Liège. Babası da kendisine sorulan bir soru üzerine, "oğlum doğduğu yere, yani Liège'ye de dönebilir". Galatasaray'a gelecek olursak, maddi anlamda iki Belçika ekibinin de önünde. Piyasa değeri hakkında pek bir bilgim olmaksızın, iyi bir pazarlık sonucu 2-3 milyon euroya alınabilir diye düşünüyorum.

Genç futbolcuların gelişimi ülkemizde zor sağlanıyor, Galatasaray için son örnek Bruma. Ama Galatasaraylıların top ayağına geldiğinde heyecanlandığı son isim de Keita'ydı. Bu olgularla Edmilsin Junior neler yapabilir?

Mikail Serin: Daha önce de belirttiğim gibi, Edmilson top ayağına geldiğinde dikine gider ve çok kısa bir süre içerisinde 3.bölgede tehlike yaratır. Beklenmedik anlarda kilit paslarıyla ve ortalarıyla (çok beğendiğimi de belirtmek isterim) taraftarı kendine çok çabuk bağlar. Bu da taraftarı epey heyecanlandırır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir