17 Ocak 2016 Pazar

Günlerden Sinan Gümüş, Galatasaray 3-1 Sivasspor


Galatasaray'ın forvetinde kalite ve form sorunu mevcut. Burak Yılmaz'ın sık sakatlıklardan geri dönemediğini görüyoruz, her geri dönüş çabasında da yetenek erozyonu yaşıyor. Umut Bulut'un ise yetenekleri her dönem tartışıldı ama mücadelesiyle ayakta durdu ama yaş ilerliyor, klas kalıcıdır durumu da kalmayınca mücadelenin düşüşü sizi kötü gösteriyor ki alınan ücretlere oranla performans olayına girersek taraftarın tepkisi doğal.

Küfrün her türlüsüne karşıyım, tepki yuhalayarak veya ıslıklayarak verilir. Maç devam ediyorken verilen bu tepkiye de karşıyım, oyun devam ediyor ama taraftar daha iyisini görmek istiyor ki maalesef daha iyisini göremiyor. Küfürsüz tepki gösteren taraftarı da anlayabilirim ama forvet transferi yapmayan yönetimi anlayamam. Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un sürekli oynaması da onları yıpratacak. Maalesef futbolda dün yok, düne saygılıyım ve asla unutmayacağım ama bugünü konuşuyorsak günün gerçeği bazı misyonların bittiğini gösteriyor.

Maça dönersek, Galatasaray için iyi futbol anlamında ivme olduğunu söylemek lazım ama yetersiz, eksik. Sadece Donk'la iyiye yönelmek imkansız ya da Linnes girdiğinde mutlaka katkı verecek ama yine yetmiyor. Hücum için kanat + forvet takviyesi gerekli ki bugün Galatasaray'ın bitiren bir forveti olsaydı çok daha rahat bir maç izleyebilirdik. Galatasaray, Sivasspor'a göre daha iyi, daha isteyen taraftı ama maçın ilk bölümü hariç oyunu koparacak, rakip sahaya yıkacak futbolu da pek oynayamadı.

Donk'un mutlaka katkısı olacak, bu sezon defansif orta saha olmadan oynuyordu Galatasaray. Top kazandı ama ısırmadı, sakin kaldı. Chedjou hücumu çok denedi, topla çıktı ama Donk'a güvenerek, o anlar Donk stoperi tamamladı. Bunun da getirdiği rahatlık var elbette. Tabii Sneijder'in de ekstra bir defans katkısı oldu, çok geri geldi ki daha çok 4-3-3 gibiydi takım. Sneijder de defansif sorumluluğu alınca orta saha rahat göründü ama buna rağmen rakip kontraya çıktığında geriye koşmakta zorlandık. O anlarda da Denayer'in hızı ve süpürücülüğü çok ön plandaydı.

Sinan Gümüş'e parantez açmak lazım, oyununu maçın tamamına yayamaması olumsuz, maçın her dakika içinde değildi ama etki yarattığı anlarda bir gol bir de penaltı yaptı. Sağdan içeri iyi kat ediyor, sol ayağı çok iyi derken Podolski'nin yokluğunu aratmadı bugün. Yasin Öztekin'i kenarda tutup maça Sinan Gümüş'le başlamak Mustafa Denizli'nin artısı.

Ama bu savunma kurgusunu beklemiyordum, özellikle de hocanın Carole'yi düşünmemesi şaşırtıyor beni. Hakan Balta'nın sol bek performansları anlık, bugün iyiydi ama yarın iyi olacağının garantisi yok. Grosskreutz dönerse üzerine yazdığımız hemen hemen her şeyi Olcan Adın sol açıkta yaptı ki bu da Hakan Balta'yı bekte rahatlatan unsurdu. Chedjou & Denayer hattı ise güven verdi. Denayer'in iyi bir tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum ve her maçta 11 oynamalı. Yanında oynayan isim Chedjou mu yoksa Hakan Balta mı diye düşünmeliyiz.

Hücum organizasyonlarında da artı var aslında, Burak Yılmaz bitiremedi ama pozisyona girmeyi iyi biliyor. Umut Bulut'la bu olmuyor ama Burak Yılmaz'ın bitirememesi ve sadece savunma arkasına koşu odaklı futbolu Galatasaray'ın hücum repertuarını geniş kılmıyor. Oysa hücumda top tutabilen, hava hakimiyeti olan ve rakip stoperlerle boğuşan bir forvetle Galatasaray hücumu verimli olacak, Sneijder ve Podolski gibi isimler daha çok şut imkanı bulacak.

Önemli olan kazanmak tabii, Galatasaray da kazanarak başladı. Sivasspor'un çok dişli bir rakip olduğunu düşünmüyorum. Hızlı, kontralarla gelmek istediler, kısmen de etkili oldular ama pozisyona giremediler. Sürekli orta ve şutlarla ilerleyebildiler, oradan da bir gol çıktı ama çok fazla pozisyon olmadı. Galatasaray orta sahası ısıramadı, buna izin verdi ama iyi oyun anlamında ivme var, doğru futbolcularla oynandığında çok daha iyisi olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir