18 Ocak 2016 Pazartesi

Hedef Adam, Burak Yılmaz


West Ham'ın Diafro Sakho'nun sakatlığı sonrasında yeniden Burak Yılmaz için harekete geçebileceği ve 5-6 milyon avro'luk bir teklif yapacağı yazılmış. Yaz döneminden bu yana yazılan bir hikaye zaten, işin gerçeği nedir bilmiyorum ve bu haberin de kaynağı İngiliz basını. Teklif varsa satılmalı ama Burak Yılmaz gider mi sorusuna cevabım yok. Teklifin doğruluğu da düşünmüyorum aslında.

Burak Yılmaz 30 yaşına gelmiş ve düşüşte bir futbolcu. Kendisi büyük bir golcüdür, bunu asla inkar edemem. Bir takımın forvetinden öncelikli beklentisi gol atmaksa Burak Yılmaz başarılıdır. Şu kötü sezonunda bile 14 maçta 8 gol atmış mesela, istatistiğini yine yapmış. Ama bu tarz forvetler için bir tehlike vardır, gol atarsan iyisin, gol atamazsan kötüsün. Çünkü başka meziyetin, seni diğer forvetlerden farklı kılan özelliklerin yok.

Duvar olamıyorsun, servis yapamıyorsun, hava hakimiyeti yüksek bir isim değilsin ya da kendi pozisyonunu yaratan bir futbolcu da değilsin. Defansın arkasına iyi sarkan, pozisyona giren, bitirdiğinde de değerini katlayan bir futbolcu ama düşüşte, yani bitiremiyor. Bitiremediği için de tepki görüyor, taraftara da niye tepki gösteriyorsun diyemem.

Futbolda dün yok, bugün var. Düne büyük saygı duyuyorum, Galatasaray forması altında 139 maçta 80 gol 25 asist yapmış bir futbolcudan bahsediyoruz. Benim için değişmez gerçek, Burak Yılmaz büyük golcüdür ve bugün takımdan ayrılsa ayağa kalkar ve alkışlayarak uğurlarım. Dün yaptıklarını da asla unutmam ama dün ile de yaşamam, bugünü değerlendiririm.

Bugün geldiğimiz nokta ise, Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da misyonunu tamamladığı. Her ismin bir devri var, bence Burak Yılmaz da o devri kapattı. Özellikle de yabancı kontenjanının kalmasının ardından. Taraftarla da bağı kopan bir isimden bahsediyoruz, taraftarı bir kere karşınıza alırsanız o iş daha yürümez, o bağ zor sağlanır ki Galatasaray'ın da bir forvet alacağı gerçeği var.

Önümüz Euro 2016, böyle bir değişimin Burak Yılmaz için de iyi olacağını düşünenlerdenim. Burak Yılmaz'ı sever ve sayarım, büyük golcü olduğunu da her zaman söylerim ama gitmeyen, tıkanan bir ilişki var. Bu tablo sonrasında da Burak Yılmaz'la kötü ayrılmak istemem..

4 yorum:

  1. büyük golcü falan değil bence.tek düşüncesi defansın arkasına sarkmak ve arkadaşlarının kendisine pozisyon hazırlamasını beklemek olan oyuncu bırakta o kadar atsın.sende olsan sende atarsın.yani defansın arkasına sarkmak beceri isteyen bişey değil.hatta bunu bile çoğu zaman beceremiyor burak .ofsayata düşerek.

    sırtı dönük oynayamıyor.topla dripling yapamıyor.oyun zekası ve yeteneği neredeyse yok.30 yıl öncesinin beleş golcülerinden.modern futbolla uzaktan yakından alakası yok.topu önüne yuvarlayacaklar.burakta koşup gol yapacak.tüm espirisi bu.bütün takım burak efendiye oynayacak.o da 10-15 gol atacak.sonrada büyük golcü olacak.

    YanıtlaSil
  2. ayrıca burak yılmaz düşüşte falan değil.hep aynı idi.yeteneksiz ve sadece kendine oynuyor.oyun bilgisi geçmiştede yoktu şimdide yok.

    YanıtlaSil
  3. Yorum by Faruk Öztas

    Yaziya bastan sonuna kadar katiliyorum. Benim sadece anlam veremedigim nokta burak yilmazin basindan beri bizim taraftarmizca sevilmemesi. Geldigi dönemden buyana iyi veya kötü gol yükümüzü ceken bi adamdan bahsediyoruz istatistiklerde bunu gösteriyor. Daha güzel bi istatistik istiyosak eger BYla ilgili ozaman trabzonspor zamanindan bi bakalim ve milli takim istatsitiklerinide icine alalim.
    Trabzon taraftari buragi sevmez cünkü birakip gitti. bjkde taraftari maglum nedenlerden dolayi sevmez. fb taraftari hem orda is yapamadi hemde bikac sene önce trabzondayken fb karsi attigi golle sampiyonlugu bursaya vermesinden dolayi nefret eder.

    Ama biz neden bi türlü sevemedik buragi? Burak hep atti iyi veya kötü dönemlerimiz oldu ama burak hep atti ve attirdi. Bukadar rakip taraftarlarin arasinda nefret edilen bi futbolcuya keske biraz daha fazla sagip cikabilseydik sadece o formayi tasiyip bizi iyi kötp temsil ettigi icin.

    Burak bugune kadar kiminle kavga etmis hangi polemige girmis nezaman disiplinsizlik yapmis nezaman özel hayatyla taraftari utandirmis.
    Tek yaptigi saglikli oldugunda iyi veya kötü yeteneklerinin el verdigi sekilde
    Gol atmak attirmak oldu ve Burak Erene katiliyorum, bugun burak gitsin ayakta alkislar tesekkürü borc bilirim

    Lütfen biraz aklimizi basimiza alalim ve zamaninda Hakan süküre bülent korkmaza hakan ünsala ergün penbeye ümit davalaya hasan sasa felan yaptigimiz vefasizligi yapmayalim

    Bizim cocuklar bunlar el tekme atiyosa biz bari sahip cikalim

    Saygilar

    YanıtlaSil
  4. Burak, farkına geç vardığımız ve Hakan Şükür sonrasının en büyük Türk golcüsü. Kendisinin ne kadar katkısı var bilemiyorum ama Burak hakkında ne yaparsa yapsın negatif algı hakim. Kişiliğiyle, oyun karakteriyle ne yapsa yaranamadı. Kimse de somut şu tarafı kötü diyemiyor. Kafa golü yok dendi GS sonrası kafa golünü de ekledi, kendini yere atıyor, ofsayta düşüyor, Selçuk'la şirketler vb bana göre altı boş ithamlar. Evet duvar olamıyor, dağıtıcı santrfor değil, Tek yönlü savunma arkasına sarkıp işi bitiriyor. Ama bunu çok net ve başarıyla yapıyor. Sonuçta her sene 20 civarı golü var. Milli takım ve ŞL fark etmiyor. Orada da atıyor. Formamıza yakışmayacak terbiyesizliğine de şahit olmadık. Şu formsuz ve sakat sezonu bile 12 gol attı sanırım. Bütün bunlara rağmen ben de gitmeli diyorum. Başkalaşan taraftarımız evlat yeme serisine Burak'la devam edecek bu belli. Topu ayağına almadan yuhlamaya başlayacak kadar zeki! Taraftarımız. Aciz yönetim ise ağzını açıp "ne oluyor" demedi diyemez de. Denizli'de suskun. Burak hala avrupada talibi varken gitsin. Şunu da belirteyim bu yönetim Burak’tan iyisini bulamaz. “Biz ne yaptık ah Burak deriz” o da başka.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir