31 Ocak 2016 Pazar

Vizyon, Akhisar Karmaşası Altında Kaçan Niasse


Ilgaz Çınar ağabeyimiz zamanında çok güzel söylemiş; "Niasse, Akhisar'a geldiğinde bizim kulüpler uyuyor diyen taraftar şimdi kendi takımına geliyor diye oyuncuya burun kıvırıyor."
 
Akhisar döneminde övüyorduk, nereden buldular bu adamı diye söylendiğimiz bir isimdi. En azından benim için öyle. Genç, ucuz ve kaliteli ayakları arar, scout vurgusu yaparız ama Akhisar'ın yaptığı iyi işlerden biri de Niasse'ydi ki 5.5 milyon avro gibi bir rakama Lokomotiv Moskova'ya sattılar. Akhisar Belediyespor açısından büyük olaydı, çok çılgın para.

Tabii Niasse gelişimine devam etti. İlk sezonunda büyük işler yaptı diyemeyiz ama bu sezona damga vuran isimlerden biri. 13 gol 10 asisti vardı, Hulk'ların olduğu bir ortamda Rusya'da yılın futbolcusu. Bu yükselişi de onu 17 milyon avro gibi bir rakama Everton'a taşıyor. Yaş 25, yol uzun.

Şunu söyleyeyim, yaz boyunca Ibrahimoviç yalanıyla oyalanan taraftarlar için Niasse doğru bir transfer hareketi değildi, en azından taraftarın benimseyeceği bir adım olmuyordu ama bu transfer doğru anlatılsaydı bu tepki doğmayacaktı. 

Galatasaray da anlaşmıştı üstelik, 5 milyon avro opsiyon, 1 milyon avro yıllık ücret, 800 bin avro gibi de bir kiralama bedeli vardı. Niasse de Galatasaray'ı bekliyor ve hazırlanıyordu. Aslında bu yükselişinde o hazırlığın da etkisi var. Çok farklı girdi sezona ve farkını konuşturmaya devam ediyor. İngiltere'de ne yapar bilinmez ama bu paralara transferi çok büyük iş.

Ben bu transferi istiyor ve bekliyordum. Hamza Hoca'nın yaz transfer döneminde birçok yanlışı var, belki sıralamakla bitiremeyiz ama Niasse doğru bir adımdı, Bilal Kısa'da olduğu gibi. Bazen en iyi bildiğinizi yapmanız lazım, o gün Akhisarlaşıyor muyuz denilirken bugün 3.'lük yolunda Akhisar Belediyesi rakiplerden biri ve bunda da yönetimin, geçmiş ve şu anki teknik adamın payı elbette var..

1 yorum:

  1. akhisarda güzel işler oluyor.belkide güzel işler yapan tek kulüp durumunda.beşiktaşla birlikte.soner aydoğdu ve alper hamlesini yaptılar şimdi.bir taşla iki kuş vurdular diyebiliriz.soner bilal kısa nın yokluğunu dolduracak.alper hala soru işereti olsada gelişime açık bir oyuncu.bu arada sessiz sedasız muğdat çeliki aldılar.

    http://www.transfermarkt.de/mugdat-celik/detaillierteleistungsdaten/spieler/67570

    2012-2013 sezonunda 31 maç 24 gol. sonraki sezon 14 gol 3 asist.geçen sezon ise balkesin saçma sapan transfer politikası yüzünden aldığı süreler azalmış.

    osmanlısporda da akhisarda da iyi sportif direktörler var.transferde belli oluyor.misal gençlerbirliği managerlere emanet edilmiş resmen.sezon başında belliydi.yaşları 30 gelen vede kariyer yapmamış sıradan yabancıları doldurdular takıma.

    niasse ye gelirsek.niasse bence hamzanın kurbanı oldu.hamza değilde başka bir teknik adam isteseydi alınırdı.hamzanın taraftar gözünde gram saygısı kalmamıştı.nedeni basit.ve şu: yetenekleri kısıtlı burakı sabriyi övmesi.sabriye maxi perera dan iyi diyen bir adamın niasse teklifi taraftarda haliylen sıkıntı yarattı.

    niasse yi o dönemde yazmıştım burda.buraktan daha iyi diye.çünkü burak ın topla driplingli yok.rakibi karşısına alıp üzerine üzerine gitmez.yaptığı tek şey defansın arkasına sarkmak.niasse daha özellikli forvetlerden.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir