5 Şubat 2016 Cuma

Galatasaray 1-2 Real Sociedad, Şu 11'in Dizilimi


Galatasaray'ın Real Sociedad'la Olimpiyat Stadı'nda oynadığı Şampiyonlar Ligi 11'i. 2-1 kaybetmiştik o gün, Fatih Terim'in Ersin Düzen'e efsanevi atarı vardı maç sonunda. Videosunu bulamadığım için ekleyemiyorum ama mutlaka hatırlamışsınızdır. Bu maçın hatırlanacak diğer yönü de Nihat Kahveci'nin oynadığı müthiş futbol ve Tamas'ın tabir-i caizse içinden geçmesi. 

Kadro üzerine çok tartıştık, şu 11'i ilk gördüğümüzde herhangi bir 11 çıkarmak zor. Zayıf bir kadro olması ayrı konu ama hücum anlamında sadece Hakan Şükür ve Hasan Şaş var. Ayhan Akman şu takımın 10 numarası mesela, Prates ise sağ açığı.

Transfermarkt'da bu maçın saha içi dizilimine baktığımızda;

Mondragon
Prates Korkmaz De Boer Ergün
Tamas Cihan
Sabri Ayhan H.Şaş
H.Şükür

görünüyor. Tamas'ın orta saha oynatıldığı maçlar olmuştu, Fatih Terim ondan bir joker yaratma niteliğindeydi ama maalesef tutmadı. Futbolu biraz ileri gitmeye başlamıştı ki iyi bir teklif geldi ve o sezonun devre arası transfer döneminde takımdan ayrıldı. Sonrasında da stoper olarak fena bir kariyer yapmadı, iyi takımlarda oynadı.

Asıl dizilimi ise twitter'da Unsaly yaptı. Tamas'ın sağ kanatta Nihat Kahveci karşısında düştüğü durumu ben de hatırlamıştım ama 11'in dizilimini tam çıkartamadığımdan yardım almak durumunda kalmıştım.

Mondragon
Tamas Korkmaz De Boer Ergün
Sabri Cihan
Prates Ayhan H.Şaş
H.Şükür

Kadronun asıl dizilimi bu. Sabri Sarıoğlu ve Cİhan Haspolatlı (sonraki Galatasaray kariyerini sağ bek olarak geçirdiler) orta sahada, sağ bek Prates ön tarafta, orta saha Ayhan Akman 10 numara pozisyonunda ve Tamas sağ bek. Haliyle de patladı bu kadro. 1-0 geriye düşdükten sonra iyi bir oyun vardı aslında, 1-1'i de yakaladık (Fatih Terim'in de isyanı bu iyi dönemin konuşulmamasına) ama 2-1 geriye düşdükten sonra belimiz kırıldı.

2 yorum:

  1. müflis tacir eski defterleri karıştırırmış. :)))

    YanıtlaSil
  2. Fatih terimin fantazilerinden de biriydi sadece bu kadro. hayatım boyunca anlamadıgım teknık adamların hıc olmayacak kadro tercıhlerdır. defalarca denemelerıne ragmen tutmayan oyuncuları ısrarla dnemelerıdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir